przez HakirimJP » czwartek 16 października 2008, 19:23
Nie przypominam sobie, żeby PoRD mówił coś o ustąpieniu miejsca dla nauczycieli. Więc jeżeli stoisz zgodnie z przepisami, w prawidłowym miejscu na drodze publicznej, to nauczyciele mogą Ci... Gorzej jeżeli te miejsca parkingowe są na terenie placówki szkoły, wtedy oburzony właściciel placówki/terenu (w tym przypadku dyrektor, więc nauczyciele musieli by pójść do niego, bezpośrednio nie mogą tego zrobić) może zadzwonić na policję/straż miejską, i wtedy mogli by odholować, ale myślę, że w tym przypadku, nie byłbyś odholowany, tylko byś dostał nakaz opuszczenia terenu szkoły dla swojego pojazdu, no chyba, że zagrażasz bezpieczeństwu i utrudniasz ruch :D :D, nie mógł byś nawet dostać mandatu.
Więc kolego: jeżeli stoisz prawidłowo na drodze publicznej, nie łamiąc przepisów, to gdy nauczyciel Ci wspomni o zajmowanym miejscu to zrób tak " :lol: :lol: :twisted: :twisted: ". Jeżeli jednak stoisz na terenie szkoły,to nauczyciel z upoważnienia dyrektora może Cię wygonić z tym pojazdem nawet z terenu szkoły.
Takie jest moje stanowisko w tej sprawie i poprę je rozsądnym argumentem/przykładem.
Przykładowo, ktoś Ci wjeżdża na podwórze, i wypraszasz go a on nie chce stąd wyjechać, dzwonisz wtedy na policję a oni przyjeżdżają i każą opuścić delikwentowi Twój teren, a jeżeli tego nie zrobi, to wiadomo - odholowują. Jeżeli jednak ten delikwent stanie prawidłowo na ulicy przed Twoim domem, a ulica jest publiczna, to co mu kto może zrobić? Odholować? Za co? Za to, że zasłania widok do podglądania sąsiada? :twisted:
Ja niewidzę innego rozwiązania sytuacji. To wszystko jest logiczne.
Jeżeli jednak powiesz nauczycielowi, że możesz tutaj stać, i że może mu naskoczyć bo to jest droga publiczna, to licz się z konsekwencjami na lekcji/ w szkole. :evil:
Wg mnie tu też może chodzić o chorą zazdrość.
PS. J/w kolega napisał, jeżeli szkoła ma umowę z miastem, to też może Cię stąd wyprosić, więc dowiedz się czy takową posiada. Jeżeli nie - to to co napisałem wyżej.
Pozdrawiam, Hakirim
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.