czyżby błedne oznakowanie? D-40,D-46

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

czyżby błedne oznakowanie? D-40,D-46

Postprzez rocko19 » środa 23 kwietnia 2008, 14:22

Witam. Czy ustawienie znaków D-40 i D-46(str.zamieszkania i droga wew) na jednym słupku tzn pod sobą są jest to prawidłowe? w końcu droga wewnetrzna to droga niepublicza a strefa zamieszkania to droga publiczna.To w końcu jak to jest? prosze to rozjaśnić:)
Drugie pytanko mając znaki B-1 i D-3 na jednym słupku(zakaz ruchu i jednokierunkowa) i tutaj mam wątpliowść dlaczego samochody i tramwaje wjeżdzają pod zakaz ruchu? i za znakiem parkują ? czy ja czegoś niewiem czy zakaz ruchu w obu kierunkach znak ten już nie istnieje:D hmm dodam że z przeciwnej strony jest już zakaz wjazdu?? czekam na odpowiedź.
rocko19

Re: czyżby błedne oznakowanie? D-40,D-46

Postprzez cman » środa 23 kwietnia 2008, 15:03

rocko19 napisał(a):w końcu droga wewnetrzna to droga niepublicza a strefa zamieszkania to droga publiczna.

Skąd taki wniosek?
cman

Postprzez dariex » środa 23 kwietnia 2008, 19:33

Myślę,ze nad interpretujesz.
Dlaczego Twoim zdaniem strefa zamieszkania nie może być drogą niepubliczną?
dariex

Re: czyżby błedne oznakowanie? D-40,D-46

Postprzez lordadams » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:23

rocko19 napisał(a):Drugie pytanko mając znaki B-1 i D-3 na jednym słupku(zakaz ruchu i jednokierunkowa) i tutaj mam wątpliowść dlaczego samochody i tramwaje wjeżdzają pod zakaz ruchu? i za znakiem parkują ? czy ja czegoś niewiem czy zakaz ruchu w obu kierunkach znak ten już nie istnieje:D hmm dodam że z przeciwnej strony jest już zakaz wjazdu?? czekam na odpowiedź.
[/b]

Ty nie wjeżdżaj.
lordadams

Powrót do Sytuacje na drodze