Auto służbowe a badania psychotechniczne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Auto służbowe a badania psychotechniczne

Postprzez kangi20 » czwartek 11 grudnia 2008, 20:12

Witam,

Byłem dzisiaj na szkoleniu BHP na, którym instruktor powiedział, że od 2009 roku wchodzą przepisy, że każdy kierowca korzystający z auta służbowego nawet osobowego będzie musiał przejść badania psychotechniczne, czyli takie same jak na zawodowego kierowcą.
Po zadaniu kilku pytań według prowadzącego będzie to dotyczyło także osób, które pracują normalnie w biurach ale od czasu do czasu musza wyjechać w delegacje służbową.
Czy wiecie coś na ten temat??

Mi wydaje się to jakąś totalną bzdurą. Sam mam kat. B i jeżdżę autem wiele lat, ale ze względu na wadę wzroku częściowy daltonizm takich badań nie przejdę. Czy oznacza to że nie będę mógł korzystać z auta służbowego??
Jeżeli tak to firmy będą miały spory problem, bo myslę, ze w swoich szeregach mają sporo pracowników, którzy maja kategorie „B” ale ze względu na taki i czynne wady nie przejdą testu na zawodowego kierowcę.
kangi20

Postprzez marcij » czwartek 11 grudnia 2008, 21:50

Nie zakldaj tak odrazu ze nie zdasz. To co piszesz wydaje sie calkowiscie absurdalne , ale w kraju w jakim zyjemy nic nie jest niemozliwe.
Obrazek
marcij

Re: Auto służbowe a badania psychotechniczne

Postprzez kalis » niedziela 14 grudnia 2008, 18:41

kangi20 napisał(a):Witam,

Byłem dzisiaj na szkoleniu BHP na, którym instruktor powiedział, że od 2009 roku wchodzą przepisy, że każdy kierowca korzystający z auta służbowego nawet osobowego będzie musiał przejść badania psychotechniczne(...)

Od początku 2009 roku? Jeśli tak, to już widze jak wszyscy robią te badania;)
kalis

Postprzez barylkaq » niedziela 14 grudnia 2008, 23:52

co ty do lekarza nie chodziłes? Płacisz i masz kwita na co chcesz.
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Powrót do Luźna gadka