przez plewson » środa 19 listopada 2008, 22:13
przez kev » środa 19 listopada 2008, 22:16
MALINA77 napisał(a):ale wtedy stwarzasz zagrozenie na drodze, jak mozna pomylic kierunki, zastanów sie , u mnie za to obleja
MALINA77 napisał(a): i moze ci wydac sprzeczne polecenie, bo chce sprawdzić czy zauwazasz znaki na drodze,
przez MALINA77 » środa 19 listopada 2008, 22:17
oczywiscie ze tak, :)plewson napisał(a):ehh wymieniać zdania, opinie, doświadczenia można długo... wierze ze ktos zdał przez to ze umie "zdać egzamin" bo po kursie prawie nikt nie umie jeździć chyba ze jezdził bez prawka wczesniej. Zdanie to niekiedy jak wygrać los na loterii. Bardzo duzo zalezy od egzaminatora i nie mowcie ze nie :)
przez MALINA77 » środa 19 listopada 2008, 22:20
ale dlaczego tak twierdzisz??dla mnie to troche dziwne, ze jak np pojedziesz pod zakaz i bedzie przesiadka to bedziesz sie odwoływał bo egzaminator cie podpuscił, on chciał sprawdzic czy patrzysz na znaki, widziałam wiele przypadków takich , koło mojego domu, a i nawet mnie egzaminator podpuscił, :Dkev napisał(a):MALINA77 napisał(a):ale wtedy stwarzasz zagrozenie na drodze, jak mozna pomylic kierunki, zastanów sie , u mnie za to obleja
Co robie ?!? Jeżeli zamiast np zawrócić na rondzie to pojadę w lewo to stwarzam zagrożenie na drodze ? Wymiękam...MALINA77 napisał(a): i moze ci wydac sprzeczne polecenie, bo chce sprawdzić czy zauwazasz znaki na drodze,
Nie, nie może.
Jeżeli tak zrobi a ja "dam się złapać" to jest to podstawa do odwołania się od negatywnego wyniku egzaminu.
przez ella » środa 19 listopada 2008, 22:20
przez dylek » środa 19 listopada 2008, 22:40
§ 11. Podczas egzaminu praktycznego:
(...)
3) egzaminator przekazuje osobie egzaminowanej polecenia dotyczące kierunku jazdy lub wykonania określonego zadania egzaminacyjnego; polecenia te nie mogą być sprzeczne z obowiązującymi na drodze zasadami ruchu lub stwarzać możliwości zagrożenia jego bezpieczeństwa;
przez plewson » środa 19 listopada 2008, 22:46
przez MALINA77 » środa 19 listopada 2008, 22:49
z takim podejsciem z pewnoscia zdasz, :)plewson napisał(a):no wlasnie ja sie bałem zapytac.... smieszna byla moja niewiedza, na szczescie na drugi egzamin bede juz bardziej doinformowany, mniej zestresowany czyli na + :)
przez Floyd » środa 19 listopada 2008, 22:57
przez vila_ » środa 19 listopada 2008, 23:27
Floyd napisał(a):U mnie egzaminator jasno postawił sprawę: "Jak mówię, że skręcamy w prawo, to skręcamy w prawo, jak mówię, że w lewo, to w lewo, a jak nic nie mówię, to jedziemy prosto". Najlepiej zapytać wcześniej czy milczenie oznacza, ze prosto, czy drogą z pierwszeństwem. To chyba nie boli...
przez plewson » środa 19 listopada 2008, 23:37
przez PrzemasKSP » czwartek 20 listopada 2008, 08:55
przez Mattthew » czwartek 20 listopada 2008, 17:10
MALINA77 napisał(a):ale dlaczego tak twierdzisz??dla mnie to troche dziwne, ze jak np pojedziesz pod zakaz i bedzie przesiadka to bedziesz sie odwoływał bo egzaminator cie podpuscił, on chciał sprawdzic czy patrzysz na znaki, widziałam wiele przypadków takich , koło mojego domu, a i nawet mnie egzaminator podpuscił, :D
sorki za post pod postem :)
przez scorpio44 » czwartek 20 listopada 2008, 18:19