www.naszaklasa.pl

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy zalogowałem/am sie do naszej klasy

tak
72
77%
nie
21
23%

Liczba głosów : 93

Postprzez tristan » wtorek 25 listopada 2008, 13:01

Patsy napisał(a):Trisian jestes pewny czy opluwaja kolegów?? bo mi sie wydaje, że raczej koleżanki chwala sie wzajemnie i hasło jest "jak ślicznie wygladasz, nic sie nie zmieniłas :lol: "i tego typu podobne.:)

No wobec siedzącej obok koleżanki zapewne... Ale u mnie siadują i nabijają się z nieobecnych koleżanek.

Khay napisał(a):Sam korzystam z NK od dłuższego czasu, pomaga mi śledzić to, co się dzieje u znajomych, którzy w większości mieszkają dość daleko (część z nich za granicą).

No ja tego nie rozumiem. Bo albo są to znajomi i wtedy utrzymujemy znajomości albo są to obcy i siedzenie ich systemem NK ma mały sens.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez Khay » wtorek 25 listopada 2008, 14:00

tristan napisał(a):No ja tego nie rozumiem. Bo albo są to znajomi i wtedy utrzymujemy znajomości albo są to obcy i siedzenie ich systemem NK ma mały sens.

Znajomi są bliźsi i dalsi, więc nie wiem w czym problem? Czego tu nie rozumieć? Dla mnie np. informacja że koleżanka z klasy urodziła właśnie synka jest cenna, mogę jej pogratulować, pooglądać malucha. Co wcale nie przeszkadza w tym, bym nie spotykał się z nią regularnie. Albo wcale, bo dzieli nas kilkaset/tysięcy kilkometrów i okazji by się spotkać zwyczajnie nie ma. Może dla Ciebie znajomości są tak "cyfrowe", ale nie dla wszystkich.

tom - tu mnie troszkę zaskoczyłeś, bo widzę że dariex ma gg ukryte. Skąd więc ta informacja? Czyżby skuteczność zabezpieczeń nk była aż tak niska? :>

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez adam_0103 » wtorek 25 listopada 2008, 14:14

Khay napisał(a):tom - tu mnie troszkę zaskoczyłeś, bo widzę że dariex ma gg ukryte. Skąd więc ta informacja? Czyżby skuteczność zabezpieczeń nk była aż tak niska? :>

Wystarczy uważnie przeczytać Jej ostatniego posta. :wink:
adam_0103

Postprzez scorpio44 » wtorek 25 listopada 2008, 14:18

Żeby odczytać przez naszą-klasę ukryte GG też są sposoby. ;)
scorpio44

Postprzez tristan » wtorek 25 listopada 2008, 14:55

Khay napisał(a):Znajomi są bliźsi i dalsi, więc nie wiem w czym problem? Czego tu nie rozumieć? Dla mnie np. informacja że koleżanka z klasy urodziła właśnie synka jest cenna, mogę jej pogratulować, pooglądać malucha.

Chcecie, to się bawcie... Mnie to zupełnie nie kręci. Bawi mnie tylko, jak się ludzie tym pasjonują, kłócą bo cośtam ktośtam napisał, nienawidzą wzajemnie za pisanie, umieszczanie zdjęć itp.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez rocko19 » wtorek 25 listopada 2008, 15:09

Ja na nk mam nazwisko,imie,wiek,miejscowosc 1 zdjecie i to wszystko.Konto mam ale to tez raczej taki pic na wode ale zawsze cos nowego.
rocko19

Postprzez Kolorowa jak Diabli » wtorek 25 listopada 2008, 19:58

O NK usłyszałam przez przypadek.Zarejestrowałam się i przez miesiąc nic.Nie wiedziałam,że można szukać znajomych<wstyd>
Potem jak wpadłam w wir to na AMEN.
Znalazłam ludzi z któymi kilkanaście lat temu straciłam kontakt.
Podane mam imię,nazwisko,gg(widoczne dla znajomych).Galeria zdjęć widoczna tylko dla znajomych.
Teraz odwiedzam portal b.rzadko.

Co do dziwnych sytuacji na NK.
Koleżanka rozwiodła się z mężem-na jej konto wchodziła kochanka jej męża i dodawała dziwne komentarze.(Rozwód pewnie byłby bez udziału NK. ale to po prostu przyśpieszyło wszystko)
Kuzyn usunął konto bo jakaś dziewczyna składała mu dwuznaczne propozycje-a,że wierny żonie wolał się w kłopoty nie pakować.
Albo zdam,albo mi się zdaje...18.05.2009 TOYOTA nr 20 "ZALICZAM " :D
Kolorowa jak Diabli

Postprzez dariex » środa 26 listopada 2008, 00:16

tom9 napisał(a):dariex - 350 znajomych ? zazdroszcze :lol:
gg tez Ci podac ? :wink: 193... :wink:

moje gg jest podane na większosci forum internetowych z mojej branży(a jestem zarejestrowana na przynajmniej kilkunastu ;) ) więc się nie wysiliłes :)
to gg "firmowe" -jak zwał tak zwał :)
Na konto na NK moze wejsc każdy,nie wysiliłes sie specjalnie mój Ty Sherlocku :) Wystarczyło wejsć w link przekierowujący ,podany tu w moim profilu,aby wiedziec czym się zajmuję i jak mam na nazwisko :)
Zapewne musiałes jednak zadac sobie wieeeele trudu,zeby sie zarejestrowac,poczekac na link aktywacyjny,wpisac hasełko w wyszukiwarkę etc :)
350zł znajomych,tak,zapomniałes zauważyc,ze połowa z nich to moje klientki-kursantki,lub potencjalne klientki-klienci.Jaki mam profil zawodu-widać od razu :)

Ostatnio po profilu błąkał mi się AA AA i Jan Kowalski.Który z nich to Ty heh :) Zapewne ten drugi,bo ów Kowalski śmigał mi po profilu o 11:57,a o tej porze miałam jeszcze 350 znajomych,pozniej miałam już 351 ;) "Se" wydedukowałam co? ;)
dariex

Postprzez przemq14 » środa 26 listopada 2008, 13:43

Ja już się nawet nie bawię w jakieś usilne ukrywanie tożsamości.
Wiem że jak ktoś będzie chciał to i tak znajdzie wszystko, internet już dawno nie jest anonimowy.

:D
kierowca kat. B od 28.08.08 (egz. 18.08.08)

kat. A w planach ;)
przemq14

Postprzez Pinhead » środa 26 listopada 2008, 17:03

Mylisz dwa pojęcia, anonimowość w sieci i udostępnianie swoich danych osobowych. Anonimowym może być każdy w sieci ale tylko dla innego "cywila". Dla służb i dostawców internetowych anonimowym się nie będzie. Za to udostępnianie swoich danych na portalach typu NK to rozdawanie swoich danych osobowych wszystkim. Każdy kto zachce może sięgnąć sobie do tej bazy danych.
Pinhead

Postprzez Dominoz » środa 26 listopada 2008, 17:15

Ja jestem zalogowany od około roku.
Nie przesadzałbym z tym afiszowaniem się w necie...jest tylko moje imie i nazwisko, szkoły, wiek...nie dałem gg, ani tym bardziej telefonu.
Moim zdaniem to czasem jedyne źródło, poprzez które można podtrzymać znajomość. Ogólnie ciekawy pomysł i dobre wykonanie. Wkurzają mnie tylko te opłaty za wszystko...niedługo będzie trzeba płacić za zalogowanie...
Dominoz

Postprzez Kolorowa jak Diabli » środa 26 listopada 2008, 17:27

Podać swoje imię,nazwisko czy nr gg to nic takiego(wg.mnie).
Ale niektórzy, się afiszują z nowymi autami,pokazują przepych w domu.
Nie wiem czy to prawda,ale słyszałam,ze takimi właśnie użytkownikami interesują się różni ludzie...
Albo zdam,albo mi się zdaje...18.05.2009 TOYOTA nr 20 "ZALICZAM " :D
Kolorowa jak Diabli

Postprzez tom9 » czwartek 27 listopada 2008, 22:48

Ostatnio po profilu błąkał mi się AA AA i Jan Kowalski.Który z nich to Ty heh Zapewne ten drugi,bo ów Kowalski śmigał mi po profilu o 11:57,a o tej porze miałam jeszcze 350 znajomych,pozniej miałam już 351 "Se" wydedukowałam co?

swietnie do tego doszlas. brawo :wink:

P.S. przyznaje sie, nie wysililem sie, dojscie do tego wszystkiego bylo bardzo proste. wstyd mi :oops:

:wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka