Wycieraczki - kolejny raz;/

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wycieraczki - kolejny raz;/

Postprzez krzysiek20 » niedziela 02 listopada 2008, 01:58

Witam, wiem że tematów o wycieraczkach już pare było i niby wszystko zostało wytłumaczone. Ja jednak mam pytanie. Otóż dołączam slajd z prezentacji o Grande Punto w którym widać dźwignię od wycieraczek wraz z symbolami. Czy ktoś byłby łaskaw po króce opisać jak się mają te symbole do pracy wycieraczek?
Jak dotąd nie zdarzyło mi się jeździć w deszcze stąd moja niewiedza. Wiem, że wstyd się przyznać, że nie wiem tak elementarnej rzeczy ale cóź - zdarza się...
Z góry dziękuję za pomoc.

ObrazekObrazek
Obrazek
krzysiek20

Postprzez Driver'ka » niedziela 02 listopada 2008, 11:52

A czy to takie ważne, co oznacza każdy z symboli na dźwigni? Grunt, żebyś wiedział jak się uruchamia wycieraczki. Te pokrętło na końcu dźwigni służy do uruchamiania wycieraczek szyby przedniej. Każdy przeskok pokrętłem to ustawienie szybkości wycieraczek. Pierwszy symbol (nie licząc "O") to oczyszczanie szyby z krótkimi przerwami, ostatni symbol - wycieraczki działają bez przerwy (przydaje się w ulewy :lol: ).
Te drugie pokrętło znajdujące się na środku dźwigni służy do uruchomienia wycieraczki na szybie tylnej.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez ufo669 » niedziela 02 listopada 2008, 13:36

dźwignia od siebie spryskiwacz tył do siebie przód

PS: nigdy nie widziałem tego auta ;)
Obrazek
ufo669

Powrót do Egzamin na prawo jazdy