Dąbrowa Górnicza - porady.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dąbrowa Górnicza - porady.

Postprzez W_GTW » czwartek 17 kwietnia 2008, 20:57

Dziś właśnie miałem swój pierwszy egzamin - zaliczony pozytywnie :) Sam wiem jak stresowałem się dzień przed egzaminem rozmaitymi głupotami, więc postanowiłem napisać kilka skormnych porad dla zdających:

1. Wykupcie sobie jazdy przed samym egzaminem (tak, by podjechać Lką pod WORD) - powinniście być 15 minut przed egzaminem, ale nie ma się czym przejmować, gdy będziecie 5 minut przed,

2. Sala egzaminacyjna po wejściu na wprost druga w lewo :) Tam poszukajcie swego nazwiska na liście - na pewno będzie :)

3. Zintegrujcie się z ludźmi, którzy zdają z Wami egzamin - pomaga rozładować stres i powtórzyć światła, maskę itd :)

4. Nie martwcie się tym, iż na teście próbnym zobaczycie pytania "ze starego testu" - na właściwym na pewno dostaniecie pytania z tego, czego się uczyliście (czyt. materiały od szkoły jazdy) :)

5. Nie martwcie się, co do obsługi klawiatury na egzaminie teoretycznym, każdy to pojmie :)

6. Gdy boicie się spytać egzaminatora, jakim samochodem będziecie jeździć spójrzcie na jego kapownik - jest na nim napisany model samochodu oraz jego numery rejestracyjne, więc możecie podpatrzeć :)

7. Nie uczcie się metody na łuku "360 stopni w prawo na drugim słupku" - na placu w Dąbrowie to nie pomoże :)

8. Nie martwcie się o wzniesienie, jest na prawdę łatwe do przejechania, nawet jak auto warczy to nic się nie stanie,

9. Polecam jeździć codziennie tydzień przed egzaminem - gdy nie macie jazd, poproście kogoś "bardziej doświadczonego", by zabrał Was na plac Waszek Szkoły Jazdy,

10. Nie bądźcie zbyt pewni siebie oraz nie zgrywajcie Mistrzów Kierownicy,

To chyba tyle - jeżeli kogoś coś trapi chętnie pomogę.

Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi :)
W_GTW

Postprzez pocahontas90 » niedziela 06 lipca 2008, 13:44

7. Nie uczcie się metody na łuku "360 stopni w prawo na drugim słupku" - na placu w Dąbrowie to nie pomoże

czy on naprawde jest inny niz w naszych szkolach jazdy? :(
przeciez pacholki POWINNY byc ustawione w taki sam sposob...

jesli mozesz, to prosze napisz jak pokonac ten nieszczesny dabrowski łuk w inny sposob niz ucza nas instruktorzy...?
chodzi mi tutaj o to krecenie kierownica gdy zobaczysz słupek...

czekam na odpowiedz :) pozdrawiam :)

Postprzez robalzet » poniedziałek 07 lipca 2008, 09:40

to poproś instruktora,zeby nauczył Cię na wyczucie
Obrazek
robalzet

Postprzez Calypso » środa 16 lipca 2008, 16:17

Ale przepraszam, to skoro w D.G. ta metoda nie działa - a ja akurat się jej uczyłem i akurat zdaje w tym mieście, to powinna nie działać wszędzie. Wydawało mi się, że w całej Polsce łuki są zunifikowane i wszędzie są takie same.
Calypso

Postprzez Cachorro » środa 16 lipca 2008, 17:12

łuk w szkole jazdy u mnie był bardziej łagodny a w Dąbrowie bardziej zagięty więc nauka na słupki nic nie da.
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
egzamin teoria + praktyka
WORD Dąbrowa Górnicza
Zdane za 1 razem !! :)
Cachorro

:)

Postprzez veroo » wtorek 16 września 2008, 10:01

dokładnie jazda na słupki nic nie da, ja nie uczyłam sie jazdy na łsupki ani na lusterka poprostu odwrócilam sie do tyłu patrzyłam przez tylna szybke i jakoś poszło mojm zdaniem to łatwiejsza metoda niż jazda na słupki czy jakies tam stopnie uwierzcie w siebie a bedzie dobrze:) pozdrawiam :lol:
03,09,2008 prawo jazdy zdane za 2 razem

11,09,2008- papierek w kieszeni smigam autkiem dabrowiacy uważajcie;)
veroo

Postprzez ble » wtorek 16 września 2008, 19:12

bezsensu sa metody 1 obrot za 15 pacholkeim albo pol obrotu tam a drugie poltora gdzie indziej! naucz sie jezdzic a nie na pamiec luk robic ;| jak bedziesz musial wycofac gdzies na miescie to tez bedziesz liczyl obroty?
ble

Powrót do Egzamin na prawo jazdy