Nowy kurs po paru latach od niezdania egzaminow

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Nowy kurs po paru latach od niezdania egzaminow

Postprzez DawidD » czwartek 14 sierpnia 2008, 16:39

Mam dosc nietypowy problem. Otoz 7 lat temu robilem kurs na prawo jazdy i po szostym niezdanym egzaminie poddalem sie.
Wiem,ze kursy zrobione po 1998r sa wazne. Pomimo tego robie nowy kurs poniewaz po tych siedmiu latach przerwy czuje sie jakbym uczyl sie od nowa gdyz niewiele pamietam.
I stad moje pytania czy moge do WORD zlozyc na egazmin moje nowe papiery z mojego nowego kursu a tamte anulowac jakos zebym mial czysta,pusta "kartoteke",konto?? :roll:
Drugie pytanie.Czy obecny instruktor lub OSK moga sprawdzic,ze kiedys juz robilem kurs czy nie?? :roll:
Z gory dziekuje i licze na pomoc.
DawidD

Postprzez ella » czwartek 14 sierpnia 2008, 19:35

a tamte anulowac jakos zebym mial czysta,pusta "kartoteke",konto??

Tamtych nigdy nie anulujesz. One będą leżały sobie w Wydziale Komunukacji/starostwie.

Złozyć do WORD papiery z nowego kursu możesz.

Czy obecny instruktor lub OSK moga sprawdzic,ze kiedys juz robilem kurs czy nie??

Jakby chciał to by mógł. Tylko po co? Dla niego liczy się tylko kasa która wpływa z kursu.
ella
Moderator

Postprzez DawidD » niedziela 17 sierpnia 2008, 12:47

To jakie dokumenty beda sie liczyc w WORD te sprzed lat ze starego kursu czy nowego?? :roll: Jesli ze starego to w sumie moglbym zapisac sie juz na termin egzaminu i czekac 2 miesiace a nie 4 jak dopiero skoncze ten drugi nowy kurs.Badania sprzed kilku lat tez beda wazne?
Jak instruktor czy prowadzacy ktory wydaje dokumenty o ukonczeniu kursu moze dowiedziec sie,ze ktos przed laty robil juz kurs?
DawidD

Postprzez GreeN_DG » piątek 19 grudnia 2008, 11:19

Witam serdecznie. Dopinam się do tematu bo moja sytuacja jest podobna. Jakieś 6 lat temu robiłem kurs. Byłem raz na egzaminie i dałem sobie spokój. Chciałbym teraz na nowo zdawać. Mój kurs jest nadal ważny? Zgodnie z rozporządzeniem zdawałem po 1998 więc powinien być ważny. A czy w 2009 nic się nie zmieni bo mam zamiar w styczniu wykupić kilka jazd i iść na egzamin.

Pozdrawiam
GreeN_DG

Postprzez d » piątek 19 grudnia 2008, 11:31

Na egzamin teoretyczny możesz zapisać się już teraz. Aby się podszkolić, możesz wziąć godziny doszkalające bądź nowy kurs (może wyjść taniej niż 30h doszkalających, ale będziesz "musiał" najpierw przejść przez teorię). Jednak fakt skończenia przez Ciebie drugiego kursu WORD-u nie będzie interesował (nie masz co zanosić żadnych papierów na temat drugiego kursu do WORD-u).
d

Postprzez ella » piątek 19 grudnia 2008, 11:53

Chciałbym teraz na nowo zdawać. Mój kurs jest nadal ważny? Zgodnie z rozporządzeniem zdawałem po 1998 więc powinien być ważny. A czy w 2009 nic się nie zmieni bo mam zamiar w styczniu wykupić kilka jazd i iść na egzamin.

Rzuć okiem do FAQ tam znajdziesz odpowiedzi.
ella
Moderator

Powrót do Szkolenie kierowców