egzamin łączony po raz kolejny-możliwe?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

egzamin łączony po raz kolejny-możliwe?

Postprzez alanis » niedziela 01 lutego 2009, 21:51

Witam wszystkich forumowiczów!

W ostatni weekend nie udało mi się zdać na prawo jazdy (MORD Kraków-Koszykarska), było to moje pierwsze podejście, egzamin łączony (dodam że pierwsze po latach poprzednio a było to 10 lat temu po 3 nieudanych podejściach z mega traumą zrezygnowałam). Tym samym zasiliłam grono osób zdających po raz wtóry. Wiem, że terminy w MORD w Krakowie są kosmiczne, następny potencjalny aktualnie dla mnie to 16 marzec, to jest za 1,5 miesiąca, szmat czasu trzeba przyznać. Tymczasem zauważyłam że terminy egzaminów łączonych są już 11 lutego, stąd moje pytanie czy istnieje taka możliwość aby zdawać po raz kolejny egzamin łączony na własne życzenie, płacąc rzecz jasna większą kasę i licząc się z tym że teoretyczny może być oblany? czy spotkał się ktoś z taką sytuacją? będę wdzięczna za pomoc i nietraktowanie mnie jak kombinatorki, moja sytuacja życiowa determinuje chęć zdania tego egzaminu jak najszybciej.
alanis

Postprzez ale-fajnie » niedziela 01 lutego 2009, 22:02

Podejrzewam, że na teorię możesz zapisać się dopiero, gdy wygaśnie ważność tej zdanej wcześniej, czyli po pół roku - jeśli dobrze rozumiem, że teoria była przez Ciebie zdana?
Spróbuj dowiadywać się o wolne terminy, może ktoś zrezygnuje, albo chce się zamienić - na forum, jeśli chodzi o zamiany, jest nawet specjalny temat. Dopisz się tam. Być może w ośrodku - na pewno w jakimś byłaś, skoro poprzednie 3 próby były nieudane - wiedzą o kimś, kto chce/musi zmienić termin na późniejszy.
Ewentualnie możesz przenieść papiery do innego ośrodka.
ale-fajnie

Postprzez agniesiaa90 » niedziela 01 lutego 2009, 22:13

teraz przez pół roku mozesz zdawac tylko sama praktyke
agniesiaa90

Postprzez alanis » niedziela 01 lutego 2009, 22:15

Tak teoria była zdana. Wiem, ze jej ważność to 6 miesięcy. Zastanawiam się tylko czy istnieje taka możliwość żeby w taki właśnie sposób przyśpieszyć termin egzaminu - słowem jestem gotowa po raz kolejny zdawać teorię, płacić za to jeśli dzięki temu mój termin egzaminu będzie szybszy. Wiem, wiem, że mogę złożyć podanie o przyspieszenie, czekać aż się zwolni termin, próbować z kimś się zamienić (tu szanse chyba marne przecież każdemu zależy na krótkim czasie oczekiwania) etc. szukam alternatywy dla takich możliwości.
Ostatnio zmieniony niedziela 01 lutego 2009, 22:17 przez alanis, łącznie zmieniany 1 raz
alanis

Postprzez ella » niedziela 01 lutego 2009, 22:17

Zastanawiam się tylko czy istnieje taka możliwość żeby w taki właśnie sposób przyśpieszyć termin egzaminu.

Niestety nie.
ella
Moderator

Postprzez alanis » niedziela 01 lutego 2009, 22:20

ella napisał(a):
Zastanawiam się tylko czy istnieje taka możliwość żeby w taki właśnie sposób przyśpieszyć termin egzaminu.

Niestety nie.

Dziękuję za odpowiedź, no nic spróbuję złożyć podanie.
alanis

Powrót do Egzamin na prawo jazdy