Wątpliwy mandat

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Goska_1 » piątek 10 października 2008, 00:24

qwer0 napisał(a):ajjj piszesz o czyms, o czym nie masz pojecia.

doprawdy?
qwer0 napisał(a):Nigdy jeszcze nie spotkalem sie, azeby polska policja miala w zderzakach kamerki. To raz.

to masz teraz okazję aby zobaczyć :lol: :twisted: ten ma akurat flesha w zderzaku a i kamerke tez dobrze widac :>
Obrazek

qwer0 napisał(a):Wideorejestrator, o ktory sie tu rozchodzi, jest mocowany najczesciej z tylu do kratki, lub w bagazniku sobie ustawiaja na cos, takze takie cudo znajduje sie z tylu pojazdu.

taaaa :roll: i jezdzą za Tobą na wstecznym z otwartym bagaznikiem i nagrywają :lol: :lol: :lol: ...o matko, popłakałam sie ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol:
stara miłość nie rdzewieje, bo jest w ocynku...

Obrazek
Goska_1

Postprzez Hadart » piątek 10 października 2008, 14:55

Goska_1 - otóż są już wyposażone samochody, które posiadają wideorejestratory zarówno z przodu pojazdu jak i z tylu. Nawet w Uwaga Pirat czy jak się ten program nazywa co leci na TVN Turbo był odcinek o policji w Środmieściu i właśnie były tam pokazane tak wyposażone volkswageny (nie jestem pewny czy taka marka to była). A co do sposobu montażu wszystko raczej zależy od konstrukcji i osobiście nie widzę problemu aby taka kamera działała przez szybę (sposób montażu na kratce), chociaż z tym mogę się mylić.
Egzamin: 07.08.08
Plac +
Miasto +
(2008-08-14) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2008-08-20) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Hadart

Postprzez BOReK » piątek 10 października 2008, 15:27

Goska_1 - wszystko pięknie i w ogóle na tym zdjęciu, ale... to nie zderzak, tylko atrapa chłodnicy. Jednak się nie znasz.

A poza tym rejestratory zwykle są skierowane do przodu, owszem (i jest to i kamera, i radar), ale ostatnio coraz więcej radiowozów ma dwa urządzenia - do przodu i do tyłu. Niefajne zaskoczenie dla piratów zaplecowych, neh? Te skierowane na tył są montowane chyba zaraz pod tylną szybą albo i na kratce, tego juz nie nie wiem. Radar natomiast pewnie siedzi wtedy w jakimś wycięciu bagażnika albo w zderzaku, tak jak radary parkingowe.

Wiesniak - jeśli mają zdjęcie w lepszej jakości, to niech je pokażą na żądanie albo wskażą przepis, który im tego zabrania przed przyjęciem mandatu. Sprawa czysta jak woda destylowana.
BOReK

Postprzez qwer0 » piątek 10 października 2008, 15:39

Goska_1 raaany, nie znasz sie to sie nie wypowiadaj.
Tak, racja, maja wideorejestratory z przodu, wychodza z tego takie filmiki jak w TV pokazuja.
Ale jak juz wspomnialem, w tym przypadku musial to byc inny, taki ktory montowany jest z tylu, w bagazniku, bo z przodu najprosciej w swiecie by sie nie zmiescil.
Prosze Cie bardzo, tak to wyglada:
Obrazek
Na swiecie gdzies tam na pewno maja, takie montowane z przodu, ale polska policja nie ma takich na wyposarzeniu.
A te wideorejestratory montrowane z przodu mierza predkosc tylko jesli przez dluzsza chwilke pojazd bedzie znajdowal sie przed nim i rownolegle do niego bedzie sie przemieszczal, wiec to na pewno nie bedzie taki, ktory Ty przedstawilas na focie, ktora z reszta niczego nie dowodzi, bo najprosciej w swiecie na niej nic nie widac ;] Halogen, ciemne kolko, skad wiesz ze to kamera? ;]
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez wiesniak » piątek 10 października 2008, 17:22

BOReK napisał(a):Wiesniak - jeśli mają zdjęcie w lepszej jakości, to niech je pokażą na żądanie albo wskażą przepis, który im tego zabrania przed przyjęciem mandatu. Sprawa czysta jak woda destylowana.

Dzięki za wyróżnienie, ale naprawdę nie wiem, czym sobie zasłużyłem, że zwracasz się tutaj bezpośrednio do mnie :).
wiesniak

Postprzez BOReK » piątek 10 października 2008, 19:55

Zasłużyłeś tym:
A kto mówi o 2 zdjęciach? Policjanci mają pewnie słabą drukarkę i na komputerze mają to samo zdjęcie, tylko lepszej jakości.

Co tu powoduje, że wezwany nie ma prawa zobaczyć lepszej wersji przed przyjęciem mandatu? :P
BOReK

Postprzez Goska_1 » piątek 10 października 2008, 21:57

qwer0 napisał(a):Prosze Cie bardzo, tak to wyglada:
Obrazek

pokaz prawdziwego z polską rejestracją a nie takiego z reklamy coca-coli albo kit-kata- tylko real fotke z polskiej drogi :)

to zdjęcie które wkleiłes pochodzi ze strony internetowej
http://www.robot-camera.de/ :roll:
dokładniej - http://www.robot-camera.de/ROBOT_Kamera ... affic.html

i proszę oto jeszcze bezpośredni url do tej fotki
Kod: Zaznacz cały
http://www.robot-camera.de/ROBOT_Kameras/Robot_Traffic/Rob-Multanova-6F-2.jpg

Jest to oczywiście domena niemiecka, jak każdy widzi i tak samo strona niemieckojęzyczna...
a z niemiec do polski to raczej kawałek drogi :lol: :lol: :lol:

qwer0 napisał(a):Na swiecie gdzies tam na pewno maja, takie montowane z przodu, ale polska policja nie ma takich na wyposarzeniu.

przeciez tam numer rejestracyjny jest na zdjęciu..... Ty tego nie widzisz??
qwer0 napisał(a):Halogen, ciemne kolko, skad wiesz ze to kamera? ;]

to nie jest halogen zaden, tylko lampa błyskowa :roll: a ciemne kólko to głowica kamery :lol: skąd wiem :?:
bo to nieoznakowany radiowóz z wideorejestratorem z mojego miasta, nie tylko oni nam robią fotki, ale my im tez :wink: ale skoro "wiesz lepiej" i w roli wszechwiedzącego czujesz sie dobrze to ja nie będe Ci tej przyjemnosci zabierac.... a mi wystarczy ze wiem na co uwazac na mieście, zeby sie nie naciąc, a wiecej mi do szczescia nie trzeba 8)
a pomimo, ze w moim mieście jest ich dośc sporo, to wiecej zdjec nie bede wstawiac tylko po to zeby Tobie coś udowodnić, bo mam te zdjęcia oraz numery tablic - dla siebie i swoich znajomych, a Ty jak chcesz pościagaj sobie wiecej z http://www.robot-camera.de i wciskaj ludziom kity... ale nie mnie :? 8)

z mojej strony EOT
Ostatnio zmieniony sobota 11 października 2008, 02:12 przez Goska_1, łącznie zmieniany 4 razy

Obrazek
Goska_1

Postprzez wiesniak » piątek 10 października 2008, 22:43

BOReK napisał(a):Zasłużyłeś tym:
A kto mówi o 2 zdjęciach? Policjanci mają pewnie słabą drukarkę i na komputerze mają to samo zdjęcie, tylko lepszej jakości.

Co tu powoduje, że wezwany nie ma prawa zobaczyć lepszej wersji przed przyjęciem mandatu? :P

A gdzie ja mówię, że nie? W tym poście tylko tłumaczyłem koledze qwer0, że wcale nie musi być 2 różnych zdjęć, z czysto technicznego punktu widzenia :P. Co do prawa obejrzenia dobrej wersji zdjęcia to jasna sprawa.
wiesniak

Postprzez qwer0 » sobota 11 października 2008, 11:25

łoo Jezu, wkleilem fotke pierwsza lepsza, wpisujac w googlach "multanova 6f", bo z takiego to aparatu dostalem sam fotke ;)
Prosze bardzo, oto i ona ;)
Obrazek
i co, powiesz mi moze, ze zostala ona zrobiona autkiem ustawionym przodem do mnie? No tak, przeciez wiesz lepiej, bylas tam, nie? ;)
I co? Raport z fotki po niemiecku, nie? :) Haha, smieszna jestes, nie masz pojecia jak dziala takie urzadzenie, ale idziesz w zaparte, ze to cos innego.
Ciekawe w jaki sposob mogliby zaparkowanym autkiem zmierzyc predkosc, tym autkiem ktory przedstawilas na fotce? ;)
To co Ty przedstawilas mierzy predkosc TYLKO W CZASIE JAZDY!
Wiec nawet jak go zarejestruja, to niby jak okresla czy jechal za szybko, czy nie? :P
Wiec masz racje, nagrywaja i lapia takim czyms, ale w przypadku jaki opisuje kolega w tym watku zostalo uzyte zupelnie inne urzadzenie.
Zrozumiesz to w koncu? ;)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Goska_1 » sobota 11 października 2008, 12:31

to o czym Ty piszesz to jest fotoradar przenośny, i takie urządzenie fotografuje stojąc w miejscu i zdjęcia oczywiście wyglądają dokładnie jak wstawiłeś... tylko czemu kolega Sweter autor tego watku nie ma takich zdjęc, tylko jakies niewyraźne :?: bo gdyby były zrobione tym urzadzeniem by wyglądały identycznie jak Twoje

a ja nigdzie nie pisałam ze taki radiowóz jak pokazałam stoi i nagrywa, bo oni jada za kims i dopiero nagrywają jak ktoś coś odwija

Obrazek
Goska_1

Postprzez turecki » sobota 11 października 2008, 23:02

Co do postu gośki1 na zdjęciu w skodzie w atrapie jest umieszczona antena radaru,kamera jest za szybą,a u dołu pod tablicą jak pisałaś jest lampa błyskowa.A radary mogą mieć różne kształty nawet jak na niemieckiej stronie kubła na śmieci....lub stać pod siatką maskującą ,na pace starego żuka itd.W Niemczech policja ma nawet autobus do rejestrowania pracy tirowców.Jednak nikt nie musi od razu tak atakować...
:?
turecki

Postprzez qwer0 » niedziela 12 października 2008, 09:44

a ja nigdzie nie pisałam ze taki radiowóz jak pokazałam stoi i nagrywa, bo oni jada za kims i dopiero nagrywają jak ktoś coś odwija

skoro tak, to czemu sie toczy dyskusja, ze Ty widzialas taki samochod i na pewno maja "z przodu w zderzaku", podczas gdy ja od swojego pierwszego watku pisze, ze "w tym przypadku, uzyto innego sprzetu"??
A zdjecie z fotoradaru jakie zapodalem, bylo zrobione czyms takim jak na "focie z niemieckiej strony"
Po prostu multanova nie w puszcze, a w czesciach w bagazniku.
qwer0

Postprzez Goska_1 » niedziela 12 października 2008, 10:00

qwer0 napisał(a): to czemu sie toczy dyskusja, ze Ty widzialas taki samochod i na pewno maja "z przodu w zderzaku"

Ty piszesz zupełnie o czym innym i jeszcze mi cos wmawiasz, a ile razy mam jeszcze powtarzac, ze nie napisałam nigdzie ze widziałam samochód który jemu zrobił zdjecia - tylko pisałam o samochodzie z videorejestratorem jak wyglada, a ze Ty interpretujesz po swojemu i tworzysz jakies nadinterpretacje to Twój problem, nie chce mi sie z Toba nawet gadac, bo szkoda mi czasu na ciebie ... i obojętne jaki kolejny post wyrzeźbisz to juz nie odpisuje

paaa

Obrazek
Goska_1

Postprzez qwer0 » poniedziałek 13 października 2008, 11:37

tylko pisałam o samochodzie z videorejestratorem jak wyglada, a ze Ty interpretujesz po swojemu i tworzysz jakies nadinterpretacje to Twój problem

nie moj, tylko Twoj, ze nie potrafisz przyjac do wiadomosci, ze istnieja rozne wideorejestratory i sie uparlas na ten "w zderzaq" :P
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka