Krzyżówka z rysunkiem-rozwianie watpliwości

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Krzyżówka z rysunkiem-rozwianie watpliwości

Postprzez leila » piątek 09 kwietnia 2004, 11:55

tak się zastanawiam ,czysto hipotetycznie narazie,nad taką sytuacją:
\ _ /
Y

hmm nie wiedziałam jak to w miarę czytelnie przedstawić :? Drogi są na kształt Y połączonego u góry jeszcze jedną drogą pierwszeństwo przebiega tak : ( czyli w prawo ja chcąc jechać w lewo musze przepuścić tego co jedzie z prawej,ale jeśli ktoś jedzie tą dodatkową drogą między "widełkami" w lewo toon mnie ma przepuścić czy ja..tam jest taki małowidoczny zakręt i nie wiem jak to dokładnie jest...może ktos coś zrozumie z tych moich gmatwanin i odpowie :D :D
leila

Re: Krzyżówka z rysunkiem-rozwianie watpliwości

Postprzez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 12:04

A nie możnaby jakoś jaśniej ? Bo nic nie kleję z tego i chyba większośc ludzi też nie zrozumie.
mostom
mostom

Re: Krzyżówka z rysunkiem-rozwianie watpliwości

Postprzez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 12:07

leila napisał(a):tak się zastanawiam ,czysto hipotetycznie narazie,nad taką sytuacją:
\ _ /
Y

hmm nie wiedziałam jak to w miarę czytelnie przedstawić :? Drogi są na kształt Y połączonego u góry jeszcze jedną drogą pierwszeństwo przebiega tak : ( czyli w prawo ja chcąc jechać w lewo musze przepuścić tego co jedzie z prawej,ale jeśli ktoś jedzie tą dodatkową drogą między "widełkami" w lewo toon mnie ma przepuścić czy ja..tam jest taki małowidoczny zakręt i nie wiem jak to dokładnie jest...może ktos coś zrozumie z tych moich gmatwanin i odpowie :D :D

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to skrzyżowanie - ale jeżeli jest tak jak mi się wydaje to albo powinien być jakiś dodatkowy znak na tej drodze poprzecznej, a jak nie ma to on ma pierwszeństwo bo jest po twojej prawej stronie.
mostom
mostom

Postprzez to ja » piątek 09 kwietnia 2004, 12:09

Faktycznie, trudno to zrozumieć,ale chyba wiem, o co chodzi... Czy chodzi Ci o to,że Ty skręcasz w lewo,a osoba z przeciwka skręca w swoje prawo (a Twoje lewo) ? Jeśli tak, to chyba musisz ustąpić mu pierwszeństwa. Ale mogę się mylić...
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez leila » piątek 09 kwietnia 2004, 12:12

kurcze zawsze wiedziałam że nie umiem wyjaśniać "krzyżówek" :? chodzi o to że "X" jadąc w swoje! lewo(lewy górny róg "y") ma mnie przepuścić czy ja jego jadąc jako "Z"w lewo tylko od dołu rysunku... bo on w sumie to ma prostą drogę i może nie zauważyć że ktoś mu wyjeżdża zza zakrętu (małowidoczny :D ) już inaczej nie umiem wytłumaczyc...nie da się tu narysować nic konkretniejszego :?
Ostatnio zmieniony piątek 09 kwietnia 2004, 12:16 przez leila, łącznie zmieniany 1 raz
leila

Postprzez leila » piątek 09 kwietnia 2004, 12:17

hej to było przed poprawką bo jak mówiłam NIE DA SIE TU NIC NARYSOWAĆ!!! (proszę się nie śmiac :lol: :lol:
leila

Postprzez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 12:19

leila napisał(a):kurcze zawsze wiedziałam że nie umiem wyjaśniać "krzyżówek" :? chodzi o to że "X" jadąc w swoje! lewo(lewy górny róg "y") ma mnie przepuścić czy ja jego jadąc jako "Z"w lewo tylko od dołu rysunku... bo on w sumie to ma prostą drogę i może nie zauważyć że ktoś mu wyjeżdża zza zakrętu (małowidoczny :D ) już inaczej nie umiem wytłumaczyc...nie da się tu narysować nic konkretniejszego :?

Tak jak ci wyżej napisałem wsio zależy od znaków. Jeżeli na tym kawałku nie ma znaku to ten z prawej ma pierwszeństwo - można to traktować jako dwa osobne skrzyżowania.
mostom
mostom

Postprzez Sławek_18 » piątek 09 kwietnia 2004, 13:34

leila napisał(a):hej to było przed poprawką bo jak mówiłam NIE DA SIE TU NIC NARYSOWAĆ!!! (proszę się nie śmiac :lol: :lol:

Nie mozesz tego nabazgrac w paincie ? Jak nie masz gdzie wladowac aby dac na forum odezwij sie na gg do mnie to ja to sprobuje dac na serw i podam Ci linka abys to wkleila na forum. Tak bedzie najlepiej.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Colin is the best » piątek 09 kwietnia 2004, 15:57

Z tej Twojej gmatwaniny, to chyba nikt nic nie zrozumiał :(
Narysuj jak mówi Sławek w paintcie całą sytuację i wszystko będzie jasne. Jak nie masz gg to zawsze możesz mejlem obrazek podesłać przecież.
Colin is the best

Powrót do Sytuacje na drodze