Mam pytanko odnośnie świateł awaryjnych.
W jakich sytuacjach poza postojem na skutek awarii i sygnalizowaniem tego można ew. należy ich używać?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szamponetka » piątek 09 kwietnia 2004, 10:05
przez ella » piątek 09 kwietnia 2004, 10:12
przez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 11:23
szamponetka napisał(a):Mam pytanko odnośnie świateł awaryjnych.
W jakich sytuacjach poza postojem na skutek awarii i sygnalizowaniem tego można ew. należy ich używać?
przez szamponetka » piątek 09 kwietnia 2004, 11:47
przez mostom » piątek 09 kwietnia 2004, 11:50
szamponetka napisał(a):a co z delikwentami którzy maja włączomne awaryjne jak są holowani?
przez ella » piątek 09 kwietnia 2004, 12:17
przez Slawek » niedziela 11 kwietnia 2004, 00:05
przez Sławek_18 » niedziela 11 kwietnia 2004, 09:51
dokladnie, nam kiedys koles na swiatlach powiedzial abysmy wylaczyli awaryjne (bylismy holowani) Widze duzo ludu ktorzy jeżdza na awaryjnych (nawet gdy nie sa holowaniu tylko cos sie tam zapsolo). Ja tez nie dostalem za wlaczenie awaryjnych gdy mnie zatrzymala menda na poboczu. A wiec mozna wlaczyc w niektorych sytuacjach 8)Slawek napisał(a):To się wtedy wyłączy awaryjne. ;) A ludzie bardzo często zatrzymują się na awaryjnych przy kontroli policyjnej. Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś za to mandat dostał (ja osobiście też włączyłem i też nie dostałem). Coś to się nie trzyma kupy.
przez ella » niedziela 11 kwietnia 2004, 21:25
przez Slawek » niedziela 11 kwietnia 2004, 21:35
przez ella » niedziela 11 kwietnia 2004, 21:48
Slawek napisał(a):Już o tym pisałem. Czytaj trochę. Poza tym, teraz żeśmy mówili o zatrzymaniu się w razie kontroli policyjnej,. Nie wiem jak w takiej sytuacji chcesz zmienić kierunek jazdy.
przez Sławek_18 » poniedziałek 12 kwietnia 2004, 09:28
To bylo jeszcze przed robieniem prawka, a ojciec poprostu nie pomyslal.ella napisał(a):Sławki, to jak dacie znać kierowcom jadacym za wami, że zmieniacie kierunek jazdy, w pzypadku jak wy jedziecie w pojeździe holowanym i macie włączone awaryjne? Mnie uczono, że pojazd holowany musi miec trójkąt za tylnia szybą, a nie swiatła awaryjne.