Co zrobić w razie spóźnienia?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Co zrobić w razie spóźnienia?

Postprzez Kari » piątek 15 sierpnia 2008, 14:37

Witam wszystkich ;]

Jestem przed pierwszym egzaminem, który już w poniedziałek :fear: i niestety muszę dojechać do ośrodka autobusem (ok.80km). Co zrobić jeżeli spóźnię się na egzamin? Nie jestem pewna czy zdążę dojechać na czas (później jeszcze z dworca do ośrodka) a mam tylko jedno połączenie rano :?
Z góry dziękuję za pomoc ;]
Kari

Postprzez Inia » piątek 15 sierpnia 2008, 14:40

jeśli chodzi o słupsk to wyczytują co godzinę "spóźnialskich"
Inia

Postprzez Kari » piątek 15 sierpnia 2008, 14:46

Ja będę zdawać w Olsztynie. Może ktoś się orientuje jak tam jest?
Kari

Postprzez Patsy » piątek 15 sierpnia 2008, 15:34

Jeżeli chodzi o teorie to spóźnialskim przepada zazwyczaj egzamin( chociaz tez zalezy od egzaminatora) wiec jak masz egzamin łaczony i bys sie spoźniła nie bedzie wesoło. Najlepiej wcześniej zajedź sobie to wordu żeby troszke poczekać w ośrodku i uniknąć spóźnienia.
Na praktyke jak ludzie się spóźniaja pare minut i dogadaja się z egzaminatorem to moga zdawać:)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez Kari » piątek 15 sierpnia 2008, 15:59

Ja mam egzamin łączony. Wcześniej niestety nie będę miała możliwości przyjechać :/ Chyba trzeba będzie zaryzykować, albo znaleźć jakiegoś kierowcę :D
Dzięki za pomoc ;)
Kari

Postprzez MuReK » piątek 15 sierpnia 2008, 18:14

U mnie taki kolo spóźnił się 10 minut, to egzaminator mu powiedział do widzenia ;P Jak się spóźnisz to pozostaje ci tylko wyklepanie następnego terminu i oczywiście następna opłata za egzamin. Oni się tam w Wordach nie patyczkują, tam są takie cwaniaki że szok!!!. Pozdro. I życze abyś się nie spóźniła i zdała wymarzony plastik . ;) :lol:
MuReK

Postprzez Pumex » piątek 15 sierpnia 2008, 18:37

Wczoraj zdawałem praktykę w Gdańsku, i jeśli ktoś się spóźnił i nie było go na 'powitaniu', to i tak wywoływali ich przez głośnik kilka razy na plac.

A na sali od teorii wisi kartka, zeby osoby spoznione udały się do egzaminatora nadzorujacego czy kogostam - ale nie wiem, co dalej sie z nimi dzieje :)
Pumex

Postprzez Dżony Bi » piątek 15 sierpnia 2008, 18:42

Oni się nie patyczkują zależy z kim :D . Kiedy ja zdawałem pierwszy raz (a jestem dość potężnym facetem), podczas egzaminu z czystej głupoty wymusiłem pierwszeństwo i wiadomo że w takiej sytuacji musiałem oblać. Facet powiedział do mnie: "Panie, nie będzie mi pan miał za złe jak zakończymy egzamin? Pan wybaczy, ale nie mogę pana puścić, przepraszam" :)

Z kolei kiedy zdawał kumpel (o dość wątłej budowie) to facet przez cały egzamin gadał do niego na ty, a kiedy zrobił błąd to niedość że go oblał, to jeszcze nieźle ochrzanił :lol:
Dżony Bi

Postprzez luklic » piątek 15 sierpnia 2008, 22:57

Zdawałem w Olsztynie i zdałem za pierwszym razem ;] Co do spóźnienia .. nie wiem, byłem tam chyba z 40 minut szybciej na miejscu ;] Akurat na teorii nie było jednej osoby. (nie wiem czy się spóźniła czy nie, ale nie zauważyłem żeby ktoś dotarł po czasie).
Proponuję raczej coś wykombinować, załatwić sobie transport samochodem..

W każdym razie współczuje bo masz trochę przechlapane:

Droga nr. 16 na Olsztyn - wszędzie ograniczenia prędkości, przebudowa dróg itd. itp. (do tego dzisiejsze warunki pogodowe, deszcze, silne wiatry - nie wiadomo co się tam stało).

Wersja np. z odwiezieniem do pociągu - na ten czas połowa Polski jest sparaliżowana przez deszcze i wiatry - pociągi mają opóźnienia, wiem bo większość mojej rodziny tam pracuje i to nadzoruje więc lipa ..

No a autobus jak autobus ..

Miejmy nadzieję, że do poniedziałku się pogoda polepszy ;]

Egzamin też miałem w poniedziałek .. niedziela słoneczna, poniedziałek - deszcz .. ale jakoś się udało ;] życzę powodzenia.
luklic

Postprzez Kari » sobota 16 sierpnia 2008, 18:03

Właśnie najbardziej boje się o ten odcinek w budowie. Ale mam nadzieję, że do poniedziałku znajdzie się ktoś z samochodem :D

luklic gratuluję :)
Kari

Powrót do Egzamin na prawo jazdy