Pytanie o zniżki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie o zniżki

Postprzez COLIN » wtorek 14 kwietnia 2009, 15:05

Witam, właśnie chcę sobie kupić samochód i nie mam żadnych zniżek a nie widzi mi się płacenie 1800 za ubezpieczenie.
Dlatego przychodzę do Was z takim pytaniem: Czy jak moja matka ma już z 20-25lat prawo jazdy i nie miała na siebie zarejestrowanego samochodu to czy posiada jakieś zniżki? Na Matulę bym zarejestrował samochód a na siebie współwłaściciela i te opłaty miałbym niższe?
Proszę o odp. czekam. Dodam, iż mam 18 lat prawko nie całe pół roku. :P
Ostatnio zmieniony wtorek 14 kwietnia 2009, 15:22 przez COLIN, łącznie zmieniany 1 raz
Egzamin:

15.12.2008 - Teoria + , Plac + , Miasto +;
06.01.2009 - Odebranie plastica
COLIN

Postprzez jasiek23 » wtorek 14 kwietnia 2009, 15:16

Z tego co wiem i z tego co piszesz to raczej Ty i Twoja mam nie możecie być współwłaścicielami. Inaczej gdyby auto bylo zarejestrowane przez ten okres 20 - 25 lat na Twoją mamę.

Po drugie z tego co wiem to jeśli już zrobić współwłasność to najlepiej jak skończysz 25 lat bo wtedy jest najkorzystniej i najtaniej. Tak słyszałem a dlaczego najkorzystniej i najtaniej to już nie pamiętam w tej chwili, sorry :?

P.S Nie masz zarejestrowanego na siebie chociażby skutera?To tez się może wliczać do zniżki.

Możę poszukaj samochodu o mniejszym litrażu i wtedy masz niższe opłaty :)
jasiek23

Postprzez kev » wtorek 14 kwietnia 2009, 15:53

Litraż mało mu pomoże. Dużo bardziej ma znaczenie wiek, czas posiadania prawka i inne pierdoły.

Spróbuj na dziadka/babcię.
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Postprzez namespace » wtorek 14 kwietnia 2009, 15:54

Jeżeli będziesz współwłaścicielem samochodu, a masz poniżej (chyba) 26 roku życia, do ubezpieczenia samochodu wliczana jest dodatkowa opłata za wiek, bo ubezpieczyciele przyjmują, że w tym przedziale wiekowym kierowcy powodują największą liczbę wypadków.
Jam w tej parafii największy żul.
namespace

Postprzez COLIN » wtorek 14 kwietnia 2009, 16:03

Z tego co się orientuje już chyba nie ma, że zniżki lecą z pojazdów jednośladowych.

Na dziadków nie mogę bo oni już mają współwłaścicieli i są współwłaścicielami. i próbuje wykombinnować jak najlepsze wyjście... na ojca nie mogę bo on ma z dziadkiem jako współ więc też odpada..
Egzamin:

15.12.2008 - Teoria + , Plac + , Miasto +;
06.01.2009 - Odebranie plastica
COLIN

Postprzez rafal149135 » wtorek 14 kwietnia 2009, 16:24

okolo 50-100% dostaje sie zwyzek za to ze masz prwko <3lata i <26lat w generalli za sam wiek jest +100% :)
rafal149135

Postprzez funnygirl » wtorek 14 kwietnia 2009, 18:51

COLIN napisał(a):Z tego co się orientuje już chyba nie ma, że zniżki lecą z pojazdów jednośladowych.

właśnie też się dowiedziałam od kobiety która pracuje w Warcie że od tego roku już nie przechodzą zniżki... grrrr.... :evil: ale, podobno jeżeli dopiszesz się jako współwłaściciel samochodu którego właściciel ma zniżki (w Warcie, nie wiem jak w innych), to za rok te zniżki przechodzą na ciebie.
Kategoria B
- plac (-) miasto (-)
- plac (+) miasto (+)

Kategoria A
- plac (+) miasto (+)
--------------------------------------
Pani instruktor. Finally!
funnygirl

Postprzez rafal149135 » wtorek 14 kwietnia 2009, 23:04

funnygirl napisał(a):
COLIN napisał(a):Z tego co się orientuje już chyba nie ma, że zniżki lecą z pojazdów jednośladowych.

właśnie też się dowiedziałam od kobiety która pracuje w Warcie że od tego roku już nie przechodzą zniżki... grrrr.... :evil: ale, podobno jeżeli dopiszesz się jako współwłaściciel samochodu którego właściciel ma zniżki (w Warcie, nie wiem jak w innych), to za rok te zniżki przechodzą na ciebie.

to podobno czy tak jest? bo podobno to chlop na oko umarl
rafal149135

Postprzez niezadowolona_z_OSK » środa 15 kwietnia 2009, 07:53

przez ten tydzień się zmieniło? :/ Mój chłopak kupił motorower tydzień temu właśnie w celu wykupienia tańszego OC i potem, żeby to przeszło na samochód. Tydzień temu jeszcze zniżki przechodziły :/ Oczywiście mogą się znaleźć tacy ubezpieczyciele, którzy tego nie uznają...
Tak na przykład ja nie jestem współwłaścicielem samochodu (właściciel tata, współwłaściciel mama), ale OC jest wykupione na samochód na tatę i na mnie i mi zniżki lecą (jestem w AXA). Za to dla przykładu w CU te zniżki by mi nie leciały, bo nie mam na siebie zarejestrowanego samochodu. Za 2 lata kończy się dowód rejestracyjny i samochód będzie na tatę i na mnie. Póki co już mi leci staż w OC ;)
niezadowolona_z_OSK

Postprzez wilkuzzz » środa 15 kwietnia 2009, 16:03

to jest fakt :p i dobrze bo jak się ma bezszkodowa jazda motorowerem a samochodem . W końcu to zrobili i chwała im za to .
Odnalazłem i to od 2006 r już nie honorują zniżek za motorowery .
Ha Ha

niezadowolona_z_OSK napisał(a):Za 2 lata kończy się dowód rejestracyjny i samochód będzie na tatę i na mnie. Póki co już mi leci staż w OC ;)

Wytłumacz mi jak się może kończyć dowód jak coś to badanie techniczne a nie dowód , a auto zarejestrować możesz w każdej chwili na siebie to nie robi różnicy . Twarde dowody o ile się nie mylę są wydawane bezterminowo.
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Powrót do Luźna gadka