co Wy wszyscy z tymi hamulcami!!!

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

co Wy wszyscy z tymi hamulcami!!!

Postprzez Karolajna » czwartek 22 kwietnia 2004, 19:33

hehe!ogladam forum odkad sama jestem na kursie prawa jazdy. w koncu postanowilam cos napisac...tak po prostu zeby zobaczyc jak to jest ,
no i nawiazac do tych hamulcow....hm....sama jeszcze kierowca nie jestem wiec nie wiem dokladnie jak to moze denerwowac!uwazam ze skoro sa hamulce to trzeba ich uzywac...to chyba dla naszego bezpieczenstwa, co nie? ....a moze pojdzmy na uklad i zaciagajmy reczny zeby nikomu nie przeszkadzalo....tylko czy to ma sens ??
Karolajna

Re: co Wy wszyscy z tymi hamulcami!!!

Postprzez Sławek_18 » czwartek 22 kwietnia 2004, 20:33

Karolajna napisał(a):hehe!ogladam forum odkad sama jestem na kursie prawa jazdy. w koncu postanowilam cos napisac...tak po prostu zeby zobaczyc jak to jest ,
no i nawiazac do tych hamulcow....hm....sama jeszcze kierowca nie jestem wiec nie wiem dokladnie jak to moze denerwowac!uwazam ze skoro sa hamulce to trzeba ich uzywac...to chyba dla naszego bezpieczenstwa, co nie? ....a moze pojdzmy na uklad i zaciagajmy reczny zeby nikomu nie przeszkadzalo....tylko czy to ma sens ??

No wiesz ale nie musisialas pisac tego w nowym watku ;) 8)

A jak ktos nie ma hamulca recznego sprawcego :P :twisted:
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez ezka » czwartek 22 kwietnia 2004, 22:03

Sławek_18 napisał(a):

no wlasnie? u mnie reczny jakos nie bardzo dziala :) tato mowi ze tylko na jedno kolo dobrze trzyma 8) a poza tym jak jest duza gorka to trzeba sie z nim niezli silowac zeby wystarczajaco wysoko zaciagnac :D
ezka

Postprzez Sławek_18 » czwartek 22 kwietnia 2004, 22:10

ezka napisał(a):
Sławek_18 napisał(a):

no wlasnie? u mnie reczny jakos nie bardzo dziala :) tato mowi ze tylko na jedno kolo dobrze trzyma 8) a poza tym jak jest duza gorka to trzeba sie z nim niezli silowac zeby wystarczajaco wysoko zaciagnac :D

Kurde jakbym slyszal siebie :D :D
Jak ja zaciagne reczny to niekiedy to nawet ja sam musze uzywac 2 rak abygo odciagnac a siostra to juz wogole :D :D
Ale i tak by pojechal na zaciagnietym recznym :P (tez trzyma na jedno 8) )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Karolajna » piątek 23 kwietnia 2004, 16:44

W sumie smieszne ze napisalam to jako nowy temat ale to moj pierwszy raz :oops: i tak jakos wyszlo. to miala byc odpowiedz i w koncu wsadzilam ja tez tam gdzie byc powinna!niestety po fakcie :roll: dupek ze mnie i tyle.....co tam :P mam nadzieje jednak ze wam to nie przeszkadza :wink:
Karolajna

Postprzez Colin is the best » sobota 24 kwietnia 2004, 09:22

Mój wujaszek zawsze zaciąga ręczny jak toi na skrzyżowniu i trochę mnie to denerwuje. A wiecei dlaczego lepiej jest trzymać zwykły hamulec :?: Prozaiczna przyczyna - jak ktś nie wyhamuje i "wjedzie Ci w dupę", to będzie coś w rodzaju domino - popchnie twoje auto do przodu, a Ty wjedziesz w te przed Tobą. Uszkodzenia nie są wtedy zbyt duże. Jednak jak zaciągniesz ręczny, to nie będzie domina, tylko kasacja połowy samochodu. On w ciebie wjedzie, a ty się nie potoczysz. Taka jest właśnie różnica.

A ja to używam ręcznego przy robieniu nawrotów i rzeczywiście, coraz gorzej działa. Będę musiał poprosić kolegę, aby popatrzył co i jak z tym hamulcem. On zna się na mechanice.
Colin is the best

Postprzez bulo » wtorek 27 kwietnia 2004, 00:09

Colin is the best napisał(a):A wiecei dlaczego lepiej jest trzymać zwykły hamulec :?: Prozaiczna przyczyna - jak ktś nie wyhamuje i "wjedzie Ci w dupę", to będzie coś w rodzaju domino - popchnie twoje auto do przodu, a Ty wjedziesz w te przed Tobą. Uszkodzenia nie są wtedy zbyt duże. Jednak jak zaciągniesz ręczny, to nie będzie domina, tylko kasacja połowy samochodu.

Następny naiwny....
Naciskanie pedału hamulca w czasie postoju może być przyczyną śmierci i wielu groźnych chorób.
bulo

Postprzez miros » wtorek 27 kwietnia 2004, 15:03

ej bulo ja ciebie nie czaje, czemu "nastepny naiwny". co jest wedlug ciebie blednego w takim rozumowaniu jak colina? tekstami w stylu "nastepny naiwny" to kazdy moze sypac, ale moze jakies argumenty przeciwko?
bo to ze kogos, kto wlasnie robi kolejne 100 kilometrow oczka zaczynaja bolec przez swiatla stopu jest zadnym argumentem.
miros

Postprzez bulo » wtorek 27 kwietnia 2004, 20:09

miros napisał(a):...co jest wedlug ciebie blednego w takim rozumowaniu jak colina?

wszystko jest w wątku "pas kierunkowy".... a szczególnie na jego końcu (27.04.2004)

Pozdrówko
Naciskanie pedału hamulca w czasie postoju może być przyczyną śmierci i wielu groźnych chorób.
bulo

Powrót do Sytuacje na drodze