wynajem placu manewrowego okolice bródna

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

wynajem placu manewrowego okolice bródna

Postprzez wyszynski00 » poniedziałek 10 listopada 2008, 17:19

witam
czy ktoś wie, gdzie na bródnie lub w okolicach odlewniczej można wynająć plac manewrowy i jakie są przybliżone koszta?
wyszynski00

Postprzez xwid » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:10

Spytaj się na placyku jaki jest przy modlińskiej na samym początku, jadąc na północ skręcasz w pierwszą uliczkę w prawo za kościołem. plac jest właśnie za tym kościółkiem, jeszcze przed supermarketem.
Ten plac okupuje głównie Imola
Druga możliwość to jest plac za darmo. Pod wiaduktem trasy Toruńskiej, na przeciwko pętli autobusowej, koło tego kościółka jest parking, ale jak się przyjrzysz to są tam również wymalowane linie jak na placyku. Samochody tam nie parkują. jak jeden lub dwa tam stoi to już jest święto. Bo Wjazd na ten parking jest nieoznakowany. Jak jedziesz Jagielońską na północ, mijasz FSO, potem jest zjazd na Bródno ale ty go mijasz i jakieś 10m dalej po prawej masz wjazd na ten parking.
xwid

Postprzez wyszynski00 » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:19

bardzo miło, kojarzę ten placyk
czyli mam rozumieć, że korzystanie z niego jest darmowe?

i czy może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje co do placu?
wyszynski00

Postprzez wid » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:38

Tego pod mostem - tak. W końcu to parking. Lecz właśnie dla tego, że to jest parking raczej lepiej tam jeździć w godzinach gdzie mało się ludzi kręci - oczywiście pod okiem kogoś kto ma prawko ;)

Ten drugi co tam urzędują szkoły jazdy to już raczej płatny. Ale co należy wiedzieć szkoły tam mają zajęcia codziennie od 6.00 do 22.00
Potem on stoi pusty i nie jest w żaden sposób ogrodzony ani zamknięty ;) tam policja na bank nie zagląda.
wid

Postprzez wyszynski00 » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:44

załóżmy, że jestem zainteresowany zalożeniem małej szkółki jazdy, czy do ćwiczeń nadawałby się ten darmowy placyk
oraz skoro ten pierwszy ośrodek głównie okupywany jest przez Imolę to czy to znaczy, że można go wynająć na kilka godzin dziennie również dla siebie?
wyszynski00

Postprzez wid » poniedziałek 10 listopada 2008, 18:53

Teren pod mostem należy prawdopodobnie do miasta - bo trudno wyobrazić sobie inną sytuację. Te linie co tam są wymalowane są zrobione bardzo starannie... na pewno kiedyś tam była jakaś szkoła jazdy - lub właśnie wynajmowała ten teren. Czy by się nadawała - musisz sam już to zobaczyć.

Co do tego placu co urzęduje tam Imola to chyba jeszcze z jakiś 3 innych szkół widziałem tam samochody. Ten plac należy pewnie do któregoś budynku który jest przed nim ( jest tam chyba skład celny i jakaś hurtownia obok ) - ale tego nie jestem pewien
wid

Postprzez wyszynski00 » poniedziałek 10 listopada 2008, 19:01

ok, dzięki, nie pozostaje nic innego tylko zapoznać się z tym placem :)

ma ktoś jeszcze jakąś propozycję co do wynajęcia placu manewrowego w tamtych okolicach?
wyszynski00

Powrót do Luźna gadka