Zapisywanie na egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zapisywanie na egzamin

Postprzez kkierowca » sobota 16 maja 2009, 12:07

Wiem, ze egzamin na kategorie B mozna zdawac po ukonczeniu 18 lat, lecz zapisac mozna sie przed ukonczeniem 18 lat. I pytanie do tych, ktorzy wlasnie zapisywali sie jeszcze nie bedac pelnoletnimi. Czy potrzebny byl do tego papierek "zgoda rodzicow"?
kkierowca

Postprzez mikebarca » sobota 16 maja 2009, 12:14

Mi się wydaje, że nie można się zapisać przed 18 urodzinami... chyba dlatego jest 3 miesiące przed możliwość kursu, żeby robić egzamin po 18 (wiem, że kurs sie robi 2 miesiące)... na pewno potrzebny jest dowód osobisty, proponuje zadzwonić do twojego wordu tam się dowiesz najszybciej...
mikebarca

Postprzez Alstadi » sobota 16 maja 2009, 12:54

Zapisać na egzamin można się mając 17 lat i 11 miesięcy(o ile termin egzaminu jest najwcześniej dzień po naszych 18 urodzinach). Potrzebny jest dowód osobisty lub paszport, nie potrzebny był mi żaden papierek od rodziców.
Alstadi

Postprzez kkierowca » sobota 16 maja 2009, 15:42

Alstadi napisał(a):Zapisać na egzamin można się mając 17 lat i 11 miesięcy(o ile termin egzaminu jest najwcześniej dzień po naszych 18 urodzinach). Potrzebny jest dowód osobisty lub paszport, nie potrzebny był mi żaden papierek od rodziców.

O właśnie, taka relacja osoby, która już taką kwestię załatwiała była mi potrzebna. Czyli papierka nie trzeba było i dobrze, bo wbrew pozorom to czasem nie taka łatwa sprawa.
kkierowca

Powrót do Egzamin na prawo jazdy