tristan napisał(a):Po co ten flesz? Działa wooooooooooooolno i bez sensu. Nie w takich technologiach się robi strony www.
Hmm... pewnie dlatego flash jest zapomnianym i w ogóle nie rozwijanym narzędziem? 8)
(gdyby ktoś nie zrozumiał - to był sarkazm) :wink:
Ja też nie przepadam za niepotrzebnymi wstawkami flashowymi, ale programiści lepiej znali założenia i wymagania dotyczące projektu i skoro wybrali taką technologię, to widocznie mieli powody.
Mogę tylko przypuszczać, że chodzi głównie o ułatwioną obsługę multimediów (filmy, dźwięk itp.) oraz kwestie bezpieczeństwa danych.
Poza tym wrażenie powolności ładowania (moim skromnym zdaniem) spowodowane jest raczej tym, że nie widzisz setki pojawiających się po kolei elementów, ale czekasz, aż załadowane zostaną wszystkie części interfejsu i dopiero wtedy pojawia się całość.
tristan napisał(a):Poza tym, nie ma nic, od razu logowanie. Jakiś zamknięty klub, mało to zachęca.
Ten moduł jest jedynie częścią systemu, więc z założenia użytkownik nie dostaje się do niego bezpośrednio (tak jak w Waszym przypadku), ale z poziomu portalu. Powinien więc mniej więcej orientować się, co zastanie po otwarciu odnośnika.
Żadnych chatów, forum i newsów, tylko kurs mający w miarę możliwości przygotować do egzaminu teoretycznego.
Wszystko, co jest do tego niezbędne, znajdziesz już w środku... mam nadzieję. :P
Lisiula napisał(a):maile zwrotne nie dochodzą
Programiści cały czas grzebią w kodzie. Dostawiają i zmieniają mnóstwo detali, dlatego momentami występują pewne problemy - głównie właśnie w temacie logowania. :oops:
Lisiula napisał(a):ale dlaczego aż tak szczegółowo?
Dlatego, że przejrzenie (i oczywiście zrozumienie) całości, lub przynajmniej większości umieszczonych tam materiałów ma korzystającemu z kursu zapewnić jak największe szanse poradzenia sobie z egzaminem.
Jednym wystarczą dwa słowa, żeby zrozumieć temat, a innym trzeba tłumaczyć wszystko od podstaw... kompromis w takim przypadku raczej nie wchodzi w grę. Musisz zobaczyć wszystko, co może okazać się przydatne.
Lisiula napisał(a):widze że to zmierza do całkowitego e-learningu
Taak... słowo klucz. Mnóstwo niezrozumiałych formułek, pajęczyny powiązań w bazach danych i ból głowy dla ludzi z produkcji. :lol:
Miejmy nadzieje, że kiedyś uda się zrealizować wszystkie założenia...
An áit a bhfuil do chroí is ann a thabharfas do chosa thú.