Zaświadczenie lekarskie-niewyraźny PESEL-Prosze O PODPOWIEDŹ

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zaświadczenie lekarskie-niewyraźny PESEL-Prosze O PODPOWIEDŹ

Postprzez freept » wtorek 15 lipca 2008, 12:18

Witam otrzymałem zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kierowania samochodem.
Zgadzają się na nim moje dane jak imię,nazwisko,dokładny adres -

tylko PESEL Szanowny Pan dr. wpisał tak( jak to piszą na ogół lekarze) i w 1 miejscu nie da się doczytać cyfry :P
Jak myślicie nie będą robili z tym problemów przy ustalaniu terminu egzaminu? Bo wszystko inne się zgadza tylko ta 1 cyfra troche niewyrażna zamiast 1 widać jakby 0 ;P
freept

Postprzez d.biesiada » wtorek 15 lipca 2008, 12:55

Moje gratulacje w wieku blisko 100 lat robić prawo jazdy :P

Pierwsza cyfra twojego PESEL-u na pewno nie ma wartości 1 ponieważ znaczyło by to że urodziłeś się w latach 1910-1919.
Sprawdź wszystko dokładnie i najlepiej skontaktuj się z tym lekarzem. najlepiej jak on by to poprawił i potwierdzil pieczątką i podpisem w miejscu korekty.
21.01-27.03.2008 - KURS
02.04.2008 - egzamin teoretyczny (+)
13.05.2008 - egzamin praktyczny (+)
21.05.2008 - Dokument odebrany
d.biesiada

Postprzez freept » wtorek 15 lipca 2008, 12:59

a czy ja mówię że to jest 1 cyfra?
jedna z cyfr a nie pierwsza
dokładnie jest to cyfra w środku ...

Czy u Was przy składaniu zaświadczenia sprawdzali dokładnie Pesel ?
freept

Postprzez DEXiu » wtorek 15 lipca 2008, 13:24

freept napisał(a):a czy ja mówię że to jest 1 cyfra?
jedna z cyfr a nie pierwsza
dokładnie jest to cyfra w środku ...

Czy u Was przy składaniu zaświadczenia sprawdzali dokładnie Pesel ?

Więc naucz się pisać bo napis "1 cyfra" może oznaczać wszystko a widzę że masz tendencję do pisania liczebników w ten sposób :roll: Tak trudno napisać "pierwsza" albo "jedna"? A jeśli już koniecznie chcesz sobie uprościć życie, to przynajmniej przyjmij do wiadomości, że liczebniki porządkowe (pierwszy/-a/-e, drugi/-a/-e, trzeci/-a/-e itd.) zapisujemy za pomocą liczby z kropką (tzn. 1. 2. 3.) a główne (jeden, dwa, trzy itd.) bez kropki (1 2 3) :? Sorry że się czepiam ale bardzo mnie denerwuje postępujący analfabetyzm wśród internautów - każdy może popełniać błędy, ale NIC (żaden brak czasu czy "nie chciało się myśleć") nie usprawiedliwia pisania w formie bełkotu który trzeba czytać pięć razy żeby się domyślić o co chodzi (przykład powyżej).

A odpowiadając na pytanie: jeśli pozostałe dane się zgadzają, to raczej nie będą się czepiać (to tylko papierek na zasadzie "jest? jest"). A nawet gdyby się czepiali to w razie czego po prostu doniesiesz poprawiony.
DEXiu

Powrót do Egzamin na prawo jazdy