Jakie pytania może zadać egzaminator przez jazdą?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez DEXiu » piątek 08 lutego 2008, 16:31

lalka28 napisał(a):Mnie egzaminator poprosil o sprawdzenie płynu chłodniczego :shock: .Jak zaczełam odkrecac kurek...to stwierdził ze chociaz czegos nauczymy sie na egzaminie :lol: :lol:

Na naukę nigdy nie jest za późno :wink: Ale serio instruktor nie uprzedzał Cię, że taki numer może skończyć się poważnymi obrażeniami ciała? Poziom płynu chłodzącego sprawdzamy przez półprzezroczysty zbiorniczek - nigdy nie otwieramy go, chyba że mamy pewność, że auto jest zimne (stało przez jakiś czas nie odpalane).
DEXiu

Postprzez sowaa5 » piątek 08 lutego 2008, 16:46

DEXiu napisał(a):
lalka28 napisał(a):Mnie egzaminator poprosil o sprawdzenie płynu chłodniczego :shock: .Jak zaczełam odkrecac kurek...to stwierdził ze chociaz czegos nauczymy sie na egzaminie :lol: :lol:

Na naukę nigdy nie jest za późno :wink: Ale serio instruktor nie uprzedzał Cię, że taki numer może skończyć się poważnymi obrażeniami ciała? Poziom płynu chłodzącego sprawdzamy przez półprzezroczysty zbiorniczek - nigdy nie otwieramy go, chyba że mamy pewność, że auto jest zimne (stało przez jakiś czas nie odpalane).

heh..jak mi kazal sprawdzic plyny to tez mialam poczatkowo ochote odkrecic kurek ale sie powstrzymalam bo jakos tak dziwnie na mnie popatrzyl:P ciekawe czemu:P
5 luty 2008>> trzecie podejscie udane:D:D:D
sowaa5

Postprzez lalka28 » piątek 08 lutego 2008, 16:46

Serio serio.Miałam dwóch instruktorow,pierwsz raz na placu bylam kilka dni przed egzaminem,a to co pod maską pokazali mi na godz przed egzaminem :twisted: :twisted: ,poniewaz twierdzili ze jeszcze zdąże ze wszystkim...A świtel wogole mi nie pokazali...Tak wiem,było trzeba zmienic instruktora.Człowiek mądry po czasie :) :)
lalka28

Postprzez barbra » sobota 09 lutego 2008, 09:35

...a to co pod maską pokazali mi na godz przed egzaminem

Akurat lekcję ze świateł na teorii przegapiłam,bo mi się terminy pomyliły,ale nadrobiłam to na forum...i w końcu znajomi z samochodami,też są w zasięgu.....,z instruktorem trzeba wałkowć to,czego nie da się bez niego....
Jasne,że to też jest ich zadaniem,ale 30-godzinek,to naprawdę niewiele by wszystko na maxa przerobić, jak się od "zeróweczki"zaczyna....i warto coś od siebie też dać... Ci którzy z kolei większość jazd na kursie,od sprawdzania tego co pod maska i światełek zaczynali,też na swoich instruktorów tu narzekali,że zbyt często to robią.... :rotfl: ,zamiast konkretami się zajmować....

Zatem egzaminatora to już na pewno,nie obchodzi,na co ile czasu i z kim przeznaczyliśmy,robi swoje i :help:
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez ewkatal » sobota 07 czerwca 2008, 16:20

Przed wyjechaniem na miasto na pierwszym egzaminie usłyszałam" "Czy pamięta pani jak się umówiliśmy? Że będziemy w czasie egzaminu jeździć zgodnie z przepisami ruchu drogowego." To było delikatne przypomnienie, że mam zapalić światła. Wpadłam w lekkie przerażenie, bo mogłabym nie wyjechać w ogóle z WORDu, heh. Potem już zawsze w tym samym miejscu, gdzie wtedy mnie o to spytał sprawdzałam drugi raz czy mam światła.
Jestem o 3 oblane egzaminy lepszym kierowcą.

(2008-06-12 ) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-06-18 ) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

http://www.photoblog.pl/inacoto
ewkatal

Postprzez ceadmyrkivid » niedziela 08 czerwca 2008, 16:09

Jak włączyć światła drogowe w grande punto, i to jest też moje pytanie! :)

dzięki za odpowiedź
ceadmyrkivid

Postprzez ButterflyEffect » niedziela 08 czerwca 2008, 16:11

ButterflyEffect

Postprzez ceadmyrkivid » niedziela 08 czerwca 2008, 16:27

ButterflyEffect napisał(a):Odchylasz dźwignię od siebie.
http://www.instruktor.osk.org.pl/html/swiatla.html

Ok dzięki, przeglądałem tą strone, tylko w momencie gdy, światła są wyłączone czy są nastawione na pozycyjne, mijania?

Źle skonstruowałem pytanie: chce na stałe włączyć światła drogowe i jak je właczyć na stałe, bez ciągłego trzymania dźwigni? Jakby ktoś mógł dokładnie opisać
Ostatnio zmieniony niedziela 08 czerwca 2008, 16:34 przez ceadmyrkivid, łącznie zmieniany 1 raz
ceadmyrkivid

Postprzez ufo669 » niedziela 08 czerwca 2008, 16:33

ustawione na mijania zresztą jak w większości aut
Obrazek
ufo669

Postprzez DEXiu » niedziela 08 czerwca 2008, 17:21

Światła drogowe ZAWSZE włącza się gdy są już włączone mijania (zresztą nie spotkałem jeszcze samochodu, który umożliwiałby ich włączenie na stałe bez tego). Odpychasz dźwignię aż "kliknie" i... gotowe.
DEXiu

Postprzez Quer » wtorek 10 czerwca 2008, 09:29

Ostatnio moja koleżanka otzymała pytanie od starego dziada, "Jaki olej wlałabyś teraz do silnika, gdybyś stwierdziła, że jest go za mało?"Największy problem w tym, że nie było żadnej karteczki mówiącej o tym jaki olej był ostatnio wlewany(gdzie zazwyczaj jest). Dziewczyna była w stresie i teraz jeszcze bardziej się zestresowała i powiedziała "nie wiem" a on do niej "to jak się lepiej przygotujesz to przyjdź na egzamin" i ją oblał (a w ogóle to od kiedy jesteśmy na ty mu odpowiedziała :) ). A na kartce napisał "nieznajomość obsługi samochodu" :/ Napisała odwołanie, odpowiedź otrzymała następnego dnia,a termin po 3 dniach :)
14.05.08r. Egzamin teoretyczny (+)
25.07.08r. Egzamin praktyczny (+) jupi ^^,)
Quer

Postprzez asiura » wtorek 10 czerwca 2008, 12:47

Ja wiem ,że pytają o rodzaj silnika, o to w jakich okolicznościach i kiedy mierzymy poziom oleju, o kierunkowskazy jw. o to skąd wiemy jaki olej mamy wlać i dlaczego akurat ten olej a nie inny. Pytają co zrobić kiedy mamy za dużo oleju a co robimy kiedy mamy za dużo płynu do spryskiwaczy...
asiura

Postprzez scorpio44 » wtorek 10 czerwca 2008, 13:08

Quer napisał(a):"Jaki olej wlałabyś teraz do silnika, gdybyś stwierdziła, że jest go za mało?"Największy problem w tym, że nie było żadnej karteczki mówiącej o tym jaki olej był ostatnio wlewany(gdzie zazwyczaj jest). Dziewczyna była w stresie i teraz jeszcze bardziej się zestresowała i powiedziała "nie wiem"

No na miły Bóg, przecież chodziło o odpowiedź, że takiego samego typu, jaki jest wlany. A nie o podanie go. Swoją drogą, nie słyszałem dotąd o żadnych karteczkach...
scorpio44

Postprzez Hania » wtorek 10 czerwca 2008, 15:21

Mnie pytali czy znam zasady przeprowadzania egzaminu.
Hania

Postprzez Quer » wtorek 10 czerwca 2008, 17:53

scorpio44 napisał(a):
Quer napisał(a):"Jaki olej wlałabyś teraz do silnika, gdybyś stwierdziła, że jest go za mało?"Największy problem w tym, że nie było żadnej karteczki mówiącej o tym jaki olej był ostatnio wlewany(gdzie zazwyczaj jest). Dziewczyna była w stresie i teraz jeszcze bardziej się zestresowała i powiedziała "nie wiem"

No na miły Bóg, przecież chodziło o odpowiedź, że takiego samego typu, jaki jest wlany. A nie o podanie go. Swoją drogą, nie słyszałem dotąd o żadnych karteczkach...

Jego odpowiedź brzmiała "trzeba w takiej sytuacji pojechać do stacji kontroli pojazdów, żeby to spradzili"
Jak wymieniasz olej w warsztacie to przyczepiają ci kartkę z datą wymiany, przebiegiem i rodzajem oleju...
14.05.08r. Egzamin teoretyczny (+)
25.07.08r. Egzamin praktyczny (+) jupi ^^,)
Quer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy