Potrzebna Pilna Pomoc. Miesiąc czy to nie za dużo ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Potrzebna Pilna Pomoc. Miesiąc czy to nie za dużo ??

Postprzez Profesor » środa 30 czerwca 2004, 10:58

Witam Wszystkich.
Mam dylemat.
Dzisiaj jest 30 czerwiec mam jeszcze 2 godziny w miescie do wyjezdzenia ( do 3 lipca bede mial je wyjezdzone).
Dzisiaj sie dowiedzialem ze mam zdawac ok 5 sierpnia ( 1 godzina placu zostawiona przed egzaminem + 2 godziny bede mial dodatkowej jazdy tez przed egzaminem).
Ale czy miesiac to nie zadluga przerwa aby podchodzic do egzaminu ??.
Czy uwazacie ze lacznie te 3 godziny ( 1 g plac + 2 godz miasto) tuz przed egzaminem wystarcza aby sobie wszystko odswiezyc ??
Dziekuje i licze na szybka odpowiedz.
Jest to dla mnie bardzo wazne. Jak uwazacie ??
Profesor

Postprzez to ja » środa 30 czerwca 2004, 11:06

To, czy te godziny wystarczą zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, od Twoich umiejętności, od tego, jak czujesz się za kółkiem. Ale chyba jednak na Twoim miejscu dokupiłabym sobie 2h tak na pół miesiąca przed egzaminem, aby zupełnie nie wypaść z rytmu. Chyba, że ktoś w rodzinie pozwoli Ci pojeździć gdzieś na działce, bądź rzadko uczęszczanych uliczkach...
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Profesor » środa 30 czerwca 2004, 11:09

No i w tym problem ze z placem bedzie mam nadzieje dobrze, ale z miastem .... . Miasto to dla mnie zmora :/ i tak sie zastanawiam czy te 2h tuz przed egz wystarcza, aby jak t powiedzialas "nie wybija mnie z rytmu".
Co o tym sadzicie ??
Profesor

Postprzez ella » środa 30 czerwca 2004, 11:16

Jeżeli nie czujesz się pewnie na mieście to te dwie godziny przed egzaminem to według mnie troche za mało. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym pojeździc w ciągu tego całego miesiąca chociaż jedna godzinkę tygodniowo.
ella
Moderator

Postprzez Profesor » środa 30 czerwca 2004, 12:04

Btw: A mam pytanie. Ile godzin Wy jezdziliscie w samym miescie ( nie liczac dojazdu do miasta) tylko samo miasto ?.
Wiem ze na jazdy poswieconych jest 20 godzin. 10 plac i 10 miasto czy jak ??
ps- moj instruktor przeznaczyl dla mnie tylko 4 godziny w miescie( 4 jazdy) ?? Czy to nie za malo (ps do miasta musze dojezdzac rowniez z nim 50 km w jedna strone). Gdy ide na jazde to trwa lacznie ona 4 godziny.
1h- jazdy w miescie
1h-jazdy drugiej osoby
1h- przyjazd do miasta
1h- powrot do miejsca zamieszkania
Profesor

Postprzez to ja » środa 30 czerwca 2004, 12:12

U mnie nie było problemu, bo mieszkam w samej Warszawie,a umawiałam się z instruktorem między szkołą a moim domem ;) Mój kurs trwał 20h i na placu spędziłam jakieś 8h, a resztę to była jazda po mieście. Natomiast egzamin zdałam (za czwartym razem), po 10h na placu i 20h jazdy po mieście...

to ja

Postprzez ella » środa 30 czerwca 2004, 12:13

Wiem ze na jazdy poswieconych jest 20 godzin. 10 plac i 10 miasto czy jak ??

To wcale nie musi byc 10 na 10. Jezeli plac opanujesz szybko więcej godzin jeździsz w mieście. Masz pecha że do miasta musisz dojężdżać. Wtedy to juz po samym mieście zostaje mało czasu. 4 godziny miast to bardzo mało.
Ja na jazdy nie dojężdżałam, cały czas jeździłam w centrum Warszawy a i tak 20 godzin to było dla mnie za mało. Czekając na egzamin dokupiłam dodatkowe.
ella
Moderator

Postprzez synergia » środa 30 czerwca 2004, 14:28

3 godziy może byś mało. Ja zrobiłam tak wzięłam 6 godzin wtorek środa czwartek po dwie godziny piatek egzamin każdego z tych dni jeżdziłam 1 godzinę na placu i 1 na mieście - efekt - zdałam za pierwszym podejściem uwazam ze to było dobre rozwiązanie nadmienie jeszcze że przez cały miesiąc niw wsiadłam do auta ani na moment
synergia
synergia

Postprzez Slawek » środa 30 czerwca 2004, 20:29

Ja przed egzaminem miałem 2 tygodnie przerwy i wcale nie jeździłem (zdałem), więc to zależy tylko od tego czy Ty się dobrze czujesz za kierownicą. Tego się tak łatwo nie zapomina (nie mówię o kobietach, bo te to nawet zapomną, który pedał jest który).
Slawek

Postprzez Snuj ze Szczecina » czwartek 01 lipca 2004, 00:44

Nie martw się czasem, to właśnie on powoduje że u kierowcy utrwalają się umiejętności.To właśnie czas daje wprawe, powoduje że z dnia na dzień, jeżdzimy lepiej i pewniej.Sam zobaczysz postępy jak po miesiącu przerwy wsiądziesz do samochodu.Napewno odczujesz zmiane, twoje umiejętności będą w lepszym stanie.

Tobie przed Egzaminem, potrzeba jest mała rozgrzeka, aby przygotować cię do Egzaminu.Potrzebny jest ci rozruch, małe przypomnienie.W dniu Egzaminu, najlepiej z rana, wykorzystaj 2 godziny jazdy.To napewno ci pomoże.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Profesor » czwartek 01 lipca 2004, 08:47

Dzisiaj rozmawialem z moim nauczycielem :). Egzamin bede mial kolo 15 lipca ( jutro sie dowiem bo zaniesie papiery do osrodka egzaminującego.)
ps- czy Wy jak mieliscie juz ostatnia godzine jazdy (szkolenia) nie popelnialiscie jakiegos bledu ( bledow ?).
Wczoraj jak jezdzilem to popelnilem ok 4 bledy na 1h jazdy ( byla to moja przedostatnia jazda :/ )
narqa
Profesor

Postprzez to ja » czwartek 01 lipca 2004, 11:38

Na moich dwóch ostatnich godzinach na kursie popełniłam więcej błędów niż na pozostałych 18 h kursu, więc nie masz co się przejmować. W dniu, kiedy zdałam egzamin miałam jeszcze 2 h dodatkowych jazd i też nie szło mi najlepiej. A egzamin zdałam bez błędów... życzę powodzenia

to ja

Powrót do Egzamin na prawo jazdy