przez klaudia_90 » wtorek 24 czerwca 2008, 17:22
przez Driver'ka » wtorek 24 czerwca 2008, 17:23
przez klaudia_90 » wtorek 24 czerwca 2008, 17:29
przez dariex » wtorek 24 czerwca 2008, 17:33
klaudia_90 napisał(a):aha, czyli najpierw lewy kierunkowskaz, pozniej prawy i znow lewy? ;) lub na odwrot xD
przez doti1983 » wtorek 24 czerwca 2008, 17:55
klaudia_90 napisał(a):aha, czyli najpierw lewy kierunkowskaz, pozniej prawy i znow lewy? ;) lub na odwrot xD
przez papjerz » wtorek 24 czerwca 2008, 18:34
dariex napisał(a):klaudia_90 napisał(a):aha, czyli najpierw lewy kierunkowskaz, pozniej prawy i znow lewy? ;) lub na odwrot xD
Przy zawracaniu na 3,kierunku używasz dwukrotnie.
Najpierw sygnalizujesz skręt w stronę elementu(np.podjazd) ,który wykorzystasz do zawracania,następnie sygnalizujesz wyjazd tyłem,pozniej już przecież jedziesz prosto.
przez Rafix » wtorek 24 czerwca 2008, 19:30
papjerz napisał(a):4. Na wstecznym ustawić się równolegle do osi jezdni (najlepiej na swoim pasie jakoś się zmieścić, ale jak się wystaje jedną ćwiartką tylną na pas przeciwny to też łba nie urwą :) ), wyłączyć prawy
5. Bez kierunku prosto
przez dariex » wtorek 24 czerwca 2008, 20:43
papjerz napisał(a):dariex napisał(a):klaudia_90 napisał(a):aha, czyli najpierw lewy kierunkowskaz, pozniej prawy i znow lewy? ;) lub na odwrot xD
Przy zawracaniu na 3,kierunku używasz dwukrotnie.
Najpierw sygnalizujesz skręt w stronę elementu(np.podjazd) ,który wykorzystasz do zawracania,następnie sygnalizujesz wyjazd tyłem,pozniej już przecież jedziesz prosto.
To co opisałeś to tzw. "zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury drogowej" (czyli różne podjazdy, bramy, zatoczki itd.).
przez Khay » wtorek 24 czerwca 2008, 23:04
dariex napisał(a):No przecież mówimy o jednym i tym samym :roll:
Z tym,ze teraz zawracanie "na 3" nazywamy zawracaniem przy użyciu biegu wstecznego i możemy je wykonać między innymi przy użyciu elementu infrastruktury.
przez dariex » wtorek 24 czerwca 2008, 23:16
przez Khay » wtorek 24 czerwca 2008, 23:34
dariex napisał(a):no a co uważasz za element infrastruktury?
i już masz odp.
przez dariex » wtorek 24 czerwca 2008, 23:38
Khay napisał(a):dariex napisał(a):No przecież mówimy o jednym i tym samym :roll:
Z tym,ze teraz zawracanie "na 3" nazywamy zawracaniem przy użyciu biegu wstecznego i możemy je wykonać między innymi przy użyciu elementu infrastruktury.
Jesteś tego pewna?
Khay
dariex napisał(a):
no a co uważasz za element infrastruktury?
i już masz odp.
Khay napisał(a):Przepraszam? Niby jaką odpowiedź...? Przecież piszę wyraźnie - wg mnie (i chyba nie tylko) zawracanie na 3 != zawracanie z użyciem infrastuktury.
przez Khay » wtorek 24 czerwca 2008, 23:58
dariex napisał(a):Khay napisał(a):Przepraszam? Niby jaką odpowiedź...? Przecież piszę wyraźnie - wg mnie (i chyba nie tylko) zawracanie na 3 != zawracanie z użyciem infrastuktury.
No to w końcu jakie jest Twoje pytanie.bo najpierw pytasz czy jestem pewna tego,ze to to samo,a pozniej sam to stwierdzasz ale nadal pewności nie masz...
przez dariex » środa 25 czerwca 2008, 00:00
przez cman » środa 25 czerwca 2008, 07:35
Khay napisał(a):Przecież piszę wyraźnie - wg mnie (i chyba nie tylko) zawracanie na 3 != zawracanie z użyciem infrastuktury.