F1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

F1

Postprzez aniaaa » wtorek 16 września 2008, 15:24

To jest forum mimo wszystko związane z motoryzacją, a nie znalazłam tematu związanego z Formułą 1, tak popularną ostatnio w Polsce...;)

Oglądacie? Kibicujecie? Kto jest Waszym faworytem, kogo nie lubicie? Jak myślicie, czy Kubica zdobędzie mistrzostwo lub wicemistrzostwo w tym sezonie?

zapraszam do dyskusji :)

Ja osobiście zaczęłam się bardziej interesować F1 na krótko przed tym, jak Kubica wystartował na Węgrzech w 2006 roku. Jak dowiedziałam się że to pierwszy Polak w tym sporcie, na dobre zostałam wierną kibicką :)
W tym sezonie liczę na to, że zgodnie z dzisiejszymi zapewnieniami zespół pomoże mu w walce o tytuł, jednak będzie ciężko. Massa i Hamilton na pewno nie odpuszczą, można chyba jedynie liczyć na przypadek czy błąd któregoś. Raikkonen moim zdaniem już się nie liczy w walce o podium, ale kto wie, w końcu to obecny mistrz świata...

Zbliża się GP Singapuru, nie mogę się doczekać. Historia dzieje się na naszych oczach, pierwszy nocny wyścig :) będzie ciekawie, Kubica może być wysoko :)
27.09.2007-8.12.2007 - kurs
4.01.2008 - teoria 18/18
15.03.2008 - Bemowo - miasto -
28.04.2008 - Okęcie - ZDANE :D
19.05.2008 - odebrane :D
aniaaa

Postprzez przemq14 » wtorek 16 września 2008, 15:48

Ja zacząłem się interesować F1 od początku sezonu 2006, ale wyścigi oglądam regularnie od 2007. Mój ulubiony kierowca to iceman (RAI), znienawidzony, jak wielu innych kibiców, to Hamilton.

Ostatnie GP pokazało kto naprawdę radzi sobie na mokrym torze. Teraz skończyła się europejska część sezonu i zaczyna się ostateczna walka o tytuł.
kierowca kat. B od 28.08.08 (egz. 18.08.08)

kat. A w planach ;)
przemq14

Postprzez ===Dawid=== » wtorek 16 września 2008, 18:21

Ja regularnie oglądam F1 od sezonu 2007. Mój ulubiony kierowca?hmm :D oczywiście Robert, oprócz niego lubię też alonso. Myślę że w tym sezonie będzie bardzo trudno o tytuł polaka. Natomiast chciałbym aby wygrał Massa bo Hamilton chamsko jeździ np.ostatnio na monzie jak wyprzedzał to spychł któregoś z kierowców na trawe (nie pamiętam którego) dlatego za zachowanie nie fair i cwaniactwo nie przepadam za hamiltonem.
Pozdrawiam, Dawid.
===Dawid===

Postprzez Cycu » środa 17 września 2008, 14:49

Ja wyścigami interesuję się od dziecka :D szczerze mówiąc wole wyścigi samochodów turystycznych, ale jakże mógłbym nie kibicować Kubicy :D :D dzięki niemu powoli ludzie wreszcie zdają się zauważać, że sporty motorowe w Polsce też istnieją. Oby poszła za tym popularność medialna i zainteresowanie innymi świetnymi kierowcami, z braku torów jeżdżącymi gdzieś w Europie a nie w Polsce... :twisted:

Co do pudła Kubicy, to liczę na przyszły sezon :D
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez krzysiek20 » środa 17 września 2008, 18:49

Ja również od dawna interesuję się F1, oglądam wyścigi itp. Ale w przeciwieństwie do większości nie jestem fanem Kubicy. Owszem lubię gdy jest "w czubie", gdy staje na "pudle", ale nie podoba mi się jego styl jazdy jak również cała ta otoczka stworzona wokół niego przez tzw. kubico-maniakow oraz komentatorów telewizyjnych. Ich wychwalanie Kubicy, tylko dlatego że jest Polakiem wydaje mi się śmieszne:) Owszem szanuję go za to co robi i że sam do tego doszedl, ale nie uważam go jeszcze za gwiazdę F1. Jest dobry, ale nie tak jak niektórzy twierdzą wyśmienity.
Osobiście kibicuję 3 kierowcom:
- L. Hamiltonowi - za jego styl jazdy i walkę na torze, nie zawsze do końca czystą:) za przykład niech posłuży ostatni wyścig gdzie HAM jechał fenomenalnie dopóki padało i bardzo ładnie walczył
- F. Alonso - za walkę, bardzo sie przyjemnie ogląda jego styl jazdy; nawiasme mówiąc chętnie bym go zobaczył w BMW Sauber wespół z Kubicą - można by było porównać umiejętności obu, bo styl mają diametralnie inny
- K. Raikkonenowi - za całokształt jego występó w F1, chyba nie ma osoby która interesuje się F1 i stwierdzi, że nie jest to fantastyczny kierowca, mimo że ten sezon nie układa się po jego myśli

A tak w ogóle to ciekawe gdzie wyląduje Kubica w następnym sezonie. Jeśli Alonso przejdzie do BMW to co z Kubicą wtedy? Renault? Honda? Trochę by go było szkoda bo nie jest świetny, ale napewno ponadprzeciętny (tylko ma IMO nudny styl jazdy :D ), a BMW jest jednak 3cią siłą F1 i raczej się to nie zmieni na gorsze. Być może po wprowadzeniu systemu KERS na początku to BMW będzie narzucalo tempo innym ekipom ,nawet Ferrari i McLarenowi
Obrazek
krzysiek20

Postprzez ===Dawid=== » piątek 19 września 2008, 00:05

Krzysiek, wydaje mi się że jak Alonso przejdzie do BMW to wyrzucą Hajtfelda, przynajmniej tak mi się wydaje i mam taką nadzieje :). Jeżeli został by niemiec to moim zdaniem BMW zrobiło by duży błąd bo w końcu Kubica lepiej jeździ od Nicka.
Pozdrawiam, Dawid.
===Dawid===

Postprzez krzysiek20 » piątek 19 września 2008, 00:31

Tu się absolutnie zgadzam, jednak ciekaw jestem czy czasem BMW jako team niemiecki, nie będzie chciało mieć swojego rodaka w zespole.
Osobiście uważam, że Robert jest lepszy od Nicka ale ciekawe czy tylko osiągami będzie się kierował szef niemieckiej stajni. Tym bardziej, że Robert coraz śmielej oskarża o swoje niepowodzenia swój zespół.
Prawda jest taka, że do Ferrari i McLarena ma drogę zamkniętą na parę lat i tylko w BMW mógłby się liczyć w walce o podium, tak jak to robi teraz.
Poza tym Kubica i Alonso, dwójka przyjaciół, mogliby tworzyć całkiem ciekawy i skuteczny zespół.
No cóż, pożyjemy, zobaczymy;)
Obrazek
krzysiek20

Postprzez speedy » piątek 26 września 2008, 22:05

Tez oglądam ;) Już sie nie mogę doczekać kolejnego niedzielnego wyscigu - pierwszego w historii nocnego wyscigu;) Dzis oglądalem trening- fajowo to wygląda :) Robert tez dał radę na treningach. Wiec trzymam kciuki na kwalfikacje i wyscig.

Alonso podobno zostaje na starych smieciach.
Obrazek
speedy

Powrót do Luźna gadka