przez ButterflyEffect » środa 08 października 2008, 13:31
przez scorpio44 » środa 08 października 2008, 13:31
Khay napisał(a):Po za tym nie ma chyba paragrafu zakazującego mrugania. :P
Hazel napisał(a):Nie ma paragrafu zakazującego mrugania
przez komarzyca » środa 08 października 2008, 13:38
przez Goska_1 » środa 08 października 2008, 13:39
scorpio44 napisał(a):A co do ankiety - to czemu są w niej tylko dwie skrajności (zawsze i nigdy)?
przez scorpio44 » środa 08 października 2008, 13:56
Goska_1 napisał(a):jak ktos ostrzega to robi to zawsze (bo to jest odruch, nawyk), a jak ktos nie ostrzega to nigdy tego nie robi
komarzyca napisał(a):widzę pacana, który przy ograniczeniu do 50 km/h w terenie zabudowanym i to jeszcze w okolicach szkoły śmiga 100 km/h i wyprzedza wszystko po drodze, to mnie szlag trafia
przez wiesniak » środa 08 października 2008, 13:57
scorpio44 napisał(a):A co do ankiety - to czemu są w niej tylko dwie skrajności (zawsze i nigdy)?
przez Goska_1 » środa 08 października 2008, 14:00
scorpio44 napisał(a):Nie jestem moderatorem tego działu, a poza tym nie taka jego rola, żeby grzebać w Twojej ankiecie. ;) A chodzi mi o to, żeGoska_1 napisał(a):jak ktos ostrzega to robi to zawsze (bo to jest odruch, nawyk), a jak ktos nie ostrzega to nigdy tego nie robi
wcale niekoniecznie (co zresztą można osądzić z wypowiedzi, które już się pojawiły w tym wątku) - niektórzy ostrzegają "normalnych", a nie ostrzgają wariatów (z nadzieją, że za chwilę za swoje piractwo swoje zapłacą). Sam kiedyś miałem takie podejście, ale potem stwierdziłem, że ostrzegając np. w takiej sytuacji
komarzyca napisał(a):ale pamiętajcie, że nadmierna prędkość jest najczęstszą przyczyną wypadków.....
przez jessroncen » środa 08 października 2008, 14:25
przez maly_zioom » środa 08 października 2008, 16:46
przez dariex » środa 08 października 2008, 16:48
zbigi30 napisał(a):teraz zrobiła się moda na ostrzeganie kierowców ze nie mają włączonych świateł mijania...
przez scorpio44 » środa 08 października 2008, 17:31
dariex napisał(a):Tobie na pewno nigdy,przenigdy nie zdarzyło się wyjechać bez świateł ;)
przez dariex » środa 08 października 2008, 18:02
przez Staps » środa 08 października 2008, 19:08
przez Rafix » środa 08 października 2008, 23:54
Tylko zauważ, że zwolnie przykładowo na pół minuty, a potem znów w gaz... Dokładnie taka sama sytuacja jest z radarami, najpierw wszyscy grzeją, potem ostry hebel i za puszką znów gaz do dechy i już ich nie ma.wiesniak napisał(a):Bo jeśli to drugie to chyba lepiej, żeby ostrzeżeni kierowcy zwalniali na ograniczeniu, niż żeby nie zwolnili, za to dostali mandat. Sytuacja analogiczna do fotoradarów - w większości przypadków odpowiednio wcześnie ostrzega o nich znak, a jakoś nikt nie protestuje.
No to jak mnie cupną, to trudno, widać sam się o to prosiłem.maly_zioom napisał(a): a ci co sie tak madrza ze nie mrugaja bo piratow nie beda ostrzegac to napewno tez cupna niebiescy panowie i wtedy sobie beda pluc w twarz...Smile
przez BOReK » czwartek 09 października 2008, 00:23
Rafix napisał(a):najpierw wszyscy grzeją, potem ostry hebel i za puszką znów gaz do dechy i już ich nie ma.