samochody a ich złe nagminne stanie i utrudniane.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez rocko19 » niedziela 02 listopada 2008, 15:19

Wyjeżdzając z tego placyku po prawej stronie.A jeżeli bedziemy wyjeżdzac z konca np z tamtej bramy tak jak narysowałem to moim zdaniem tak juz sie nie włanczamy do ruchu.Dodam że ta droga przekracza 20m i jest droga twardą.Jedynie własnie komplikuje to że jest ten parking i nie wiadomo czy potem wyjezdzajc na droge zpiersznestwem z drogi podporzadkowanej gdzie stoi znak A-7 jak narysowałem wlanczamy sie do ruchu czy nie.Chyba nikt niewie bo kierowcy tam nie wiedza chyba coto jest włanczanie:) z tym ze ja sam niewiem jak tak naprawde tam sie zachowac .

tristan napisał(a):
rocko19 napisał(a):Cman chyba trafiłeś w klucz.Ale ja nie mówie o drodze własnie z dołu tylko o tym (skrzyzowaniu z prawej strony) tam gdzie sa te miejsca parkingowe.

No i? Droga od góry nie tworzy skrzyżowania, ale droga od dołu tak, więc całość jest skrzyżowaniem, nicht wahr?

Tak droga od dolu jest skrzyzowaniem od gory raczej nie jest bo jak twierdzimy jest to dojazd do obiektu przydroznego.Hmm całosc? Jak calosc?
ObrazekObrazek

posty scalone przez moderatora
rocko19

Postprzez dariex » niedziela 02 listopada 2008, 17:19

Rocko,wyjeżdzając z placyku po prawej nie włączasz się do ruchu,bo ów placyk wraz z tą jego częścią łączącą się ze skrzyżowaniem( tak,tak,ze skrzyżowaniem),stanowi całość parkingu.
Włączasz się dopiero jak wyjeżdzasz na główną.
Zauważ ,że wg znaku D-18 parking to mniej więcej całość niebieskiego pola zaznaczonego ponizej.
Obrazek
Trochę zastanawia mnie fakt w jaki sposób oznaczasz skrzyżowanie,wobec tego może zadam pytanie- na podstawie rysunku który wkleiłeś ,znajdując się w miejscu oznaczonym czerwoną kropka,znajdujesz się na skrzyżowaniu czy nie i jeśli nie,to dlaczego.
dariex

Postprzez rocko19 » niedziela 02 listopada 2008, 20:10

Dariex widze ciebie jedyną temat zainteresował :) Wyjeżdzajac stamtad włanczamy sie do ruchu tyle wiem.Niewiem jednego czy jest to skrzyzowanie.Bedąc w punkcie tym którym oznaczyłas raczej juz znajdujemy sie na skrzyzowaniu.Ale od góry niema skrzyzowania tylko od dołu tzn tam to jest dojazd do obiektu przydrodze.Czy wszyscy sie zemna zgadzaja?
rocko19

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze