Zwrot za egzamin ...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zwrot za egzamin ...

Postprzez Nevy » poniedziałek 07 lipca 2008, 23:19

Witam,

mój problem polega na tym, że dałem mojej szkole jazdy pełnomocnictwo w ustaleniu terminu egzaminu na prawko.
Prosiłem ich by egzamin był do 5 sierpnia, jeśli się nie da to żeby nie załatwiali innego terminu.

5 sierpnia idę do wojska, no i nie będzie mnie trochę czasu :twisted:
Dziś dostałem kartkę z terminem egzaminu na 20 sierpnia :roll:

Dzwoniłem do WORD'u czy nie da się ustalić na wcześniejszą datę, oczywiście zostałem zbyty :P
Pytałem się w jaki sposób mogę odzyskać pieniądze za egzamin.
Powiedziano mi, żebym się zgłosił 4 dni przed egzaminem lub wysłał osobę z odpowiednim podaniem + mój dowód osobisty :shock:

Skoro na ustalenie egzaminu wystarczyła kopia mojego dowodu, to na odbiór pieniędzy musi być "osobiście" ?

Czy najwcześniej moge odebrać pieniądze 4 dni przed egzaminem, czy ktoś tu sobie leci w ... kulki :P
Nevy

Podanie o przyspieszenie egzaminu

Postprzez chemdriver » poniedziałek 07 lipca 2008, 23:52

Witam.
Po pierwsze to jak najszybciej złóż podanie o przyspieszenie egzaminu. Zostanie ono rozpatrzone pozytywnie i na 100% zostanie Ci przyspieszony egzamin. Nie masz się o co martwić. Pozdrawiam
chemdriver

Postprzez Nevy » wtorek 08 lipca 2008, 07:17

A gdyby się nie udało to kiedy mogę odebrać pieniądze i czy muszę zrobić to osobiście ?
Nie mogę napisać podania, dać go komuś z rodziny + kserokopia dowodu ?
Nevy

Re: Zwrot za egzamin ...

Postprzez Hania » wtorek 08 lipca 2008, 07:42

[quote="Nevy"]

Dzwoniłem do WORD'u czy nie da się ustalić na wcześniejszą datę, oczywiście zostałem zbyty :P

Myślę, że nie mogą Ci nie przyspieszyć terminu egzaminu - masz poód, żeby się o to ubiegać. Napisz podanie do WORD i to jak najszybciej i idź tam osobiście. Z pełnomocnictwem Ci nie wyszło - musisz sam załatwić tę sprawę. Przez telefon mogli Cię zbyć, ale nie zrobią tego z podaniem. Muszą udzielić Ci odpowiedzi zgodnie z przepisami. Przecież masz jakiś dowód na to że idziesz do wojska.
Hania

Postprzez doti1983 » wtorek 08 lipca 2008, 09:13

i lepiej pogadaj z dyrektorem bądź koordynatorem i tam złóż podanie... Panie w okienkach są niereformowalne...
doti1983

Postprzez Nevy » wtorek 08 lipca 2008, 11:48

Dobra dzięki, a co z moim pytaniem o zwrot kosztów ?
Nevy

Postprzez Hania » wtorek 08 lipca 2008, 15:48

Nevy

Chcesz zdawać ten egzamin, czy odzyskać pieniądze? - bo już nie rozumiem.
Hania

Postprzez Nevy » wtorek 08 lipca 2008, 17:48

A czego tu nie rozumiesz ?
Chce zdać ten egzamin przed wojskiem.
W drugim pytaniu chodzi mi o to, co mam zrobić jeżeli jednak nie uda mi się go załatwić wcześniej.
Nevy

Postprzez Hania » środa 09 lipca 2008, 07:16

Zamiast biec do WORD to Ty dwa dni siedzisz na forum i tracisz czas. Idź przełóż termin, zdaj za pierwszym podejściem i idź spokojnie do wojska, jak nie uda się za pierwszym razem, to zdasz po wojsku, a może będąc w wojsku też będziesz miał taką możliwość? Jak nie zgłosisz się na egzamin, to przepadnie Ci połowa wpłaconej kasy. Czy zwrócą Ci pieniądze jeśli napiszesz podanie że nie będziesz mógł przyjść - również dowiesz się w WORD. Myślę jednak, że szybciej przełożą Ci termin egzaminu.
Hania

Postprzez Nevy » wtorek 15 lipca 2008, 23:05

W WORD'zie nie byli zbyt chętni do przełożenia terminu egzaminu.
Gdy pokazałem kartę powołania, szanowna Pani pofatygowała się do pokoju obok i udało się przełożyć egzamin, na za 4 dni :)

Dziś zdałem bez problemu.
Dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam.
Nevy

Postprzez Hania » środa 16 lipca 2008, 09:12

Nevy
Gratulacje. No i nie taki diabeł straszny jak go malują.
Hania

Powrót do Egzamin na prawo jazdy