Czas pisania teorii , a podejście do kursanta na praktyce

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czas pisania teorii , a podejście do kursanta na praktyce

Postprzez kalachpl » wtorek 03 marca 2009, 19:16

Mit czy fakt?
Ma to jakiś związek? np. ktoś napisał teorię w 3 minuty, to egzaminator będzie na niego bardziej cięty na praktyce "bo wykuł na pamięć pytania"

to dość popularna opinia
kalachpl

Postprzez modzel » wtorek 03 marca 2009, 19:18

oj chyba mit.
ja słyszałem ze jak się nie zaliczy teorii to na praktyce problemy robią
modzel

Postprzez Patsy » wtorek 03 marca 2009, 19:36

oczywiście, że to nieprawda, wcale nie musisz miec tego samego egzaminatora na praktyce:)

Modzel przecież jak sie nie zaliczy teorii to pratyki sie nie zdaje :wink:
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Postprzez driver123 » wtorek 03 marca 2009, 19:46

według mnie to chyba nawet lepiej, że szybciej zrobisz test. Pytania owszem, można wykuć na pamięć tylko, że to świadczy o tym, że się przygotowywałaś do tego egzaminu, a to chyba dobrze ; )
Ja teorię zrobiłam w 4 min i później nie miałam problemów hehe, to raczej napewno MIT ; )
driver123

Postprzez agniesiaa90 » wtorek 03 marca 2009, 19:51

ja teorie zdalam w 3 minuty i praktyki nie zdalam ale napewno nie przez to:P ja sie na teori spieszylam bo chcialam jak najszybciej leciec na praktyke
agniesiaa90

Postprzez modzel » wtorek 03 marca 2009, 20:29

Patsy napisał(a):oczywiście, że to nieprawda, wcale nie musisz miec tego samego egzaminatora na praktyce:)

Modzel przecież jak sie nie zaliczy teorii to pratyki sie nie zdaje :wink:

tj ze jak się nie zaliczy w 1 terminie to później jak już się zdaje praktykę (po zdaniu teorii za którymś razem) to uwalają x - razy
modzel

Postprzez ale-fajnie » wtorek 03 marca 2009, 21:00

Pytań teoretycznych jest tak mało, że większość prędzej czy później robi je "automatycznie", nie doczytując nawet do końca pytań i wariantów odpowiedzi. 3-5 minut rozwiązywania testów to dość powszechne zjawisko.
Związek szczególnie trudno dostrzec, gdy u jednej osoby zdajesz teorię, a u innej praktykę. Wątpię, żeby egzaminator od praktyki latał i patrzał, jaki ktoś miał czas na teorii :D Poza tym zdaje się, że teoretycznie przed egzaminem wie, jak się nazywasz i jaki jest Twój nr PESEL. Poza tym - pyt. do egzaminatorów - na monitorze egzaminatora i później na wydruku - w ogóle pojawia się czas rozwiązywania? Chyba istotniejsza jest to, czy ta część egzaminu jest zdana z egzaminem pozytywnym, ewentualnie ile błędów zostało popełnionych.
PS: A jak łuk zrobisz w pół minuty zamiast np. przez dwie minuty, to na górce egzaminator będzie hamować roboczym, żeby Ci zgasł? ;)
ale-fajnie

Postprzez cdv » wtorek 03 marca 2009, 22:10

Nie zgodzę się z tym, że nie zdanie teorii za pierwszym razem może mieć wpływ na wynik egzaminu praktycznego. Moja znajoma za drugim razem zdała teorię, a praktykę za pierwszym, bezbłędnie.
cdv

Postprzez ale-fajnie » środa 04 marca 2009, 00:07

A jak ktoś rozwiązuje test na egzaminie teoretycznym aż do końca czasu? To też trzeba się na niego uwziąć, jak zda. Bo skoro tak długo myśli, to jest nieprzygotowany.
Ludzie, nie przesadzajmy... Szybkie udzielenie odpowiedzi może wynikać też z tego, że tak naprawdę w testach nie ma żądnych zadań, które mogłyby stworzyć większe problemy. Na te 18 pytań możesz odpowiedzieć szybko bez większego problemu. I nie można na tej podstawie wyciągnąć wniosków, czy to z powodu wykucia na pamięć, czy chociażby minimalnej znajomości przepisów, bo przecież tyle, co się w tych testach wymaga, to właściwie niewielka ilość wiedzy.
O mitach był już temat, tylko został zamknięty :)
ale-fajnie

Postprzez malutka08 » sobota 07 marca 2009, 20:50

Mit. U mnie egzaminator z teorii w ogóle nie pojawił się na praktyce. Był ubrany w garniturek, pod krawatem więc chyba tylko w teorii brał udział.
Co do czasu w jakim zalicza się teorię. Ja przeznaczyłam na to ok.6-7 minut. Pewnie wielu z was powie, dlaczego tak długo? Otóż dlatego, że pytania czytałam po 2-3 razy i odpowiedzi też. Żeby nie popełnić błędu. Kiedy robiłam testy w domu, to po jakimś czasie po prostu nie doczytywałam pytań do końca i stąd błędy.
Zresztą... Nieważne, ile czasu rozwiązuje się testy. Ważne, że wynik końcowy jest POZYTYWNY.
malutka08

Postprzez superbert » sobota 07 marca 2009, 22:07

To taki sam mit jak ten że jak skrecasz w prawo to nie zdajesz a w lewo to zdajesz :D Nie popadajmy w paranoje! Już widzę egzaminatora który patrzy na czas egzaminu teorytycznego! Jego to tyle interesuję jak to co zjedliśmy na śniadanie :D

Często tak bywa, że na teori jest inny egzaminator niż na praktyce ( przykład Lublin)

pozdro! :D
superbert

Postprzez viera » sobota 07 marca 2009, 22:49

Czego ludzie jeszcze nie wymyślą?
viera

Postprzez chantal » niedziela 08 marca 2009, 18:15

ja teorie zdalam za pierwszym razem,w trzy minutki,wyszlam pierwsza,no coz,z praktyka bylo gorzej,kilka egzaminow ale na zadnym z nich nie trafil mi sie pan egzaminator z teorii :)
29 listopad 2008-mój szczęśliwy dzień:)
UWAGA-BLONDYNKA ZA KIEROWNICĄ:)
chantal

Powrót do Egzamin na prawo jazdy