Czy zmienić ubezpieczyciela?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy zmienić ubezpieczyciela?

Postprzez babi » poniedziałek 17 listopada 2008, 16:16

Zbliża mi sie data końca OC i zastanawiam się czy zmienić zakład czy pozostać przy starym? Gdzie wy macie ubezpieczone samochody?
babi

Postprzez Gil » poniedziałek 17 listopada 2008, 16:41

Jeśli obecny ubezpieczyciel ci odpowiada to po co na siłe zmieniać?

No chyba że masz OC w PZU, wtedy zmień a pewnie zaoszczędzisz :)
Gil

Postprzez ble » poniedziałek 17 listopada 2008, 20:56

ja mam w axa nie place jakos specjalnie duzo (tzn. wg. mnie to jest niewiele:p) auto zarejestrowane na mnie i na ojca i place jakies 500pln
ble

Postprzez modzel » poniedziałek 17 listopada 2008, 21:15

jak zostajesz przy starym można liczyć na zniżkę za przedłużanie.

zadzwon do innych popytaj o cne i warunki będziesz wiedzial
modzel

Postprzez Fk_daro » poniedziałek 17 listopada 2008, 22:44

Podzwon po innych ubezpieczalniach i zorientuj sie w cenach, jak ci sie bedzie konczyla umowa to idz do nich i sie spytaj czy jakies znizki czy cos jak powiedzia ze nie albo wiecej bedziesz placil niz w innych ubezpieczalniach to powiedz po prostu ze u innych jest lepiej. Jezeli twoja ubezpieczalnia jest pozadna firma to bedzie chciala zatrzymac klijenta i moze jakies znizki wpadna :)
Fk_daro

Postprzez babi » wtorek 18 listopada 2008, 15:26

Teraz mam ubezpieczenie w pzu i na razie byłam zadowolona. Wiem, że na pewno AC będę chciała zostawić u niech żebym niemiała problemu z ewentualnymi wypłatami bo słyszałam ze w różnych firmach różnie bywa. Ale z OC to nie wiem co zrobić, opłaca sie w ogóle rozdzielać ubezpieczenia czy lepsze pakiety?
babi

Postprzez Mariusz005 » wtorek 18 listopada 2008, 20:34

Tydzień temu ubezpieczyłem w ERGO HESTIA

A zanim ubezpieczyłem to z pół miecha jeździłem na nieważnym ubezpieczeniu. Bo zapomniałem że przy zakupie auta, na prośbę sprzedającego napisałem rezygnację z ubezpieczenia. :lol:

Ale był by mandacik :wink:
Mariusz005

Postprzez babi » wtorek 18 listopada 2008, 22:55

No to ładnie się załatwiłeś ile cię kosztowała taka skleroza co? Dlatego ja już zawczasu zastanawiam się co zrobić i PZU w zasadzie mi przypomniało o tym ze kończy się polisa wysyłając mi karteczkę, że musze zapłacić. Tylko właśnie nie wiem jak to z tymi zniżkami u nich do końca jest.
babi

Postprzez Mariusz005 » wtorek 18 listopada 2008, 23:16

No to ładnie się załatwiłeś ile cię kosztowała taka skleroza co?

Policja mnie nie przyłapała, więc nic. Ale jak jechałem załatwić ubezpieczenie, to niewiele brakowało. ponieważ panowie z drogówki schowali się za drzewem i przyglądali się jadącym samochodom :lol:

Ale koleś z ubezpieczalni powiedział że za brak dostaje się 4 tysiaki mandatu + koszta odholowania auta.

Dlatego ja już zawczasu zastanawiam się co zrobić i PZU w zasadzie mi przypomniało o tym ze kończy się polisa wysyłając mi karteczkę, że musze zapłacić.

Ja dopiero załatwiłem pierwsze ubezpieczenie. Ale już za rok koleś z ubezpieczeń będzie kontaktować się ze mną w sprawie przedłużenia ubezpieczenia. Więc już będę na bieżąco z ubezpieczeniem
Mariusz005

Postprzez HakirimJP » wtorek 18 listopada 2008, 23:18

Mariusz005 napisał(a):Ale był by mandacik :wink:

No najmniej 2500zł. :x
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez babi » środa 19 listopada 2008, 16:11

Jeśli jest tak jak faktycznie mówisz to trzeba bardzo pilnować ważnego OC bo płacić tyle kasy to ja dziękuje. Gdzieś usłyszałam ze teraz pzu daje tyle samo zniżki na oc jaki i ac, czy to możliwe?
babi

Postprzez Anki99 » piątek 21 listopada 2008, 15:44

Z tego co się orientuje kiedyś osobno liczyli zniżki na OC i na AC niestety. Ale teraz słyszałam ze można to jakoś łączyć tylko nie wiem dokładnie jak poczytaj sobie dokładnie o co chodzi czy nie ma jakiś dodatkowych warunków ;) http://www.pzu.pl/?nodeid=1216
Anki99

Postprzez marcin_33 » poniedziałek 01 grudnia 2008, 21:10

mnie najtaniej wyszlo w link4, zreszta jakbym mial nastepnym razem wybierac ubezpieczyciela to tysiac razy bardziej wybralbym jesli nie link4 to jakiegos innego directa u nich przynajmniej wszystko mozna zalatwic bez wychodzenia z domu, bez czekania w kolejkach i co najwazniejsze bez tracenia czasu na dojazd.
snilo Ci sie cos.....http://sennik.org.pl
marcin_33

Postprzez tristan » wtorek 02 grudnia 2008, 02:18

marcin_33 napisał(a):mnie najtaniej wyszlo w link4, zreszta jakbym mial nastepnym razem wybierac ubezpieczyciela to tysiac razy bardziej wybralbym jesli nie link4 to jakiegos innego directa u nich przynajmniej wszystko mozna zalatwic bez wychodzenia z domu, bez czekania w kolejkach i co najwazniejsze bez tracenia czasu na dojazd.

Mnie Dowiązanie 4 wkurzyło tym, że chcieli moje dane osobowe przed zawarciem umowy. Chciałem się dowiedzieć ile kosztuje u nich, a infolinek że mam im najpierw oddać swoje dane osobowe. Powiedziałem, żeby się wypchał i mam ubezpieczenie w Axa. Tam podali cenę bez wcześniejszego sępienia danych do spamowania. Trochę mnie wkurzyli, bo nie ujawnili wprost, że można płacić przelewem i durnowate Polecenie Zapłaty musiałem odpalać, a to mi nie pasuje, bo nigdy nie wiem kiedy zasysają i czasami mam brak środków. Ale na przyszły rok se zamówię wersję płatną ręcznie :D
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez marcin_33 » wtorek 02 grudnia 2008, 15:02

wiesz, jesli dla Ciebie problemem jest podac swoje dane a w zamian za to miec tansze ubezpieczenie o nawet kilkaset zlotych to juz nie wnikam......zawsze przeciez mozna powiedziec ze nie zgadzasz sie na praetwarzanie swoich danych.
snilo Ci sie cos.....http://sennik.org.pl
marcin_33

Następna strona

Powrót do Luźna gadka