Nie wiem jak w firmie kurierskiej, ale w firmie transportowej niestety na pewno nie. Musisz czekac do 21szego roku zycia. Podobnie jest z przewozem na potrzeby wlasne czyli gdy firma zatrudnia kogos by rozwozil to co firma kupila/sprzedala/wyprodukowala itp. 18latkowie maja bardzo ograniczone mozliosci zatrudnienia jako kierowcy samochodow ciezarowych :cry: sama niedlugo bede w sytuacji poszukujacej pracy na C (juz niewiele godzinek na kursie do wyjezdzenia zostalo) i nie wiem czy uda sie cokolwiek znalezc...
Nasze mozliwosci: to:
1. firma transportowa lub przewozy na potrzeby wlasne, ale samochody ponizej 7,5 tony
2. praca w poczcie polskiej, transporcie sanitarnym i innych instytucjach ktore nie podlegaja ustawie o transporcie drogowym
3. kombinowanie- mozna liczyc na to, ze znajdziemy pracodawce ktory na papierku wpisze nam stanowisko "magazynier" a w rzeczywistiosci bedziemy jezdzic
Tom9 daj znac na PW jak Ci sie powioda poszukiwania
EDIT: Przepraszam za wprowadzenie w blad! Uslugi pocztowe podlegaja ustawie, ale traktowane sa tak jak przewozy na potrzeby wlasne! A co za tym idzie autka do 7,5 tony (jezeli sie myle poprawcie mnie)