Snuj ze Szczecina napisał(a):W którymś wydaniu Kuriera Szczecińskiego pisało że w Koszalinie, Policja zatrzymuje kierowców którzy poruszając się na terenie zabudowanym przekroczyli dozwoloną prędkość.Jeśli poruszali się z prędkością 60km/h to tylko ich pouczają, nie karają jak narazie mandatami.Chyba takie rozwiązanie na obecny stan wydaje się jak najbardziej logiczne.
pozdrówka.
No i sobie bylem w Strazy Miejskiej - jak mnie wezwali po pstryknieciu fotki. Faktycznie jakby ktos jechal 60 km/h to jeszcze pouczaja - ale teoretycznie moga dac mandat od 20-50 zl. Widzialem fotke co to mi pstrykneli - okazalo sie ze bylo troche wiecej niz mi sie wczesniej wydawalo - 74 km/h. Dali 100 zl mandatu + 4 pkt.
Ale fotki to to lipne robi - zamiast twarzy byla czarna plama (jeszcze z boku komputerowo zblizenie twarzy zrobili - to sie zapytalem goscia co to jest bo nawet nie dalo sie poznac, ze to glowa :) ).
Teraz w calej Polsce przenosne fotoradary podobno modne sie zrobily - czyli jadac ze Szczecina do Zakopanego w jeden dzien mozna prawko stracic :(.