Witam.
Niestety OSK, ktory wybralam okazal sie totalna pomylka. Dobrnelam prawie do konca szkolenia, obecnie chce zmienic szkole jazdy. Dzis udalam sie do mojej szkoly jazdy z podaniem o zwrot moich papierow, w podaniu napisalam ze prosze m.in. o zwrot oryginalu mojej karty godzin. Powolalam sie tam na dziennik ustaw nr 217, rozporzadzenie ministra infrastruktury, gdzie przeczytac mozna :
'2. W przypadku przerwania szkolenia kartę przeprowadzonych zajęć zachowuje osoba szkolona, a jednostka prowadząca szkolenie załącza jej kopię do prowadzonej dokumentacji.'
Moim zdaniem z tresci tego rozporzadzenia wyraznie wynika, iz kursant otrzymuje oryginal karty, natomiast jej kopie zachowuje szkola. Sekretarka natomiast uparla sie, ze ona wyda mi tylko kopie z potwierdzeniem. Gdy przytoczylam jej tresc powyzszego rozporzadzenia powiedzala, ze jesli nie spodobaja mi sie wydane przez nia dokumenty moge zlozyc skarge do starostwa.
Czy wydanie mi jedynie kopii jest zgodne z prawem i przede wszystkim czy inna szkola jazdy bedzie chciala odbyc ze mna reszte kursu po okazaniu zaledwie kopii ????
Bardzo prosze o odpowiedz.