PRawo jazdy kat C+E

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

PRawo jazdy kat C+E

Postprzez luksus87 » niedziela 15 marca 2009, 19:13

Witam mam pytanko we wtorek zdaje prawko na C+E w warszawie na odlewniczej mam pytanko czy ktos moze mi opisac lampy swiatel w solowce i w przyczepie bo chodzi mi o to ze to nowy pojazd marki DAF FA LF55 sciagnelem instrukcje ze strony osrodka ale nie ma opisanych swiatel a trzeba dokladnie opisac swiatla a wiec bede wdzieczny jak ktos pokaze mi lampy z opisem sadze ze to sie przyda dla kazdego
luksus87

Re: PRawo jazdy kat C+E

Postprzez bruno666 » niedziela 15 marca 2009, 19:31

luksus87 napisał(a):czy ktos moze mi opisac lampy swiatel w solowce i w przyczepie

Nie sadze, żeby była taka potrzeba.

luksus87 napisał(a):sciagnelem instrukcje ze strony osrodka ale nie ma opisanych swiatel

Nie ma opsanych świateł, bo nie ma takiej potrzeby.

luksus87 napisał(a):trzeba dokladnie opisac swiatla

Trzeba tylko (albo "aż") sprawdzić, czy działają.
...
bruno666

Postprzez Neurot » niedziela 15 marca 2009, 19:39

bruno666 napisał(a):Trzeba tylko (albo "aż") sprawdzić, czy działają.

Zależy gdzie. Często podczas sprawdzania trzeba na głos mówić jakie światła się obecnie sprawdza...

http://word.bialystok.pl/egzaminy_daf.html
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podróży
Obrazek
Neurot

Postprzez bruno666 » niedziela 15 marca 2009, 19:54

Neurot napisał(a):
bruno666 napisał(a):Trzeba tylko (albo "aż") sprawdzić, czy działają.

Zależy gdzie. Często podczas sprawdzania trzeba na głos mówić jakie światła się obecnie sprawdza...

No ok, ale wiedza, gdzie znajduje się w lampie zespolonej pozycyjne, a gdzie przeciwmgłowe jest niepotrzebna, bo zobaczy się samemu w momencie załączenia.
...
bruno666

Postprzez Neurot » niedziela 15 marca 2009, 21:12

Czasem egzaminator by nie tracić czasu zaleca zapalić wszystkie światła od razu i dopiero potem je na głos wymieniać...
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podróży
Obrazek
Neurot

Postprzez luksus87 » niedziela 15 marca 2009, 23:35

niestety w warszawie trzeba opisac swiatelka ehhh mam nadzieje ze opisze ;]
luksus87

Postprzez sebas1975 » poniedziałek 23 marca 2009, 09:54

Witam, potrzebuje opis świateł dla MAN TGL 12.240 na egzamin za tydzień, bo oblali mnie za to, że nie wiedziałem dokładnie jakie jest rozmieszczenie świateł w lampie tylnej w MAN 12.240. Z góry dziękuje za przesłanie mi linka do schematu rozmieszczenia świateł zewnętrznych.
luksus87 napisał(a):Witam mam pytanko we wtorek zdaje prawko na C+E w warszawie na odlewniczej mam pytanko czy ktos moze mi opisac lampy swiatel w solowce i w przyczepie bo chodzi mi o to ze to nowy pojazd marki DAF FA LF55 sciagnelem instrukcje ze strony osrodka ale nie ma opisanych swiatel a trzeba dokladnie opisac swiatla a wiec bede wdzieczny jak ktos pokaze mi lampy z opisem sadze ze to sie przyda dla kazdego
sebas1975

Postprzez bruno666 » poniedziałek 23 marca 2009, 09:57

...
bruno666

Postprzez qwer0 » poniedziałek 23 marca 2009, 11:45

Czasem egzaminator by nie tracić czasu zaleca zapalić wszystkie światła od razu i dopiero potem je na głos wymieniać...

Jakby kazal zapalic wszystkie i pokazywac, bo niemialbym z tym problemu, poniewaz pozycja bedzie na czerwono, kierunkowskazy na zolto, swiatlo biegu wsteczneogo na bialo, a przeciwmglowe bedzie walilo po oczach. To az tak bardzo podnosci trudnosc zadania?? Ja bym sie ucieszyl, ze nie musze jak idiota chodzic na okolo 5 razy...
Witam mam pytanko we wtorek zdaje prawko na C+E w warszawie na odlewniczej mam pytanko czy ktos moze mi opisac lampy swiatel w solowce i w przyczepie bo chodzi mi o to ze to nowy pojazd marki DAF FA LF55 sciagnelem instrukcje ze strony osrodka ale nie ma opisanych swiatel a trzeba dokladnie opisac swiatla a wiec bede wdzieczny jak ktos pokaze mi lampy z opisem sadze ze to sie przyda dla kazdego

To na glos mu mozna powiedziec zeby sie walil.
Mi na egzaminie egzaminator nie kazal w ogole wlaczac czegokolwiek, tylko poprosil mnie do tylnej lampy i kazal pokazywac gdzie sie jakie swiatlo znajduje. Tylko skad ja do cholery mam wiedziec?? Powiedzialem na glos, nawet troche z pretensja, ze uczylem sie na innym pojezdzie (co aqrat nie bylo prawda, no ale...) i nie mam zielonego pojecia i ze moge mu wszystko wskazac jesli tylko wlacze odpowiednie swiatelka, bo ja rozmieszczenia konkretnych swiatel w lampie znac nie musze. Nie mial nic przeciwko i jakos nie oblal.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez moni84 » poniedziałek 23 marca 2009, 19:07

Czy przy C+E nie jest tak że wszystkie swiatła sprawdza sie po sprzęgnięciu zestawu i na wszystko masz czas 10 min, wiec jak każą włączać po kolei światła i pokazywać to przecież można sie nie wyrobić w tych 10 minutach. Czytałam kiedyś "Stanowisko Ministerstwa Infrastruktury w sprawie sposobu wykonania zadań sprzęganie i rozprzęganie w czasie egzaminu państwowego na prawo jazdy." Jest tam napisane: - sprawdzenie działania świateł przyczepy. (Egzaminator informuje osobę egzaminowaną o działaniu lub nie działaniu świateł pojazdu silnikowego i przyczepy),
kategoria B, BE, C, CE
moni84

Egzamin C+E

Postprzez Zibi 01 Trucker » czwartek 26 marca 2009, 20:59

Glupoty pisza-zawsze ktos Ci mowi co i jak-przewaznie egzaminator lub nastepny co bedzie zdawal-Wow-kiedy to bylo-ja juz niepamietam jak wygladal moj Egzamin-raczej wydaje sie to juz jak odlegly sen Kat.B 20.03.96 Kat.C 08.10.98 Kat C+E 07.02.2008
Zibi 01
Zibi 01 Trucker

Powrót do Egzamin na prawo jazdy