Prawko.pl

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko.pl

Postprzez ella » piątek 24 października 2008, 11:37

Moi drodzy :D
Ukazała się dla was nowa strona www.prawko.pl
Co było zamierzeniem autorów? Przede wszystkim pomoc wam w zdobyciu tego upragnionego prawa jazdy. Jak? Wejdzcie i przekonajcie się sami.
To pierwszy w Polsce tak kompleksowy i na taką skalę przedsięwzięty program. Wszystko po to, aby naukę jazdy ułatwić i uczynić ją bardziej efektywną.
Na stronie istnieje też forum. Wszystkich chętnych zapraszamy i tam do dyskusji.
I jeszcze jedno :D
Prosiłabym o wpisywanie tutaj ewentualnych uwag odnośnie tej strony.

A to fragment z nowej strony
O co kaman?
PRAWKO.PL to nowy projekt, który pomoże Ci wybrać najlepszą szkołę jazdy, nauczyć się jeździć i pomyślnie zdać egzamin na prawo jazdy. Do dyspozycji kandydatów na kierowców jest ponad 200 ośrodków szkolenia kierowców z całej Polski. Każda z nich spełnia wysokie standardy szkolenia i gwarantuje profesjonalną obsługę kursanta.

Głównym celem projektu PRAWKO.PL jest wskazanie kursantowi takiego ośrodka szkolenia kierowców, który spełniałby wszystkie jego oczekiwania. Aby znaleźć się w bazie portalu PRAWKO.PL, szkoły jazdy musiały sprostać wielu wyśrubowanym normom, a ich oferta została rzetelnie sprawdzona przez ekspertów Stowarzyszenia KIEROWCA PL.

Szkolenie w wybranych szkołach odbywa się według standardu PRAWKO PL, dzięki czemu wszystkie szkoły uczą na jednolicie wysokim poziomie. Przyszli kierowcy – prócz korzystania z zaawansowanych technologii, mogą także – na życzenie – uczyć się według własnych, indywidualnych preferencji.

Konsultanci portalu PRAWKO PL. dopasują szkołę do osobistych potrzeb kursanta – nawet najbardziej niecodziennych!

Chcesz jeździć z długowłosą blond panią instruktor? - znajdziemy taki ośrodek niedaleko Ciebie!
Życzysz sobie auto szkoleniowe z klimatyzacją i podgrzewanymi siedzeniami? To da się zrobić!
Możesz mieć wykłady tylko w weekendy lub o różnych porach dnia –
wyszukamy taką szkołę dla Ciebie!
Jesteśmy właśnie po to, aby spełnić wszystkie Twoje oczekiwania!
Ostatnio zmieniony poniedziałek 03 listopada 2008, 20:58 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Postprzez Lajtmen » piątek 24 października 2008, 12:46

Ta.. Chciałem wyszukać coś w Częstochowie i nic nie znalazło. Trochę to lipne.
SE-FORUM.PL ADMINISTRATOR
Obrazek
Najlepsze polskie Forum SE
Lajtmen

Postprzez qwer0 » piątek 24 października 2008, 13:05

powiedzialbym ze bardzo lipne ;p
i troche komercha zawalilo... w Lbnie znalazlo jeden OSK, mimo wybrania jakichkolwiek godzin :P
zal.pl
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Lajtmen » piątek 24 października 2008, 13:18

Dla mnie bez sensu.
SE-FORUM.PL ADMINISTRATOR
Obrazek
Najlepsze polskie Forum SE
Lajtmen

Postprzez AgaG » piątek 24 października 2008, 15:25

Szczerze mówiąc to mnie ta strona wogóle nie przekonuje do siebie :wink:Dużo tam obiecują i jeszcze nie wiadomo jak to będzie wszystko wygladało w praktyce :wink:
AgaG

Postprzez ella » piątek 24 października 2008, 17:23

Lajtmen napisał(a):Ta.. Chciałem wyszukać coś w Częstochowie i nic nie znalazło. Trochę to lipne.

Widocznie żadna szkoła w Częstochowie nie zgłosiła jak na razie chęci nauki w systemie PRAWKO.PL?

jeszcze nie wiadomo jak to będzie wszystko wygladało w praktyce

Trudno po jednym dniu działania stronki cokolwiek wiedzieć jak to wygląda w praktyce. Czas pokaże.

http://www.prawko.pl/index.php?id=92
ella
Moderator

super:)

Postprzez kasiaaa » czwartek 30 października 2008, 14:07

Lajtmen napisał(a):Ta.. Chciałem wyszukać coś w Częstochowie i nic nie znalazło. Trochę to lipne.

Jak nic nie znalazłeś zawszę możesz dać namiary do siebie i oni sami Ci znajdą szkołę.
Dla mnie to fajna sprawa, zamiast biegać i szukać ośrodków mogę zdać się na kogoś kto mi pomoże w tym trudnym wyborze.
kasiaaa

Postprzez qwer0 » czwartek 30 października 2008, 14:28

Dla mnie to fajna sprawa, zamiast biegać i szukać ośrodków mogę zdać się na kogoś kto mi pomoże w tym trudnym wyborze.

To podobnie jak bylo w Lublinie z MPK.
Przyjechala firma z Krakowa i powiedziala, jakei linie trzeba gdzie puscic. MPK zabulilo za to duza kase, a wystarczylo wziac mieszkanca Lublina, ktory ma duzo wieksze pojecie, gdzie co w Lublinie sie znajduje i zna potrzeby miasta duzo lepiej, niz grupa "specow", co to przez tydzien sie w miescie pokrecili.
Na rezultaty dlugo czekac nie trzeba bylo, juz pierwszego dnia mnostwo ludzi narzekac zaczelo.

Tak samo jest i tutaj.
Czemu np ktos kto sam uczestniczyl w takim kursie ma Ci na forum miej pomoc, niz ktos kto w takim czyms nie uczestniczyl, no ale szkole Ci poleci? Przeciez nikt tego za free nie zrobi, osrodek za taka opcje zabuli kase, za to, ze oni go beda polecac, a to nie swiadczy o tym, ze jest on najlepszy.
Imho lepiej sobie zalookac na statystyki WORD'u na stronce netowej ile % ludzi z jakiego osrodka zdaje za pierwszym razem. Z tego wziac kilka osrodqw z najwieksza srednia i z tego wybrac ten, ktory Ci odpowiada pod wzgledem lokalizacji/ceny, czy czym tam sie chcesz sugerowac. Uwierz ze xle nie trafisz.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

:)

Postprzez kasiaaa » czwartek 30 października 2008, 14:45

A skąd wiesz na jakiej zasadzie były wybierane te ośrodki do tego prawka?
Pewnie za tym wszystkim też nie siedzą ludzie "zieloni". Tak mi się wydaje.
Poza tym tu masz fajne materiały i gwarancje zdania egazminu zawsze to coś jakbym np. spekała na państwowym.
kasiaaa

Postprzez qwer0 » czwartek 30 października 2008, 15:01

A skąd wiesz na jakiej zasadzie były wybierane te ośrodki do tego prawka?

wiem jakie srodki na reklame przeznacza ten osrodek, ktory jako jedyny jest w Lbnie wg tej stronki. Statystyki zdawalnosci sa na stronce WORD'u i jakos ten osrodek na pierwszej pozycji sie nie znajduje.
Po 3 - sam robilem tam kurs.
Tak, zdalem za pierwszym razem, ale wcale nie przypisuje tego OSK - po prostu umialem jezdzic.
Gdzies na tym forum jest watek o polecanych osrodkach - wypowiadalem sie tam na jego temat.
Zmienialem sobie instruktorow, bo Ci ktorych dostalem w pierwszej kolejnosci, niczego by mnie nie naumieli. Ale jak ktos, kto nie ma pojecia o prowadzeniu autka ma o tym wiedziec? Trafi na takiego Mareczka i nie ma szans zeby sie dobrze jezdzic nauczyl.
Poza tym tu masz fajne materiały i gwarancje zdania egazminu zawsze to coś jakbym np. spekała na państwowym.

Na co 2 plakacie porozklejanym w autobusach i na przystankach, masz "gwarancje zdania", wiec to jakos do mnie nie przemawia.
Nie wiem jak w w XXI wieku mozna wierzyc jeszcze w takie rzeczy.
Pewnie za tym wszystkim też nie siedzą ludzie "zieloni"

No wlasnie o to chodzi ze nie wiadomo.
qwer0

...

Postprzez kasiaaa » czwartek 30 października 2008, 15:14

warto też się zastanowić na jakiej zasadzie obliczana jest zdawalność w WOR-ach . Czasem wszystko zamyka się w tych statystykach pod hasłem zdawalność (ale czy teoria czy praktyka cieżko dojść)Przecież to wszystko zależy od mnóstwa czynników. Poza tym tak jak sam wspomniałeś czasem to nie zależy od szkoły jak nauczą danego człowieka.
kasiaaa

Postprzez Driver'ka » czwartek 30 października 2008, 23:27

Może i fajny pomysł, ale wnerwia mnie ten brzęczący banner reklamowy... :roll:
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez jimorrison » piątek 31 października 2008, 15:58

sam serwis prawko.pl może i się sprawdzi (chociaż imho nic z tego nie wyniknie, jak ktoś bardzo zainteresowany mogę wyjaśnić dlaczego tak myślę) natomiast forum w tamtym serwisie nie jest potrzebne a wręcz zbędne. Nie widzę powodów by robić sobie specjalnie konkurencję. Im więcej takich for tym większe rozdrobnienie w temacie.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez rocko19 » piątek 31 października 2008, 17:33

Moim zdaniem to jakies ciu..stwo
rocko19

Postprzez tristan » piątek 31 października 2008, 17:41

Driver'ka napisał(a):Może i fajny pomysł, ale wnerwia mnie ten brzęczący banner reklamowy... :roll:

Wnerwia to jest mało powiedziane... Rodzinę mi budzi :(

A sam serwis -- no cóż, nie jestem dresiarzem, więc nie do mnie on skierowany, to co można powiedzieć... Pewnie się przyjmie, bo teraz modne jest być głuptakiem nawet jak się potencjalnie ma możliwości intelektualne.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców