Gniezno

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Gniezno

Postprzez Kukiz » sobota 13 września 2008, 14:16

Gniezno ma ten problem jak wiele innych ośrodków z miast w których nie odbywa się egzamin, brak dużych skrzyżowań, rond z więcej niż jednym pasem ruchu, tramwajów itp.
Dlatego przy wyborze OSK proponuje przemyśleć OSK z miasta w którym odbywa się egzamin.
Jeśli jednak szkoda nam trochę pieniędzy na dojazdy itp. naciskajmy na instruktora by wybierał się z nami jak w przypadku Gniezna- do Poznania, jak najczęściej. U mnie bywała sytuacja wręcz żałosna bo śmieszna na pewno nie była. Instruktor zabierał 4 osoby z czego każda kierowała godzinę. Trasa do Poznania 1h, następna 1h po Poznaniu, trzecia osoba znów godzinkę po Poznaniu i 4 trasa z powrotem. Drugi raz sytuacja się zmieniała (osoba która jechała na trasie jeździła godzinkę po Poznaniu). Czy to nie jest chore? Poznań z tramwajami, dużymi skrzyżowaniami. Obycie po Poznaniu nie zapewnią 4 godziny jazdy.
Kukiz

Postprzez luklic » sobota 13 września 2008, 23:04

Po pierwsze to jest chore, bo nie zgodne z prawem. Instruktor ma prawo ze sobą zabrać tylko DWIE OSOBY. Więc jakby nie było jest to oszukiwanie. W mojej okolicy jest podobnie, do miast z WORDEM jest ponad godzina jazdy, patrzę że z większości OSK tak robią, tylko co to za jazda? Niektórzy słyszałem zmieniają się nawet co 15 minut, za każdym razem ustawiaj lusterka itd. Jest to chore, nielogiczne i nie do pomyślenia.
Możesz się dopominać swoich praw! Bo tak nie wolno. A z tym, że trzeba koniecznie często jeździć w tym mieście gdzie się zdaje egzamin.. może i tak, ja akurat byłem w takim mieście 3 razy po 1,5 godziny - tyle, że wałkowaliśmy trasy egzaminacyjne, gdzie nie spojrzysz egzaminy jeżdżą, mój instruktor jest wręcz super bo na egzaminie w większości byłem tam gdzie mi pokazywał. Przede wszystkim trzeba mieć dużo szczęścia ;)

Dopominajcie się ludzie swoich praw, u mnie na kursie jasno uczyli nawet tego jakie prawa ma instruktor, jak przebiega kurs i żebyśmy się nie dali nabrać na takie tanie chwyty.
luklic

Powrót do Szkolenie kierowców