problem z samochodem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

problem z samochodem

Postprzez crisu » piątek 20 marca 2009, 22:56

Witam wszystkich, moje pytanie kieruje do osób które znają się na samochodach i mają coś konkretnego do poradzenia! Otóż mam problem z tylnymi drzwiami pasażera (lewymi). Zaznaczę, że jeżdże samochodem marki Volkswagen Polo Classic lll. Problem polega na tym, że tylne drzwi nie otwierają się od środka..gdy pociągam za klameczkę to nie chcą się otworzyc. Od zewnątrz drzwi otwierają się dobrze, zadnych problemów, natomiast od wewnątrz już nie. Moja wstępna diagnoza jest taka, że mogła się obluzowac linka od wewnętrznej strony drzwi i dla tego nie ma poprostu zaczepu! Usterkę zobaczyłem niedawno i nie wiem kiedy mogła nastąpic gdyż nie jeżdżę jako pasażer w smoim samochodzie. W zasadzie moja mama zauważyła ten problem w momencie gdy chciała wysiąśc a nie mogła, dopiero ja musiałem najpierw wysiąśc z przodu i otworzyc mamie od zewnętrznej strony! Bedę bardzo wdzięczny jak ktoś coś doradzi. Z góry dziekuje i pozdrawiam!:)
crisu

Postprzez Nadzienie » piątek 20 marca 2009, 23:05

Być może to jest taki malutki przełącznik w drzwiach koło zamka, mam golfa 3 i miałem identyczny problem, wystarczyło przesunąć taką centymetrową dźwigienkę. Jeśli Ci zależy to zrobie tego zdjęcie gdzie dokładnie sie to znajduje.
Nadzienie

problem z samochodem

Postprzez crisu » piątek 20 marca 2009, 23:08

byłbym bardzo zobowiązany:) gdyż jestem swieżym kierowcą i poprostu się na tym nie znam, dla tego pytam!
crisu

Postprzez Nadzienie » piątek 20 marca 2009, 23:10

Zrobię rano zdjęcie i pokaże jak to wygląda w golfie 3. Myślę, że w Twojej polówce bd to podobne.
Nadzienie

Postprzez crisu » piątek 20 marca 2009, 23:14

dziękuje bardzo za radę i dobre chęci:) Pozdrawiam
crisu

Postprzez marcij » piątek 20 marca 2009, 23:44

Nie potrzeba zdjec , trzeba otworzyc drzwi , kucnac i popatrzec pod zamkiem, na tylnej czesci drzwi, tej ktora przylega do nadkola. Napewno zobaczysz o co chodzi. Jest to blokada, aby nie bylo obawy, ze dzieci otworza drzwi w czasie jazdy.
Obrazek
marcij

Postprzez crisu » sobota 21 marca 2009, 08:31

Chciałem bardzo serdecznie podziekowac panowie:) Usterka opanowana, tak jak napisaliscie to była taka mała dzwigienka koło nadkola, która wystarczyło przestawic do góry:) Niestety nie mam pojęcia o samochodach:D Jeszcze raz dziekuje:) TEMAT UWAŻAM ZA SKOŃCZONY
crisu

Postprzez marcij » sobota 21 marca 2009, 13:00

crisu napisał(a):...... Usterka opanowana, .....

To nie usterka a swiadome dzialanie producenta.
Obrazek
marcij

Powrót do Luźna gadka