Khay napisał(a):scorpio ma oczywiście rację. :) Chodziło o wyprzedzanie z lewej.
Sądziłem, że pkt. 9 tą "lukę" łata, ale po uważnej lekturze - wręcz przeciwnie... Pozwala wyprzedzać tam, gdzie ruch niekierowany. A tam gdzie kierowany i ktoś skręca, to nadal wynikałoby (na logikę) że nie można... Nie zmienia to faktu, że intencja raczej staje się jasna - chciano umożliwić. Więc chyba jednak albo bubel, albo nadintepretacja z naszej strony.. ;)
Pozdrawiam
Khay
i o to chodzi :) to sa konstruktywne wnioski
a panowie moderatorzy widze ze patrza na mnie z gory, a chyba nie zasluzylem, chyba ze niezgodzenie sie z wypowiedzia moda jest tu niedopuszczalne (w co naprawde nie chce wierzyc)
"Na skrzyżowaniu o ruchu kierowanym ogólnie wolno wyprzedzać, ale nie w sytuacjach, kiedy na podstawie innego przepisu nie wolno wyprzedzać nigdzie."
przeciez odnioslem sie do sytuacji, ktora przedstawil cman, ktory juz chyba zapomnial co powiedzial bo pyta mnie o inne sprawy:
"Bo? Z czego wnioskujesz, że dotyczy innej sytuacji?" boooooo juz drugi moderator ci wyjasnil, ze na takim skrzyzowaniu mozesz wyprzedzac i nic do tego ten paragraf nie ma skoro dopuszcza sie tu wyprzedzanie
panowie mody no naprawde rozwine wam jeszcze ten przyklad cmana:
mamy skrzyzowanie o ruchu kierowanym wyznaczone pasy do skretu w lewo (nawet 10 jak chcecie) i wszyscy sygnalizuja skret i chcecie mi powiedziec ze nie moga sie na tym skrzyzowaniu wyprzedzac z lewej czy z prawej?? przemyslcie najpierw co piszecie, a pozniej mnie oceniajcie i obrazajcie (dotyczy scorpio)[/b]