Witam.
Mam pytanie... czy ktos ma moze rozpisane/rozrysowane nowe rondo mogilskie? (Chodzi mi o rozrysowane pasy!)
Szukałem w Necie i na forach i nie znalazłem. Plzz help
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez sienio » czwartek 13 listopada 2008, 20:43
przez dariex » czwartek 13 listopada 2008, 21:50
przez Pinhead » piątek 14 listopada 2008, 08:12
przez sienio » piątek 14 listopada 2008, 11:01
przez ella » piątek 14 listopada 2008, 13:21
sienio napisał(a): chodziło mi o rysunek/zdjęcie z "lotu ptaka" gdzie widac wmiare dokładnie pasy ruchu i wszystkie te poszczególne skrzyżowania wokół wyspy centralnej.
przez dariex » piątek 14 listopada 2008, 21:25
Pinhead napisał(a):Lekko offtopic ale w temacie ronda Mogilskiego. Jadąc od strony ronda Grzegórzeckiego i chcąc skręcić w lewo na Mogilskim według oznakowania można tylko skręcić w prawo lub jechać prosto. Błędne oznakowanie ?
Pinhead napisał(a):Drugie zastanawiające miejsce jest wyjeżdzając z ronda przy Galerii Krakowskiej w strone Lubomirskiego (światła pod górke). Na znakach poziomych pas prawy wyznaczony do skrętu w prawo (w Rakowicką) i jazdy na wprost a na sygnalizatorze kierunkowym strzałka tylko na wprost.
przez Pinhead » sobota 15 listopada 2008, 11:09
dariex napisał(a):Wiesz,generalnie powinien być też znak informujący o możliwości skrętu w lewo,tyle,ze znaki pionowe są jakby odzwierciedleniem znaków poziomych,wg których w danym momencie w lewo nie skręcisz,dopiero po wykonaniu paru skrętów po pasach,możesz przyjąc docelowy kierunek.
Tyle,że fakt faktem dla Krakowian jest to jasne ale dla przyjezdnych może być mylące.Chodzi pewnie też o to,że gdyby to było rondo to byłoby w miarę jasne a ze skrzyżowaniem,może ktoś nie chciał już całego planu zamotać,bo byłby skądinąd zdecydowanie mniej czytelny.
Zależy który sygnalizator chyba,bo tam masz sygnalizatory dwa razy
Zdaję sę,ze tylko jadąc od rondka możesz zająć pas do skrętu w prawo Rakowicką
i jesli już to sygnalizator kierunkowy do jazdy na wprost tyczył by się wyłącznie osób jadących z góry,z estakady ale mogę się mylić.
przez dariex » sobota 15 listopada 2008, 13:24
przez amfre » czwartek 20 listopada 2008, 10:25