Stresujący monitor???

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pinhead » środa 27 sierpnia 2008, 13:27

Driver'ka napisał(a):A po co kamera jest skierowana na kursanta?

Obserwacja drogi i lusterek przez kursanta.
Do tego rejestracja twarzy dla potwierdzenia tożsamości kierującego w czasie egzaminu.
Pinhead

Postprzez Driver'ka » środa 27 sierpnia 2008, 14:07

A odciski palców z kierownicy też ściągają na potwierdzenie tożsamości egzaminowanego? ;)

Moim zdaniem takie rozmieszczenie kamer nie ma większego sensu, no ale to tylko moje zdanie.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez lukker » środa 27 sierpnia 2008, 14:13

Driver'ka napisał(a):A po co kamera jest skierowana na kursanta? Żeby obserwować jego reakcje, czy się poci na jakimś manewrze, co może oznacza, że go nie potrafi? :roll:
U mnie kamera rejestrowała wyłącznie jazdę, a więc to co dzieje się przed samochodem. No nie wspominam o głosie, bo był nagrywany.

Kamera na wnętrze jest tez po to aby było widać czy nie kładziesz panu jakiejś koperty na półeczce :P
lukker

Postprzez Pinhead » środa 27 sierpnia 2008, 15:00

Driver'ka napisał(a):Moim zdaniem takie rozmieszczenie kamer nie ma większego sensu, no ale to tylko moje zdanie.

Ktoś oblał egzamin za wjeżdzanie na tory/skrzyżowania bez upewniania się o możliwości jazdy... udowodnij bez nagrania że oblał słusznie gdy odwoła się od wyniku. Krytyka w stylu "jest złe bo jest złe" jest prosta ale mało konstruktywna :roll:
Pinhead

Postprzez Rafix » środa 27 sierpnia 2008, 16:02

Driver'ka napisał(a):A odciski palców z kierownicy też ściągają na potwierdzenie tożsamości egzaminowanego? ;)

Moim zdaniem takie rozmieszczenie kamer nie ma większego sensu, no ale to tylko moje zdanie.
Ale w takim ujęciu naprawdę dużo można zobaczyć. Czy prawidłowo trzymasz kierownicę, czy nie poprawiasz siedzenia w czasie jazdy (ja to i na kursie i w życiu robię notorycznie :) ) , czy się rozglądasz itd. Ja czasami zerkałem też na tą pokazującą drogę, tak z ciekawości jak tam widać :D
07.05.2008 - Teoria :) Placyk :) Miasto :(
31.05.2008 - Placyk :) Miasto :)
04.06.2008 - Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
11.06.2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
12.06.2008 - Prawo Jazdy w kieszeni :)
Rafix

Postprzez palinovich » środa 27 sierpnia 2008, 21:02

u mnie egzaminator sam wyłączył od razu na placu :-) myśle, że gdy poprosi się o wyłączenie to nie będzie żadnego problemu.
22.08.2008--> teoria+ miasto+ :-)
palinovich

Postprzez m1s13k » czwartek 28 sierpnia 2008, 21:34

Czy stesuja?

Ja nie znosze bycia "kreconym", dlatego spodziewalem sie ze bedzie mnie to bardzo stresowac, jednak.... spojrzalem raz na ekranik, i tyle go widzialem. Zupelnie o nim zapomnialem.

Tak ze niekoniecznie musza przeszkadzac w trakcie jazdy :)
m1s13k

Postprzez evelynka997 » piątek 29 sierpnia 2008, 08:35

to nie zawsze są włączone kamery podczas egzaminu?
evelynka997

Postprzez Organika » piątek 29 sierpnia 2008, 09:38

m1s13k napisał(a):Czy stesuja?

Ja nie znosze bycia "kreconym"....

też tego nie lubię, nie lubię kamer, nie lubię fotografii, jak wsiadłam do autka pomyślałam sobie: "co mi tam, aktorka ze mnie nie jest, wiec nikt tego nie będzie oglądał" :lol: :lol: , tym bardziej że jakkolwiek wyszedłby mi egzamin to i tak nie miałam zamiaru odwołania od wyniku,

Monitorek faktycznie miał podzielony obraz na ujęcia z kamer, spojrzałam na niego podczas przymusowego postoju (korki wrocławskie) i pomyślałam jeszcze jedno... marna jakość obrazu :wink:
Organika

Postprzez Riddler » piątek 29 sierpnia 2008, 10:26

u mnie w na egzaminie w Clio ekranik był przed egzaminatorem w schowku... nie były zbytnio możliwości patrzenia na niego :wink:

aha
to nie zawsze są włączone kamery podczas egzaminu?

jeśli by nie były włączone, egzamin jest do powtórki :?
23-08-2008 kategoria B - za pierwszym razem
Riddler

Postprzez adam_0103 » piątek 29 sierpnia 2008, 10:36

evelynka997 napisał(a):to nie zawsze są włączone kamery podczas egzaminu?

chodzi o wyłączenie samego wyświetlacza - podglądu z kamer.
Tak przy okazji - ja nawet nie zauważyłem, że takie coś jest w aucie egzaminacyjnym... No chyba, że aż tak dobrze było schowane . :D
adam_0103

Postprzez Driver'ka » piątek 29 sierpnia 2008, 10:57

Pinhead napisał(a):
Driver'ka napisał(a):Moim zdaniem takie rozmieszczenie kamer nie ma większego sensu, no ale to tylko moje zdanie.

Ktoś oblał egzamin za wjeżdzanie na tory/skrzyżowania bez upewniania się o możliwości jazdy... udowodnij bez nagrania że oblał słusznie gdy odwoła się od wyniku. Krytyka w stylu "jest złe bo jest złe" jest prosta ale mało konstruktywna :roll:

Skoro to takie niezbędne, to czemu takich kamer nie ma we wszystkich WORDach? Widocznie nie jest aż tak niezbędne. U mnie skierowane są wyłącznie na drogę. Nie ma żadnego filmowania kursanta. A to, czy kursant się rozgląda, egzaminator sam może zauważyć. Poza tym za sam brak odpowiedniego rozglądania się egzaminator chyba nie jest zobowiązany zaraz oblać?
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Khay » piątek 29 sierpnia 2008, 15:48

Driver'ka napisał(a):Skoro to takie niezbędne, to czemu takich kamer nie ma we wszystkich WORDach?

A w którym WORDzie nie ma kamer? :/

Cytat z rozporządzenia w sprawie szkolenia i egzaminowania:

§ 19. Pojazdy, o których mowa w § 16 pkt 3, powinny:
(...)
4) być wyposażone w urządzenie rejestrujące przebieg egzaminu — w zakresie prawa jazdy kategorii B — z wyjątkiem pojazdu zapewnianego przez osobę egzaminowaną.

Więc niezależnie od widzimisię WORD musi wyposażać auta w rejestratory.

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez ButterflyEffect » piątek 29 sierpnia 2008, 15:53

Khay, jej raczej chodziło o kamery zwrócone na egzaminowanego, a nie o kamery ogólnie, bo te, jak wiadomo, są w każdym WORDzie.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez Khay » piątek 29 sierpnia 2008, 16:01

*PAC* (odgłos od uderzenia dłonią w czoło)

A to w takim razie błagam o wybaczenie... :D

Tego faktycznie nie musi nikt rejestrować. A że rejestrują? Hm, Driver'ka pisze, że egzaminator zauważy, że ktoś się nie rozgląda... Ale jak udowodni, że tak było w istocie? Słowo przeciw słowu... więc może jednak WORDy wolą mieć podkładkę. No i nagrywają wszystko jak leci...

Osobiście nawet nie wnikałem co też tam się będzie nagrywać, a monitor widziałem tylko przez moment, na początku pierwszego egzaminu. Później już tam nie zerkałem, koncentrując się na mojej części - zostawiając egzaminatorowi jego...

Jeśli ktoś nie lubi czuć się podglądany, to chyba pozostaje mu jedynie zapomnieć o tym w czasie egzaminu, lub zmienić WORD.

Pozdrawiam
Khay
Khay

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy