Jeszcze jakiś czas temu Ps. był skierowany do jakiegoś "kamilesia" (tak, kopan, zdążyłam przeczytać, zanim przemyslałeś sprawę i zrezygnowałeś z tej "złośliwostki") i mogę tylko powiedzieć jedno, że jeśli tak samo dokładnie czytasz prawo, jak nicki osób, z którymi dyskutujesz, to już nie mam więcej pytań... :wink:
kopan napisał(a):Dobre 2 punkty za to 16.1 do 4 - ale za co??
Proszę podać ile kasy za naruszenie i czego z tego art. 16.4
Za naruszenie??
Powiedziałeś, że nigdzie nie ma zapisu, dotyczącego karania tego punktami - pokazałam, że jest. Gdybyś zajrzał do podanego rozporządzenia, to byś wiedział, że jest to rozporządzenie, które określa sposób punktowania i liczbę punktów, które odpowiadają naruszeniu przepisów ruchu drogowego. Logiczne (hmm... chyba nie dla wszystkich), że nie ma tam kwot mandatów.
W przypływie dobrej woli podam Ci nawet link do rozporządzenia, bo wygląda na to, że nie masz pojęcia, że coś takiego jest i w jakiej formie jest podane
http://www.prawojazdy.com.pl/files/kode ... _karne.swfkopan napisał(a):Zasada ruchu prawostronnego - nie zasada ruchu przy prawo krawędziowego - bo taka odmiana ruchu nie istnieje.
tak, tak - wiemy, że cały świat się myli, a tylko kopan ma rację :wink:
To może jeszcze powiedz, co zgodnie z Twoją interpretacją ruchu prawostronnego powinno być karane zgodnie z tym punktem. Bardzo jestem ciekawa
(choć jestem w stanie sobie wyobrazić, co możesz napisać w odpowiedzi)kopan napisał(a):na bajki czasu nie mam
jak na razie to Ty te bajki opowiadasz
P.S. Już trzeci raz zadaję to pytanie, ale mam nadzieję, że w końcu odważysz się napisać odpowiedź:
Swoją drogą jestem ciekawa, jak szkolisz swoich kursantów? Wmawiasz im, że mają jeździć tym pasem, którym im się podoba (w konsekwencji Twoi kursanci albo mają problemy ze zdaniem egzaminu, albo od innych dowiadują się, że instruktor nie ma racji i na egzaminie jadą tak, jak mówią inni) czy jednak (wbrew zasadom, którym hołdujesz) każesz im jeździć prawym pasem (o ile nie ma konieczności wjazdu na lewy pas).