Problemy ze stresem i teorią / wątek oddzielony

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Bartes18 » środa 04 marca 2009, 23:31

a ja dzis mialem pierwszy egzamin o 11.30 teoria i na tym sie skonczyło stres i nerwy mi przeszkodziły wtym. jestem załamany bo juz w piatek mam poprawke egzaminu teorytcznego i juz sie boje moze ktos mi poradzi co mam zrobic prosze o odpisanie
Bartes18

Postprzez kfiatuszek » czwartek 05 marca 2009, 00:03

jedyny sposób to wykuć testy i opanowac nerwy
kfiatuszek

Postprzez superbert » czwartek 05 marca 2009, 13:55

Przecwicz testy dzień przed egzaminem. Jak wyjdzię pare razy pod rząd to odstaw je na chwilę. Przed spaniem powtórz sobie pytania które sprawiają Ci trudność. W czasie egzaminu nie myśl że to drógie podejście i staraj się być spokojny.

Jestem pewny że się Ci uda:) napisz jak Ci poszło.

I pamiętaj że przed praktyką podobna technika , opanuj sobie dobrze światła i obsługę ( przed snem powtórz ją z 3 razy)
Wiem że ciężko opanować nerwy ( sam do końca ich nie opanowałem) ale SKUP się na tym co masz robić a nie myśł o tym że nie zdasz itp.

pozdro i trzymam kciuki! :D
superbert

Postprzez Pinhead » czwartek 05 marca 2009, 14:23

Bartes18 napisał(a):moze ktos mi poradzi co mam zrobic prosze o odpisanie

Zacznij się w końcu uczyć. Testy to powinieneś umieć perfekcyjnie jeszcze przed pierwszym wejściem do samochodu na kursie podstawowym.
Pinhead

Postprzez ale-fajnie » czwartek 05 marca 2009, 15:49

Masz mało czasu, ale...
- zapoznaj się z przepisami, albo chociaż ich opracowaniami w jakichś podręcznikach,
- nie rozwiązuj testów "na wyrywki", czy tylko aby tych losowanych - możesz nie trafić na część pytań. Przejedź całą bazę, ale dopiero po zapoznaniu się z jakimś podręcznikiem. Od razu przyjemniej się rozwiązuje, gdy wiesz o co chodzi.

A jeśli chodzi o stres, to zajrzyj tutaj: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=17110
ale-fajnie

Powrót do Egzamin na prawo jazdy