Nowa kategoria a badania lekarskie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Nowa kategoria a badania lekarskie.

Postprzez zombiq » poniedziałek 05 stycznia 2009, 23:17

Witam szanownych Forumowiczów, mam następujące pytanie:

Posiadam od 2001 roku kategorie B - bezterminową. W tzw "międzyczasie" "dorobiłem" się okularów.... Zaczynam teraz kurs na "E do B" i teraz moje pytanie brzmi... czy jeżeli lekarz wystawiłby mi zaświadczenie terminowe (powiedzmy na 10 lat) to czy na papierku będę miał nadal B bezterminowo a BE na 10 lat ? czy obie na 10 ?? Przeglądając forum natknąłem się na różne opinie na temat wady wzroku i okresu na jaki wydaje sie PJ.

Drugie pytanie z innej beczki - czy śmigając samochodem osobowym z przyczepką pow. 750 kg (przyczepa dwuosiowa) obowiązują jakieś winiety lub tym podobne draństwa ? A jak sytuacja wygląda na zachodzie (Niemcy, Holandia) ?? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

Wszystkim użytkownikom forum życzę pomyślności w nowym roku!
zombiq

Postprzez qwer0 » wtorek 06 stycznia 2009, 23:52

czy jeżeli lekarz wystawiłby mi zaświadczenie terminowe (powiedzmy na 10 lat) to czy na papierku będę miał nadal B bezterminowo a BE na 10 lat ? czy obie na 10 ?? Przeglądając forum natknąłem się na różne opinie na temat wady wzroku i okresu na jaki wydaje sie PJ.

no wlasnie rozne sa wersje, bo roznie z tym bywa, w sumie to wychodzi na to, ze wszystko zalezy od tego jak im sie wydrukuje :P
Dla przykladu PJ mojego ojca. Kat. B na 5 lat, czy tam 10 lat (juz nie pamietam dokladnie, ale w kazdym razie na jakis tam termin ze wzgledu na wade wzroku) a kat. C ma bezterminowo :P
Myslelismy, ze to blad, zglosilismy, no ale uznali, ze wszystko jest ok, a to ze wzgledu na to, ze badanie na kat. B bylo terminowe, a na swistku z nowego badania bylo wpisane "brak przeciwwskazan zdrowotnych .... kat. C", a zeby bylo bezterminowo rowniez na B, to powinno niby pisac "B,C".
Glupota, bo na kat. B badania sa te same, a nawet ich zakres jest mniejszy, no ale coz poradzic, lekarz sam przyznal, ze to glupie, no bo jak C to i oczywistym jest, ze B, nawet wystawil 2 kwitek, ale co po nim jak juz prawko bylo odebrane.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Luźna gadka