pytanie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez rad-an » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:26

Tom9, myślę że to zależy jeszcze od okręgu. Z tego co widać mieszkasz w Katowicach, ja mieszkam w Ciechanowie i podejrzewam, ze jest różnica w zachowaniu/uczciwości itp. policji u was i u mnie w mieście ok. 50tys. Dwa zupełnie różne środowiska.

abrkk1984 chwal się chwal ;P Pamiętaj, że w internecie nie jest się do końca anonimowym.
rad-an

Postprzez MALINA77 » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:34

abrkk1984 napisał(a):czyli nie ma żadnej opcji żeby młody cieszył się za kółkiem przed 18??
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: cieszyc moze się jak ukonczy 18stke i uczciwie zda egzamin, :roll: :roll: :roll:
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez abrkk1984 » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:41

chwal się chwal ;P Pamiętaj, że w internecie nie jest się do końca anonimowym.

zależy też "jak się zabezpieczasz". ja szanuje swoją prywatność i korzystam z paru rzeczy które mi to zapewniają.

nawiasem, ja z warszawy i u nas czasem np: na moście można dosłownie pomachać policji (w godzinach nocnych) przy prędkości np 120-140 a oni nic. po prostu się nie chce
abrkk1984

Postprzez Duszek » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:54

abrkk1984 napisał(a):czyli nie ma żadnej opcji żeby młody cieszył się za kółkiem przed 18??

Jest, jest :D i to nawet legalnie.

Moze sobie zrobić B1, A1 albo nawet T :wink:
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez MALINA77 » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:58

abrkk1984 napisał(a):
chwal się chwal ;P Pamiętaj, że w internecie nie jest się do końca anonimowym.

zależy też "jak się zabezpieczasz". ja szanuje swoją prywatność i korzystam z paru rzeczy które mi to zapewniają.

nawiasem, ja z warszawy i u nas czasem np: na moście można dosłownie pomachać policji (w godzinach nocnych) przy prędkości np 120-140 a oni nic. po prostu się nie chce
no to jak przeczytają( bo wyobraż sobie ze policja tez lubi sobie poczytac tego typu portale) ze taki cwaniaczek pisze ze im się nie chce, to im się zachce,
:lol:
a na marginesie zycze powodzenia , i zeby ci co im sie niechce jednak sie im zachciało i zrobiliby ci rutynowa kontrole :) a niezły chwalipieta jestes , moja cora która ma 10 lat tez tak lubi chwalić jak ty :lol:
Obrazek
MALINA77

Postprzez abrkk1984 » wtorek 20 stycznia 2009, 01:22

dwie rzeczy. po pierwsze uważam, że tego rodzaju forum służy dzieleniu się własnymi doświadczeniami... po drugie, to że z przyczyn, których nie muszę przedstawiać publicznie, nie jestem wychowany w duchu skromności i "ukrywania" wszystkiego co się ma, nie uprawnia Pani do obrażania mnie w ten sposób (chodzi mi konkretnie o porównanie do "Pani 10-cio letniej córki)
abrkk1984

Postprzez MALINA77 » wtorek 20 stycznia 2009, 11:48

abrkk1984 napisał(a):dwie rzeczy. po pierwsze uważam, że tego rodzaju forum służy dzieleniu się własnymi doświadczeniami... po drugie, to że z przyczyn, których nie muszę przedstawiać publicznie, nie jestem wychowany w duchu skromności i "ukrywania" wszystkiego co się ma, nie uprawnia Pani do obrażania mnie w ten sposób (chodzi mi konkretnie o porównanie do "Pani 10-cio letniej córki)
Jesli czuje się Pan obrażony to przepraszam , właśnie wyraziłam swoje zdanie , a forum własnie po to jest, :)
Obrazek
MALINA77

Postprzez scorpio44 » wtorek 20 stycznia 2009, 20:42

rad-an napisał(a):To, że nieletni miał by przy sobie prawo jazdy na inną kategorię nic nie zmienia. W dalszym ciągu jest to prowadzenie pojazdu bez uprawnień! Nie ma czegoś takiego jak "częściowe nie posiadanie uprawnień" :P

No więc wyobraź sobie, że jest coś takiego. :) Może niedokładnie tak to można nazwać, ale jeżeli posiadamy prawo jazdy, tyle że innej kategorii, to za jazdę czymś, na co nie mamy prawka, grozi nam tylko mandat 300 zł. Choć przyznam szczerze, że nie orientuję się dokładnie, jak to wygląda, gdy mamy do czynienia z nieletnim (tzn. poniżej 17 lat - bo powyżej odpowiada już jak dorosły).

rad-an napisał(a):Obydwa wyjścia wciąż nie są zgodne z prawem

No więc wyobraź sobie, że jeżeli te miejsca nie należą do dróg publicznych (a z pewnością tak jest), to dopóki nic złego się nie stanie, jest to zgodne z prawem. ;)

A Tomowe9 wręczanie łapówki, którego nie dałoby się udowodnić jako wręczenia łapówki, również mnie zaintrygowało. :)
scorpio44

Postprzez tom9 » środa 21 stycznia 2009, 10:34

A Tomowe9 wręczanie łapówki, którego nie dałoby się udowodnić jako wręczenia łapówki, również mnie zaintrygowało.

napisze, ale krotko i na temat...

sposob na nieswiadomego,zaganianego i roztargnionego (oczywiscie wszystko musi wystepowac razem)

a) nieswiadomy ze mandat placi sie na poczcie
b) zaganiany "to sie na poczcie placi ? ale ja nie mam czasu wole na miejscu"
c) roztargnionego "po co mi te papierki, ja tego nie zbieram chce zaplacic i pojechac"

oczywiscie to jest skrot rozmowa wyglada inaczej, ale jest prowadzona w tym kierunku. Sposobow jest wiecej, ale nie bede o nich tutaj pisał.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez BOReK » środa 21 stycznia 2009, 14:27

Abrkk1984: też mam dwie rzeczy.

Po pierwsze - przeczytaj bajkę Krasickiego "Mądry i głupi", to tak odnośnie twojego braku wychowania w skromności i ukrywaniu co się ma. Zwyczajnie bezpieczniej jest czasem coś pominąć.

Po drugie - spotkałem się z wieloma przypadkami, gdy "anonimowy" użytkownik internetu otrzymywał oficjalne pismo (takie na papierze) zawiadamiające, że w razie czego jakaś tam sprawa zostanie skierowana do prokuratury (choćby łamanie zakazu korzystania z serwisu przez obchodzenie blokad). Serio, sam byłem świadkiem wysyłania jednego z nich. Na razie tylko jedna technika okazała się być dość problematyczną do złamania, by szukającym się odechciało. Ale to było robione tak z ciekawości, organy ścigania są bardziej uparte w razie potrzeby. A ty juz zawęziłes krąg psozukiwań z trzydziestu kilku milionów Polaków na niewiele ponad dwa podając swoje miasto. Teraz z tej gromady wykluczyć tych, którzy nie mają dostępu do internetu, poszperać po sieci, pomyśleć... Mniej lub więcej czasu i uparty człowiek by cię znalazł. ;)
BOReK

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka