Egzamin w dniu urodzin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin w dniu urodzin

Postprzez Konrad_007 » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 17:42

WItam; mam taki problem , mianowicie 30 kwietnia kończę 18lat i tego dnia chciałem się zapisać na egzamin na prawko w WORD OStrołęka; byłem ostatnio i pani powiedziała mi że można jedynie dzień po urodzinach; bardzo by mi zależało żeby miec egzamin własnie w dniu urodzin bo później zaczynają mi sie matury i się przedłuży wszystko ... wyczystałem w internecie na innych forach że jednak już w dniu urodzin mozna miec egzamin ... gdzie lezy prawda ???? prosze o fachową i szybką odpowiedź bo jutro mam jazdy do ostrołeki i jesli bedzie taka mozliwosc to chciałbym się wykłucić o egz. :)
Konrad_007

Postprzez qwer0 » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 18:33

dzisiaj jest 20, a chcesz sie zapisac na 30? Watpie, aby tylko 10 dni sie na egzamin czekalo.
Zapisac mozesz sie przed ukonczeniem 18 roq zycia.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Mafioz » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 19:03

o ile jeszcze jestem dobry z prawa, to alkoholu tez nie powinni Ci sprzedac w dzien 18 urodzin, jest chyba taka ustawa. Pelne prawa otrzymujesz dzien po 18 ;)
Kierowca kat. B
Mafioz

Postprzez adxXx » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 19:09

Gdyby nawet można było się zapisać wcześniej to i tak nie uda Ci się załatwić terminu za 10 dni. Trzeba odczekać swoje.. moim zdaniem wykłócanie się o egzamin nie ma sensu.
adxXx

Postprzez mike_nsk » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 19:47

sorry ale jezeli masz 18 lat 30 kwietnia tego roku to jestes w II liceum tudzież technikum a o ile mi wiadomo to matura jest w III klasie bądź IV technikum

Gdyby nawet można było się zapisać wcześniej to i tak nie uda Ci się załatwić terminu za 10 dni. Trzeba odczekać swoje.. moim zdaniem wykłócanie się o egzamin nie ma sensu.

w ostrołęce ja czekałem na egzamin 7 dni i to jeszcze przed swietami sie zapisywałem takze 10 dni to spokojnie mozna sobie godzine wybrac
mike_nsk

Postprzez qad » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 20:58

Mafioz napisał(a):o ile jeszcze jestem dobry z prawa, to alkoholu tez nie powinni Ci sprzedac w dzien 18 urodzin, jest chyba taka ustawa. Pelne prawa otrzymujesz dzien po 18 ;)

Żart?
qad

Postprzez qwerty0 » poniedziałek 20 kwietnia 2009, 22:50

Mafioz napisał(a):Pelne prawa otrzymujesz dzien po 18 ;)

Coś w tym musi być, bo mój przyszły instruktor jazdy powiedział mi, że do egzaminu mogę podejść najwcześniej dzień po 18-tych urodzinach.
qwerty0

Postprzez Konrad_007 » wtorek 21 kwietnia 2009, 10:20

do: mike_nsk
maturę mam w tym roku i chodzę do liceum a koncze 18lat w tym roku bo rok wczesniej poszedłem do szkoły; a w Ostrołece na egzamin czeka się do 7dni terminy mają bardzo krótkie i mozna wybrac spokojnie sobie jeszcze godzinę; szkoda gyż bardzo mi zależało żeby przed egzaminami być po egzaminie :( dziś jade do ostrołęki to jeszcze się popytam ....
Konrad_007

Postprzez yamakasi » sobota 25 kwietnia 2009, 09:56

Wydaje mi się, że chcesz mieć egzamin w dzień urodzin, ponieważ liczysz na to, że egzaminatorzy dadzą Ci jakieś fory na egzaminie.
yamakasi

Postprzez mike_nsk » sobota 25 kwietnia 2009, 10:35

tyle ze moze byc ze własnie bedzie odwrotnie pójdziesz a egzaminator przeegzaminuje Cie normalnie (co jest baaardzo prawdopodobne) i nie daj boże zrobisz błąd i nie zdasz w urodziny to troche głupio nie zdać w urodziny
Misiek Kierowca

16.04.2009 WORD Ostrołeka 1 podejscie
ZDANE!
mike_nsk

Postprzez ana88 » sobota 25 kwietnia 2009, 22:27

można zdawać w dniu 18 urodzin, ja zdawałam i zdałam
ana88

Postprzez Erotis » poniedziałek 27 kwietnia 2009, 13:10

Ja też chciałam zdawać w dniu swoich 18 urodzin bo również poszłam rok wczesniej do szkoły i teraz czekają mnie matury.

Insturktor mój twierdził jednak że nie mozna w dniu urodzin, a jedynie dzień po.
W końcu zdawałam 26 (urodziny mam 24) ponieważ mimo że poszłam do Wordu na początku lutego, to najbliższy termin mieli na 26 właśnie ;)
26.03.2009 r.
Teoria (+) Plac (+) Miasto (+) :D
Erotis

Postprzez niezadowolona_z_OSK » poniedziałek 27 kwietnia 2009, 15:44

może to zabrzmi trochę nieprzyjemnie,ale czy naprawdę te 3 miesiące by was zbawiły? Skoro macie 18 urodziny w kwietniu, a matury tylko w maju, to nie lepiej było poczekać 1 miesiąc po urodzinach i wybrać się na kurs prawa jazdy już po maturach... Tak macie podwójny stres.

Ewentualnie zacząć kurs na tyle wcześniej, żeby skończyć go jakoś w maju... Wtedy STRACIć tylko 1 miesiąc...

Nie lepiej darować sobie dodatkowego stresu?
Czy naprawdę aż tak niezbędne jest wam prawo jazdy w dniu 18 urodzin?

Ja osobiście poszłam na kurs dopiero jak tego potrzebowałam. Zdałam w wieku 21 lat. Jest mi teraz bardzo potrzebne prawo jazdy, ale do tej pory obywałam sie bez niego...

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam. Jeżeli nie chcą Ci dać terminu w dniu urodzin, to się nie kłóć...bo jeszcze Ci go mogą wydłużyć... Dzień po też dobry termin ;)
niezadowolona_z_OSK

Postprzez Erotis » poniedziałek 27 kwietnia 2009, 15:58

Po pierwsze maturą się nie stresuję nawet w 1/10 tak jak egzaminem z prawa jazdy, ponieważ maturę wiem napewno że zdam i nie zależy to od dobrego/złego humoru egazminatora, tylko od moich umiejętności.

A prawo jazdy było mi potrzebne jak najszybciej i dlatego zrobiłam je tak szybko jak tylko się dało.
26.03.2009 r.
Teoria (+) Plac (+) Miasto (+) :D
Erotis

Postprzez niezadowolona_z_OSK » poniedziałek 27 kwietnia 2009, 18:58

Erotis napisał(a):Po pierwsze maturą się nie stresuję nawet w 1/10 tak jak egzaminem z prawa jazdy, ponieważ maturę wiem napewno że zdam i nie zależy to od dobrego/złego humoru egazminatora, tylko od moich umiejętności.

Wybacz, ale zdanie egzaminu na prawo jazdy nie zależy od humoru egzaminatora! Zależy od umiejętności! Mając umiejętności nie straszny Ci żaden egzaminator!!! W samochodzie są kamery i nie ma samowolki.

A taką wypowiedź, że wynik egzaminu zależy od humoru egzaminatora do tej pory słyszałam tylko od młodych (czytaj młodszych ode mnie) kandydatów na kierowców. Dodam, że 18-max 19-letnich.

Jeżeli poważnie traktujesz podejście do egzaminu to nie powinien obchodzić Cię egzaminator. Egzaminator może co najwyżej POMóC przemóc stres nawiązując rozmowę bądź spokojnie wydając polecenia...
niezadowolona_z_OSK

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy