Kategorie C i C1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kategorie C i C1

Postprzez zombiq » niedziela 01 marca 2009, 14:52

Witam,

Mam takie pytanie, czy robią kategorie C mogę od razu otrzymac kategorie C1 ?? Wydawało by sie to nawet logiczne... Chodzi o to że docelowo chciałbym mieć C1E... i teraz mam dylemat... czy robić samo C1 ?? to już lepiej całe C bo to podobne koszta... ale już C1E a CE jest różnica... zresztą CE mi sie do niczego w życiu nie przyda... Proszę o info jeżeli ktoś miał podobne rozterki lub potrafi zrozumieć polskie ustawy.
zombiq

Postprzez rocko19 » niedziela 01 marca 2009, 15:24

Tak robiąc kategorie C masz również uprawnienia zawarte w kategori C1.Ale nie warto i niejest to opłacalne ponieważ koszty zbliżone są do kategori C.W kategori C1 masz ograniczenie 7,5t.
rocko19

Postprzez zombiq » niedziela 01 marca 2009, 17:13

No właśnie wiem że koszta są zbliżone. Natomiast podejrzewam na dzień dzisiejszy że będę w przyszłości potrzebował C1E bardziej może niż nawet samo C :-D i stąd moje pytanie, czy mają C moge robić C1E.

Dzięki za odpowiedź.
zombiq

Postprzez Neurot » niedziela 01 marca 2009, 17:45

Mając C i robiąc E, otrzymujesz uprawnienia C1+E, B+E, B1+e i cokolwiek
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podróży
Obrazek
Neurot

Postprzez Zioma » niedziela 01 marca 2009, 19:40

tak tylko ze inteligentni ludzie nie napisza ci w kratke z C1 date ze posiadasz takeigo prawko... bo hgw nikt tego nie moze pojac !... a dlaczego nie jak masz C to logiczne ze C1 mozesz smigac !
(a jakis madry czubek zaraz napisze ze po co maja wpisywac jak logicze jest ze mozesz jezdzic na C1... )
Zioma

Postprzez Neurot » niedziela 01 marca 2009, 21:51

Zioma napisał(a):tak tylko ze inteligentni ludzie nie napisza ci w kratke z C1 date ze posiadasz takeigo prawko... bo hgw nikt tego nie moze pojac !... a dlaczego nie jak masz C to logiczne ze C1 mozesz smigac !
(a jakis madry czubek zaraz napisze ze po co maja wpisywac jak logicze jest ze mozesz jezdzic na C1... )

Napisz to jeszcze raz,ale powoli. Tak, aby każdy zrozumiał co chciałeś nam przekazać...
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podróży
Obrazek
Neurot

Postprzez Zioma » niedziela 01 marca 2009, 23:55

Neurot napisał(a):
Zioma napisał(a):tak tylko ze inteligentni ludzie nie napisza ci w kratke z C1 date ze posiadasz takeigo prawko... bo hgw nikt tego nie moze pojac !... a dlaczego nie jak masz C to logiczne ze C1 mozesz smigac !

Napisz to jeszcze raz,ale powoli. Tak, aby każdy zrozumiał co chciałeś nam przekazać...

stefan chodzi o to ze jak masz np. prawojazdy CE to masz cos takeigo na prawku ze
A -------------
A1 ------------
B 9.9.1999
B1 ------------ <DLACZEGO TUTAJ NIE MA WPISANEGO?
C 12.12.2000
C1 ----------<DLACZEGO TUTAJ NIE MA WPISANEGO?
CE 2.2.2001
C1E -----------<DLACZEGO TUTAJ NIE MA WPISANEGO?
DE ------------
D1E -----------
Zioma

Postprzez ella » poniedziałek 02 marca 2009, 00:05

a jakis madry czubek zaraz napisze ze po co maja wpisywac jak logicze jest ze mozesz jezdzic na C1... )

tak jak tutaj

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ht=#117770
ella
Moderator

Postprzez Zioma » poniedziałek 02 marca 2009, 02:32

no wlasnie :P
Zioma

Postprzez zombiq » poniedziałek 02 marca 2009, 17:59

to ja może troche odwróce dyskusje bo wywołałem niepotrzebne zamieszanie (fakt - taka dyskusja już była na forum). A więc:

Czy mając C mogę się ubiegać o C1E ???

Z góry dzięki i pozdrawiam !
zombiq

Postprzez bruno666 » poniedziałek 02 marca 2009, 18:14

zombiq napisał(a):Czy mając C mogę się ubiegać o C1E ???

Nie odpowiem, ale zapytam.
Czego uparłeś się na C1+E? Zachodu tyle samo, stopień trudności praktycznie taki sam, cena praktycznie taka sama, a w efekcie albo jesteś kierowcą, albo upośledzonym kierowcą.
Prawo jazdy robisz na całe życie. Skąd wiesz czy za 2 lata, może 5 czy 7 nie będziesz potrzebował C+E? I będziesz robił to samo jeszcze raz?
...
bruno666

Postprzez zombiq » poniedziałek 02 marca 2009, 23:51

Witam,

Tak po prawdzie to moje pytanie jest takie troche na wyprzedzenie rzeczywistości... Masz rację - w życiu może sie różnie ułożyć - lecz jestem prawie absolutnie pewien że nie będę potrzebował CE. Tak naprawdę samo C robie teraz tylko po to żeby uciec przez zmianą przepisów... Tak więc moje pytanie było czysto hipotetyczne ;) na nic sie nie uparłem ;)
zombiq

Postprzez Zioma » środa 04 marca 2009, 00:48

zombiq napisał(a):
Czy mając C mogę się ubiegać o C1E ???

!
jezeli masz kat C i chcesz miec C1E to idziesz do szkolki i mowisz ze chcesz kat E ... czyli na przyczepy tak :] no to siadasz na ciezarowke z przyczepa i robisz E ! proste i mozesz sobie jezdzic ze swoim ciagnikiem i przyczepa ! co prawda nie bedziesz mial wbite C1E ale bedziesz mogl jezdzic ale powinienes miec ... hehehe :P spoko co :P pokrecone to jak sloik czeresni ale ja tego nie wymyslilem i teraz jak pojade tam do wychdzialu komunikacji to ich troche op... i niech mi robia nowe prawko ze wszystkimi kategoriami podpisanymi jakimi moge jezdzic, bedzie akcja ZERO TOLERANCJI ! bo z buractwem nie da sie inaczej rozmwiac !
Zioma

Postprzez tom9 » środa 04 marca 2009, 22:42

Zachodu tyle samo, stopień trudności praktycznie taki sam, cena praktycznie taka sama, a w efekcie albo jesteś kierowcą, albo upośledzonym kierowcą.

masz racje, wiec po cholere sa te kategorie ?
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Duszek » środa 04 marca 2009, 22:49

Na wypadek gdyby ktos chcial byc "uposledzonym kierowca"? :D

zombiq, znasz osrodek, ktory szkoli na taka kategorie jak C1+E?
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Następna strona

Powrót do Luźna gadka