Nieuprzejmość wśród kierowców...

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Nieuprzejmość wśród kierowców...

Postprzez chantal » niedziela 04 stycznia 2009, 16:36

Zauwazylam,juz dawno temu,ze kobiety-kierowcy są podle i bardzo nieuprzejme,czesto sie zdarza wlasnie ze m,e,zczyzna za kolkiem zatrzyma sie przed przejsciem dla pieszych,przepusci,ustapi na parkingu np.a kobieta nie,nie za bardzo,jeszcze zrobi odpowiednia mine i juz,rzuci zlowrogie spojrzenie i tyle,teraz odkad jezdze juz sama,nieraz mi sie zdarzyla taka sytuacja ze facet ustapil mi miejsce na parkingu a kobieta nie,wepchala sie choc ja mialam pierwszenstwo,smieszne to troche :D taka jakby rywalizacja :D
29 listopad 2008-mój szczęśliwy dzień:)
UWAGA-BLONDYNKA ZA KIEROWNICĄ:)
chantal

Postprzez marcij » niedziela 04 stycznia 2009, 17:09

Bo generalnie mezczyzni sa sympatyczni , uczynni i uprzejmi . Taka plec. ;P
Obrazek
marcij

Postprzez MALINA77 » niedziela 04 stycznia 2009, 18:18

tez ostatnio to zauważyłam , kobiety uważają ze należy im się ustąpić , ja jestem kobieta ale broń Boże tak nie uważam, sama miałam ostatnio przypadek pod Tesco jak chciałam zaparkować , stałam z włączonym kierunkowskazem i czekałam aż koleś odjedzie , na to podjeżdża babka i chce mi się ładować na to miejsce, ale zwątpiła no niestety miała mniejszy samochód hehehe, no krew wtedy człowieka zalewa, ale co ma zrobić , facet wczoraj mi wymusił pierwszeństwo , ale grzecznie pomrygał światełkami i było ok, pewnie się gdzieś spieszył hehe, ale spotkałam się tez z uprzejmością kierowców, i to było miłe oby więcej takich kierowców było na naszych drogach niż chamów :)
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez Patsy » niedziela 04 stycznia 2009, 20:57

Dobrze trafiłas z tym tematem chantal, niestety tak jest, że "niektóre" panie nie są zbyt uprzejme na drodze.
Tak samo jest z sytuacja na pasach bez sygnalizacji świetlnej auta śmigają jedne za drugim a biedni piesi staja i czekaja az sie ktoś łaskawie zatrzyma, a potem jak ktoś juz na chama wejdzie na jezdnie to wypadek :? Ja jeszcze nie mialam przypadku zeby sie zatrzymala jakas pani, zawsze jakis mily pan sie zatrzyma i pokaze gestem ze mozna sobie spokojnie przejsc :D
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez qwer0 » niedziela 04 stycznia 2009, 22:13

hmmm... Ja bym powiedzial, ze polowa z tych kobiet, po prostu nie miala pojecia, ze robi cos xle, lub ze moze to zrobic w inny sposob.
Widac to w ich oczach, po tym jak ktos uzyje sygnalu dzwiekowego, a one nie wiedza ocb w ogole :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Khay » niedziela 04 stycznia 2009, 22:42

Hm, mnie się wydaje, że to z płcią nie ma wiele wspólnego... Choć mogę się mylić. Już na jazdach z resztą miałem tego próbkę. Jechałem z instruktorem "objazdem Modlińskiej" (Myśliborska od ronda-korka), oczywiście przepisowo. W pewnym momencie "na styk" wyprzedziła nas elegancko ubrana pani w jakimś sedanie z wyższej półki. Instruktor na nią klaksonem, a paniusia... środkowy palec przez szyberdach. ;)

Mnie najbardziej zaskakuje fakt, że piszą o tym głównie panie. Może to się jakoś wiąże z płcią osoby "po drugiej stronie"? ;)

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez chantal » niedziela 04 stycznia 2009, 23:20

a juz kobieta kobiecie to zapomnij ze ustapi :D
chantal

Postprzez Razor1990 » niedziela 04 stycznia 2009, 23:25

Z moich osobistych doświadczeń wnioskuje, że część pań po prostu jest śniętych :)
Razor1990

Postprzez kamix500 » niedziela 04 stycznia 2009, 23:26

bo kobiety są przekonane że one mają zawsze pierwszeństwo :P
kamix500

Postprzez Khay » niedziela 04 stycznia 2009, 23:35

I się mnie od razu łza w oku zakręciła, jak się mnie przypomniał pięęęękny kalendarz z rysunkami na 90% Mleczki dotyczący BRD. I wierszyk treści mniej więcej takiej:

"Pamiętać o tym musi każdy dżentelmen prawdziwy,
że na przejazdach kolejowych pierszeństwo mają lokomotywy."

Ilustracja przedstawiała żentelmana podnoszącego dla jakowejś damy szlaban na przejeździe.. :D

A z tymi paniami to bez przesady, na pewno nie można nikogo wrzucać do wora ze względu na płeć. Fakt, że jakoś łatwiej mi sobie wyobrazić kobitę robiącą jakąś piramidalną głupotę za kółkiem niż faceta, tłumaczyć można jedynie moim męskim szowinizmem. Znaczy tak myślę... :P

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez Valdar » poniedziałek 05 stycznia 2009, 00:47

Oooo ;) Miałem sytuację z babą na skrzyżowaniu.
Jadę sobie motorem, sygnalizuję skręt w prawo, oglądam się a tu nagle wyprzedza mnie samochód (kierowała kobieta), bezczelnie na mnie trąbi i skręca w prawo (czyli tam gdzie ja). Ej no bez przesady.
3.10.2008 - teoria kat.A [+]
23.10.2008 - praktyka kat.A [+]
18.11.2008 - teoria kat.B [+]
19.12.2008 - praktyka kat.B [+]
odbiór prawka - 9.01.2009r.
Valdar

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 05 stycznia 2009, 15:11

qwer0 napisał(a):Ja bym powiedzial, ze polowa z tych kobiet, po prostu nie miala pojecia, ze robi cos xle, lub ze moze to zrobic w inny sposob.

Dokładne. Różne przejawy niekulturalności na drodze również często nie wynikają z ich złej woli, tylko po prostu z braku wyobraźni i świadomości.
scorpio44

Postprzez HakirimJP » poniedziałek 05 stycznia 2009, 21:43

Dla mnie to kobiety powinny przechodzić dodatkowe badania na kierowcę czy się w ogóle nadają. Całkowicie obiektywna moja opinia.
Ale jeżeli jadę za kobietą i nie wiem, że to ona właśnie prowadzi, to 90% moich przypuszczeń z góry, że to kobieta są zawsze trafne jak coś głupiego robi.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez chantal » poniedziałek 05 stycznia 2009, 22:17

fakt faktem ze kobiety bywaja podle i ze NIEKTORE bo jednak nie wszystkie nie potrafia sie zachowac kulturalnie za kierownica ale juz tak nie oczerniajmy ich,no przeciez nie wszystkie takie sa :D choc wiekszosc :D
chantal

Postprzez kev » poniedziałek 05 stycznia 2009, 22:42

A ja czasami jak nie ma sygnalizacji i stoi wiecej pieszych to po prostu sie zatrzymuje i robie im mozliwosc przejscia bo sam wiem jak to jest sterczec na przejsciu jak matoł na mrozie czekając na możliwosc przedostania sie na drugą strone. Wszystko fajnie ale wkurza mnie jak wlasnie Ci piesi, którym ustąpiłem pierwszeńśtwa, stoją i się patrzą. Pełny paraliż i przerażony wzrok na mnie jakbym co najmniej miał zamiar ruszyć na pełnym bucie jak tylko wejdą na pasy :roll:
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Następna strona

Powrót do Luźna gadka