Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez HakirimJP » niedziela 16 listopada 2008, 20:44

Witam.
Zauważyłem, że duża ilość użytkowników forum ustawia sobie avatar z jakimś psem.
Prosiłbym o wytłumaczenie czego akurat z psem? Jakie to ma znaczenie, że tak wielu Was ma avatar z jakimś dogiem?
Osobiście mi się podoba avatar cmana i przez chwilę pomyślałem, że wielu osobom też i mogli spróbować ściągnąć/zmałpować od niego, ale nie wiem.

Dlaczego nie koty/strusie/słonie/chomiki/szczury/myszy/rybki/konie bądź inne zwierzaczki, które są śliczne do tego aby je ustawić na avatar? A może ten pies to moje subiektywne odczucie?

PS. Ale głupi temat, ale strasznie jestem ciekaw dlaczego dużo osób na tym forum ustawia sobie właśnie pieska.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez cman » niedziela 16 listopada 2008, 21:13

:)
Ja po prostu lubię zwierzęta, a psy w szczególności. Natomiast konkretnie mój avatar pasuje w miarę do mojego charakteru, więc dlatego taki.
cman

Postprzez HakirimJP » niedziela 16 listopada 2008, 21:18

cman napisał(a):konkretnie mój avatar pasuje w miarę do mojego charakteru
To przez ten krótki staż na tym forum zdążyłem zauważyć. :D
Natomiast nie rozumiem motywacji poczynań innych użytkowników wstawiających zdjęcie psa na swój avatar. Czy poprostu ściągnęli od Ciebie, bo ciężko mi uwierzyć w taki zbieg okoliczności, że tyle osób na forum lubi aż tak bardzo psy, żeby wstawiać ich zdjęcie na avatar. Może poprostu to coś znaczy?
Wytłumaczy mi to ktoś? :wink:
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez Patsy » niedziela 16 listopada 2008, 21:38

Drogi Hakirimie :)
Ja podobnie jak cman kocham zwierzęta, a najbardziej psiaki :D dlatego sobie wybrałam pieska :lol:
Na pewno nie było to "małpowanie" od cmana, przecież wiele osób lubi zwierzęta :D wogóle ja zawsze staram sie być oryginalna a nie powtarzać czyjeś pomysły.
A dlaczego tyle osób wybrało właśnie psiaki :?: ,
może właśnie dlatego, że to właśnie pies jest najlepszym przyjacielem człowieka :)
Pozdrawiam wszystkich miłośników psiaków :D
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez HakirimJP » niedziela 16 listopada 2008, 22:11

No a reszta? Z resztą powiedz mi na jakim innym forum jest tyle avatarów z psami? Ja się nie spotkałem z żadnym (a na wielu już się udzielałem). Pokaż mi chociaż jedno takie forum...
Myślę jednak, że ten psiak coś oznacza, lecz jaki on może mieć związek z prawem jazdy?
HakirimJP

Postprzez Patsy » niedziela 16 listopada 2008, 22:20

Wiesz może kierowcy to są właśnie miłośnicy zwierząt a co za tym idzie sa dobrymi ludzmi :)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez HakirimJP » niedziela 16 listopada 2008, 22:28

Raczej nie wierzę w taki zbieg okoliczności. Jestem z reguły realistą.
Na pewno coś za tym avatarem idzie. Ale nie mówiąc już o Tobie, jeżeli jest to małpowanie po avatarze cmana to i tak nikt się nie przyzna. :x
Na pewno coś za tym idzie, nie wierzę w taką miłość do piesków większości kierowców.
Mój tata chyba nie lubi psów i to prawdopodobnie z tego powodu, że jest kierowcą bo wiele psów nie raz włazi mu na drogę podczas jazdy, więc tym bardziej w to nie wierzę.
HakirimJP

Postprzez Patsy » niedziela 16 listopada 2008, 22:43

raczej pesymista jestes :wink: tak podchodzic do tego, czy ktoś małpuje czy nie, to takie wnioski dla Ciebie maja byc czy prace piszesz na ten temat, jeśli prace to masz jeszcze możliwość ze ludzie lansuja swojego psiaka z necie :lol:
Patsy

Postprzez HakirimJP » niedziela 16 listopada 2008, 22:58

Patsy napisał(a):raczej pesymista jestes

Nie jestem, patrzę realnie na tą sprawę a nie tak, że jest jak najgorzej.:P
Patsy napisał(a):masz jeszcze możliwość ze ludzie lansuja swojego psiaka z necie :lol:
Też mało prawdopodobne. :?
Coś to musi oznaczać, w Twoim przypadku to wiem, ale wątpię, żeby we wszystkich tak było. 8)
HakirimJP

Postprzez dariex » niedziela 16 listopada 2008, 23:58

chodzi Ci też zapewne o avatar Rocko19,który obecnie w avku psa już nie posiada :)

Prócz w/w nie kojarzę już nikogo z psem w avatarze :hmm:
dariex

Postprzez ButterflyEffect » poniedziałek 17 listopada 2008, 00:26

Na pewno coś za tym idzie, nie wierzę w taką miłość do piesków większości kierowców.
Hmm a cóż to za dziwna zależność? Kierowca nie może lubić psów? To jakaś anomalia jest? :roll:
Mój tata chyba nie lubi psów i to prawdopodobnie z tego powodu, że jest kierowcą
Nie powiem, ale co najmniej dziwny tok rozumowania.
Ja jestem kierowcą, a psy uwielbiam. To moja wielka pasja i zainteresowanie (z wielu względów i pod różnym kątem) i jakoś nie wpadłam na to, że mogę psów nie lubić, bo wbiegają na ulicę.
Ludzi też mam nie lubić, bo mi wyłażą tuż przed maskę samochodu...?

Ja osobiście nie mam psa w avatarze, bo mi się avatara nie chciało ustawiać po tym, jak mi się nie chciał wstawić i zrezygnowałam, ale też miał być pies w avatarze, mój własny prywatny (pies).

Znam wieeeeeeeeeeeelu kierowców, którzy kochają psy i jakoś nie widzę w tym nic dziwnego. A na pewno nie aż tak dziwnego,żeby stwierdzać, że jest to co najmniej nienormalne i ustawienie takiego,a nie innego avatara (z psem) jest czymś dziwnym.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez rocko19 » poniedziałek 17 listopada 2008, 11:39

A bo lubie psy a szczegolnie owczarki:)
rocko19

Postprzez Pinhead » poniedziałek 17 listopada 2008, 12:56

Zwierzęta również lubie a na avatar wybrałem podróżującego konika. W myśl zasady że wszystko jest możliwe ;)
Pinhead

Postprzez Floyd » poniedziałek 17 listopada 2008, 21:43

Zapewne część kierowców psów nie lubi, bo te mają tendencję do wyskakiwania przed koła w najmniej spodziewanym momencie. ;) Albo przechodzą przez jezdnię w miejscu niedozwolonym zmuszając ludzi do ostrego hamowania. :wink: Osobiście większości psów nie lubię z powodów ich głupoty. Muszą szczekać na wszystko co przemieszcza się koło posesji ich właściciela. W mojej miejscowości jest kilka co potrafią kilkaset metrów przebiec tylko po to by poujadać na kogoś przechodzącego drogą. No i zdarza się, że wyżerają karmę z miski moim przygarniętym dwóm kotom.
Kurs rozpoczęty 13 maja 2008, zakończony 30 października 2008 po 30 godzinach wykładów teoretycznych i 33 godzinach jazd.
Egzamin zdany za pierwszym razem 30 października 2008. \m/
Pełnoprawny kierowca od 12 listopada 2008.
Floyd

Postprzez ButterflyEffect » poniedziałek 17 listopada 2008, 22:02

potrafią kilkaset metrów przebiec tylko po to by poujadać na kogoś przechodzącego drogą.
To akuurat wynika ze znudzenia psa, który nie ma odpowiedniej dawki ruchu na spacerów. Bo wielu właścicieli idiotycznie uważa, że jak mają duży ogród, to 'ruch' w tym ogródku wystarczy ich pupilowi :roll:
Wynika to też z nieoduczania psa złych nawyków, bądź wzmacniania ich - dla niektórych pies szczekający w ogródku to pies czujny.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Następna strona

Powrót do Luźna gadka