Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Łakom » niedziela 30 maja 2004, 00:06

Zauważyliscie takie coś :D otóz codziennie rejestruje sie po kilka a nawet kilkanaście ludzi, a wypowiada sie może z tego 1 % co i tak jest to chyba zawyzenie statystyk, czemu tak jest :?:
czasmi chciało by sie modlić o istnienie boga
Łakom

Postprzez ella » niedziela 30 maja 2004, 00:10

Łakom napisał(a):Zauważyliscie takie coś :D otóz codziennie rejestruje sie po kilka a nawet kilkanaście ludzi, a wypowiada sie może z tego 1 % co i tak jest to chyba zawyzenie statystyk, czemu tak jest :?:

Kilkanaście to może nie, ale kilka to na pewno. Nie wiem czemu tak jest :lol: :lol: :lol: Moze myślą, że jak sie nie zarejestruja to nie poczytają :lol: :lol: :lol:
ella
Moderator

Postprzez to ja » niedziela 30 maja 2004, 00:15

A może chcą się o coś zapytać, a później rezygnują lub korzystają z Najczęściej zadawanych pytań. Pamiętam, że na początku wchodziłam jako gość, a dopiero po pewnym czasie zaczęłam pisać, ale nie codziennie. A teraz już można powiedzieć, że stale ;)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Sławek_18 » niedziela 30 maja 2004, 09:14

Moze nie bylo pusto, ale na pewno nie bylo tloczno. To forum bardzo popularne a przez tydzien nie bylo ono takie jak "kiedys". Nie dyskutujmy o "skutkach picia wodku" :P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » niedziela 30 maja 2004, 18:22

no ale teraz old starsi powracaja i bedzie znowu tak jak kiedys :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Mara » poniedziałek 31 maja 2004, 00:52

Ja też jestem!!! :-)
A wogóle to zna ktoś jakieś dobre forum z przyjaznymi ludźmi, chętnymi do pomocy o komputerach bo mój dostał kręćka i nie wiem jak mu pomóc. (można tu o takie coś pytać???)
Mara

Postprzez miros » poniedziałek 31 maja 2004, 02:05

a w czym sek tkwi, moze jakos pomoge, choc nie jestem ekspertem od tych spraw.

pytaj przeciez to luzna gadka wiec mozna o wszystko pytac.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 31 maja 2004, 08:17

janek napisał(a):
miros napisał(a):no ale teraz old starsi powracaja i bedzie znowu tak jak kiedys :)

Kiedys to było normlne forum :lol: Średnia ilośc postów 20 dziennie. A teraz to zrobił sie w niektórych postach czat. !00 postów dziennie albo i więcej.:wink: Wymiana pojedyńczych zdań między dwoma osobami :( Byle ich więcej napisać.

Ktos tu mowil ze urlop nie przyniosl rezultatu ;) :D

Mara:
pytaj w dziale hardware
Jesli sie tylko da to Ci pomoga :D
Na tym forumtez powinni Ci pomoc.
Ale oczywiscie mozesz tutaj tez zarzucic problem nie rezygnujac z tych podanych przezemnie:)
Sławek_18

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 31 maja 2004, 10:41

janek napisał(a):To ja poproszę, żeby ten urlop trwał cały czas :lol: A wczasowicze niech dyskutują w parach na czacie :lol:

No to prosze oplacic kwote (ktora zaczyna sie od 10 a konczy na 9 zerach :P )
Sławek_18

Postprzez Mara » poniedziałek 31 maja 2004, 18:15

Chodzi o to że mój komputer cały czas pracuje, tzn, raz na kilka sekund myśli przez chwilę (pojawia się klepsydra), w zakładce robi mu się 33% wolnych zasobów i nagle (zaznaczam że nic na nim nie zdążę zrobić) zaczyna otwierać okno 5 minut aż w końcu jak zrobię ctr+alt+del to pokazuje się oprócz normalnych programów 60 razy słowo wscript. No i już nic nie można zrobić. Tapeta robi się w kawałkach i nie można go nawet wyłączyć bo nie chce pracować. A przy okazji tworzy się plik help.vbs i czasem mi mówi że nie może uruchomić tego programu bo ma za mało pamięci. Scandiska i defragmentacji nie mogę zrobić bo co 20 sekund zaczyna od początku i tak przez godzinę. Czy ktoś wie o czym mówię?
PS. Dzięki za te fora. Zajrzę.
Mara

Postprzez Colin is the best » poniedziałek 31 maja 2004, 18:35

Mara napisał(a):Chodzi o to że mój komputer cały czas pracuje, tzn, raz na kilka sekund myśli przez chwilę (pojawia się klepsydra), w zakładce robi mu się 33% wolnych zasobów i nagle (zaznaczam że nic na nim nie zdążę zrobić) zaczyna otwierać okno 5 minut aż w końcu jak zrobię ctr+alt+del to pokazuje się oprócz normalnych programów 60 razy słowo wscript. No i już nic nie można zrobić. Tapeta robi się w kawałkach i nie można go nawet wyłączyć bo nie chce pracować. A przy okazji tworzy się plik help.vbs i czasem mi mówi że nie może uruchomić tego programu bo ma za mało pamięci. Scandiska i defragmentacji nie mogę zrobić bo co 20 sekund zaczyna od początku i tak przez godzinę. Czy ktoś wie o czym mówię?

Od razu można się domyślić, ze w tle pracuje jakaś nieporządana aplikacja. Nie wiem jaki masz system operacyjny w Windows XP można ją bardzo łatwo wyłapać. Podejrzewam jednak, ze chodzi o starszą wersję systemu. Proponuję takie rozwiązanie:
:arrow: obserwujemy pracę komputera od samego początku, jeżeli dzieje się to już od początku tzn. że coś siedzi w autostarcie. jeżeli zaś pojawia się dopiero po włączeniu/wyłączeniu jakiegoś tam programu, to tam należy się dopatrywać przyczyny. Najlepiej przeinstalowac, albo wogle wywalić ten program.
:arrow: start/uruchom wpiszujemy msconfig i OK. Przechodzimy do zakładki Uruchamianie czy Autostart (pierwsza od prawej) i tam znajduje się długa lista uruchamiany przy starcie systemu programów. Powyłączaj wszystkie i sprawdź czy jest błąd - jak nie ma to włącz jakiś. I tak wkoło, aż znajdziesz ten ZŁY programik, który ci zżera system. zaznaczasz, żeby się nie uruchamial i problem z głowy.
Colin is the best

Postprzez Snuj ze Szczecina » poniedziałek 31 maja 2004, 19:06

A jak to nie pomoże użyj - zainstaluj ( jeśli dasz rade ), NORTON SYSTEM WORKS.Pakiet ten zawiera przydatne narzędzia dyskowe, które pomagają
ustabilizować nam system.Pakiet zawiera Norton Antywirus, czyli program Antywirusowy czy Norton Uthilities - Narzędzie które dyrektywnie naprawia błędy systemowe.Nie zapomni że możesz uruchomić system w trybie awaryjnym.O to LINK DO PROGRAMU :

http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=55

Cóż, jeszcze pozostaje ci Format.

:wink:
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 31 maja 2004, 20:46

Przeszukaj komputer w poszukiwaniu programow szpiegowskich
SpyBot Search&Destroy
Ad-Aware
CWShredder
Linki i zrodlo programow z tego watku
Sławek_18

Postprzez ezka » poniedziałek 31 maja 2004, 23:28

na problemy z komputerem najlepszy format dysku systemowego :D a niech ma wredne urzedzenie !!:)
ezka

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 31 maja 2004, 23:30

ezka napisał(a):na problemy z komputerem najlepszy format dysku systemowego :D a niech ma wredne urzedzenie !!:)

No kurde nie zawsze to pomaga :D Ja juz mialem kilka formatow i nic to nie dalo, chociaz po kilku mniejszych zabiegach sie uspokoilo :)
Sławek_18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka