Czy to jest dozwolone?????

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Czy to jest dozwolone?????

Postprzez lukaszek_82 » piątek 27 marca 2009, 16:21

Witam!!! Mam takie pytanie mam tescia co ma uslugi transportowe a ja pracuje w firmie zwiaznej z branza motoryzacyjna zaproponował mi zmiane pracy ale czy moge prowadzic Tira tzn wanne prawo jazdy kategori c+e posiadam czy moge jechac tylko jako pomoc na pusto???? chodzi o nabranie praktyki oczywiscie bym to wykonywał na l4 ;-) lub na urlopie czy tak wolno czy nie w jaki sposob to by trzeba zrobic by nie miec problemów z itd i karami czekam na odpowiedz fachowca co zna dokladnie przepisy Pozdrawiam!!!! jesli mozna prosic o info na lukaszek_82@interia.pl
lukaszek_82

Postprzez marcin.pl » sobota 28 marca 2009, 07:55

Na maila Ci nie odpiszę bo nie do tego służy forum!!!!!!

Nie barzdo rozumiem o co Ci chodzi, ale spróbuje coś wyjaśnić.

Masz prawko CE, tak? Czyli mozesz prowdzić samochód o dmc powyżej 3,5t wraz z przyczepą/naczepą. Przyczepa/naczepa może być załadowana, nie musisz jeździć na pusto!

A u teścia chciałbyś pracować po godzinach, dorabiać u niego? Oczywiście, że Ci wolno. Jeżeli pracujesz jako kierowca to musisz uważać tylko, by nie przekroczyć dobowego czasu pracy.

Co do kar, to napewno kurs na przewóz rzeczy by się przydał. Ale skoro teść ma firmę transportową to powinien wiedzieć co będzie Ci potrzebne.
Pozdrawiam!
Marcin
marcin.pl

Powrót do Luźna gadka