pomozcie mi to zrozumiec!!!

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez justa30 » niedziela 08 czerwca 2008, 01:19

Sluchajcie mam 12 czerwca ostatnia rozprawe wiec dam znac co i jak. na ostatnia nie stawil sie swiadek wiec niestety bez wyroku. trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze jest sprawiedliwosc w tym kraju
justa30

Postprzez kkk6969 » poniedziałek 09 czerwca 2008, 08:29

Powodzenia !!!!!! - walcz o swoje - ja też się borykałem z moją kolizją po sądach - no i po 9 miesiacach wrok uniewinniajacy - więc warto walczyć
Krzysztof
kkk6969

Postprzez bruno666 » poniedziałek 09 czerwca 2008, 12:40

justa30 napisał(a):zreszta nie lubie tych Tirow. Jezdza jak im sie podoba nie licza sie z tym ze im hamowanie zajmie znacznie wiekszy odcinek niz osobowce.

Nie ma to jak uprzedzenia. :?

Nie lubie tych "TIRów", więc to na pewno jego wina, bo go nie lubię i nie powinien we mnie wjeżdżać, a poza tym oni się nie liczą z tym, że hamowanie im zajmuje większą drogę i powinni wolniej jeździć i bardziej uważać na osobóweczki, które są małe, szybkie, zwinne i wszędzie sie wepchają. :roll:

Niedobre "TIRy"...
...
bruno666

Postprzez justa30 » wtorek 10 czerwca 2008, 21:59

Nie mam uprzedzen. Ale ogolnie nie lubie tych samochodow, nie mam tu nic do kierowcow, bo znam kilku i sa naprawde swietnymi kierowcami TIR-Ow. Ale prawde mowiac to oni tez naduzywaja kodeksu drogowego zreszta jak wszyscy tyle ze powinni brac pod uwage gabaryty, takim osobowym jest latwiej manewrowac niz tirem.
justa30

POLSKA PARANOJA

Postprzez justa30 » czwartek 12 czerwca 2008, 19:09

Ponad rok temu mialam wypadek, sprawa sie ciagnie, a to sedzina chora a to swiadek sie nie stawil i juz myslalam ze bedzie dzis koniec sprawy niestety sedzia chory ZNOWU!!!! Czy to nie jakas paranoja? Przeciez po takim czasie to nie pamieta sie wszystkich szczegolow! POLSKA RZECZYWISTOSC!!!!
justa30

Postprzez tom9 » sobota 14 czerwca 2008, 11:35

w tirach irytujace jest tylko to, ze woli Cie staranowac niz przyhamowac. kazdy, bez wyjatkow.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Ad_aM » sobota 14 czerwca 2008, 12:44

Justa wybacz, ale nie jestem po twojej stronie :wink: Po uszkodzeniach ewidentnie twoja wina - ciężarówka rakietą nie jest :wink: Wszyscy tu pisali o tym, że TIR nie może wyprzedzać - ale tak samo pojazd który jest wyprzedzany nie może skręcać :wink: I połączenie małe autko osobowe, które wlecze się 30km/h jak dla mnie jednoznaczne -> kierowca tak będzie sie wlókł następne kilometry bo jest "leśny dziadek/niedzielny kierowca":wink:

Tom9 jeździłeś kiedyś czymś cięższym? Zanim hamulce zaczną działać poważnie, może być po ptakach.

P.S.
Jakiś miesiąc temu w telewizji pokazywali wypadek w którym kobitka wyprzedziła TIRa i chciała wjechać w swoją posesje... TIR zatrzymał się na jej silniku (a nie był to bynajmniej maluch czy porsche)
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez tom9 » sobota 14 czerwca 2008, 13:35

Tom9 jeździłeś kiedyś czymś cięższym? Zanim hamulce zaczną działać poważnie, może być po ptakach.

nie, rozumie ze tir nie stanie w sekunde jak osobowka.
czesto jest tak, ze tir zbliza sie do osobowki, widzi co sie dzieje na lewym pasie, ze nie bedzie mial mozliwosci wjechania na ten pas a mimo to nie raczy uzyc hamulca. woli nadal cisnac stala predkoscia zblizajac sie do osobowki, a nastepnie w ostatniej chwili wjechac tobie przed nosem na lewy pas. A wystarczylo tylko przy hamowac przed osobowka. Ale tiry nie lubia hamowac, bo przeciez pozniej beda sie godzine rozpedzac.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez justa30 » poniedziałek 16 czerwca 2008, 00:06

Do Ad_aM:
No niestety niezgodze sie z toba, nie przeczytales calego tekstu. On zaczal mnie wyprzedzac w tym samym momencie jak ja zaczynalam skrecac. Mialam wlaczony kierunkowskaz wiec to juz powinno dac mu do myslenia, bo raczej od tak sobie go nie uzywam. a zwolnilam do tej predkosci poniewaz wyjezdzalam ze skrzyzowania i niedaleko od skrzyzowania mialam zamiar skrecic w lewo, to wedlug ciebie mialam sie rozpedzic te 100 metrow do 60 a potem po hamulcach?
Ja mam zamiar walczyc o swoje, bo wiem ze mam racje ze to nie moja wina, jezdze ta droga dosc czesto i to byl jeden przypadek ze kierowca zaczal mnie wyprzedzac widzac ze mam kierunkowskaz i mam zamiar wykonac skret w lewo, inni sie albo zatrzymuja albo zwalniaja ale NIE WYPRZEDZAJA.
justa30

Postprzez cman » poniedziałek 16 czerwca 2008, 20:09

justa30 napisał(a):a zwolnilam do tej predkosci poniewaz wyjezdzalam ze skrzyzowania i niedaleko od skrzyzowania mialam zamiar skrecic w lewo, to wedlug ciebie mialam sie rozpedzic te 100 metrow do 60 a potem po hamulcach?

Nie. Jeżeli nie lubisz jeździć, nie potrafisz czerpać przyjemności z jazdy i wystarczy Ci tylko, że przemieścisz się z punktu A do punktu B, to oczywiście nie musisz się rozpędzać...
cman

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze