Nauka testów.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Pinger » poniedziałek 19 lutego 2007, 20:41

heeh wypasiona rzecz ;) generalnie nauke testow praktycznie olewalem. na nauke testow poswiecilem lacznie moze z 6 godzin!! Dzisiaj od 6 do 8 sie uczylem testow i dzisiaj o 15 zdalem - 0 bledow :D

A tu cos o tym co pisalem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Synchronizacja_fal_mózgowych
Obrazek

Prawko od 10.III.07. Koszt nauki włączania światła przecimgłowego - 112zł :) Reszta rzeczy bezcenna ;)
Pinger

Postprzez Tancerz » środa 21 lutego 2007, 20:01

ja robiłem dziennie ok 30 testów, i tak przez dwa tygodnie, po paru dniach jak rozwiązywałem testy to mogłem w tym samym czasie rozmawiać z kims i poświęcać tej osobie 100% mojej uwagi...kazde pytanie jak i odpowiedz znałem dosłownie na pamięc...ten rodzaj nauki napewno spowoduje, że będziesz znał wszystko na pamieć..tylko teraz pytanie czy będziesz dzięki temu znał prawa ruchu drogowego :?: wątpię...jak fakt faktem zdałem teorię za pierwszym razem dzięki opcji nauczania którą napisałem wyżej... ale przyznam się bez bicia istnieja pewne kwestie w teori których w ogóle nie rozumiem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ale cichoooo :P dzięki bogu w praktycznej części nie mam żadnych ubytków :)
Prawo jazdy KAT. B
Skoda Felicia 1.3

-Puchatku? :(
-Tak Prosiaczku?
-Nic :( -po chwili łapiąc go za rączke rzekł-Chciałem tylko upewnić się, że jesteś :(
Tancerz

Postprzez Radwan » środa 21 lutego 2007, 21:36

I to jest dobre uzasadnienie do zwiększenia ilości pytań testowych.
Radwan

Postprzez Pinger » środa 21 lutego 2007, 22:00

Nie od dzis sie ucze testow i nie od dzis jezdze :) Po miescie smigam juz od ponad roku i przepisy sila rzeczy znam. A testy to po prostu trrzeba bylo opanowac ;) A to ze ktos na to musi poswiecic milion godzin a ktos 5 to juz inna bajka hehe ;)
Obrazek

Prawko od 10.III.07. Koszt nauki włączania światła przecimgłowego - 112zł :) Reszta rzeczy bezcenna ;)
Pinger

Postprzez ballbinka » poniedziałek 05 marca 2007, 13:19

ja maniacko robiłam testy na http://www.prawojazdy.com.pl/kurs/ i chyba wyszlo mi to na dobre :) bo bez problemów zaliczyłam teorię :)
WORD Wwa :) Odlewnicza :)

kurs 7 X -10 XII 06
13 I - teoria - za 1razem :)
24 II - praktyka - za 1razem :)
odbiór -12 III 07- nareszcie:D

DOSZKALAJĄCE U NAJLEPSZEGO INSTRUKTORA NA ŚWIECIE :) dzięki Arku :D
ballbinka

Postprzez Pinger » poniedziałek 05 marca 2007, 14:34

Polecam te testy - http://www.grupaimage.com.pl/testy/ WORD od nich bierze testy wiec tu sa zawsze aktualne
Obrazek

Pinger

Postprzez barbra » środa 28 marca 2007, 15:53

TESTY NA PAMIĘĆ-znam takich kierowców,jak sama je przerabiałam,to niewiele mogli mi pomóc,bo tłumaczyli się,że je dawno zdawali,i może już się zmieniły,albo,że mogą mnie w błąd wprowadzić,bo inaczej jestem teraz szkolona..itd.Mój pierwszy instruktor uśwaidomił mi,że przepisy należy przede wszystkim rozumieć,a nie tylko umieć rozpoznawać znaki na słupku,dlatego miałam taką taktykę przerabiania testów:jak łapałam się na tym,że znam odpowiedzi po obrazkaach,albo po prostu"strzelam",to sięgałam po podręcznik
kierowcy kat.B i doczytywałam,dlaczego właśnie tak ma być...
Korzystałam, także z tutejszej stronki,losowanych testów i porad Moderatorów,za co przy tej okazji bardzo dziękuję... :wink:
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez ikra_79 » środa 27 maja 2009, 20:53

Przede wszystkim nic na pamięć bo rutyna może Cię zgubić.

1. Dobrze prowadzone zajęcia teoretyczne, po których coś wynosisz, to już połowa sukcesu.
2. Znajomośc przepisów ruchu drogowego konieczna.
3. Przerobienie wszystkich pytań kilka razy i ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia (na losowo wybranych pytaniach).

Po takim przygotowaniu egzamin teoretyczny to już tylko formalność. Takim sposobem zdałam wewnętrzny i państwowy bezbłędnie a nigdy nie byłam kujonem

:D
Nie lubię wegetarian.
Zjadają jedzenie mojemu jedzeniu.

Obrazek
ikra_79

Postprzez Nadzienie » środa 27 maja 2009, 21:47

ikra_79: No racja ale po co odkopujesz temat z przed 2 lat?
Nadzienie

Postprzez ikra_79 » środa 27 maja 2009, 22:56

Nadzienie napisał(a):ikra_79: No racja ale po co odkopujesz temat z przed 2 lat?

Temat wpadł mi przypadkowo i nie patrzyłam na daty.
Nie lubię wegetarian.
Zjadają jedzenie mojemu jedzeniu.

Obrazek
ikra_79

Postprzez Michał_62 » wtorek 09 czerwca 2009, 18:03

Ja się nie dziwię, że wszyscy prawie lecą na pamięć. Niektóre pytania są kompletnie chore, sprzeczne. Ja uczyłem się najpierw z kodeksu drogowego, potem zacząłem przerabiać pytania - na tydzień przez egzaminem. Mimo wcześniejszego przygotowania, popełniałem wiele błędów - 7 to było moje minimum. Nie miałem wyjścia, więc wykułem to co trzeba. Mój kolega był jeszcze lepszy - nauczył się wszystkich pytań na dzień przed egzaminem :?
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez sht » wtorek 09 czerwca 2009, 18:16

Nie wiem czy sprzeczne. Są podchwytliwe i po prostu trzeba uważnie czytać i zrozumieć pytanie. Ja nie miałem problemów z testami ;).
sht

Postprzez DEXiu » wtorek 09 czerwca 2009, 18:39

Michał_62 napisał(a):Niektóre pytania są kompletnie chore, sprzeczne.

Można prosić o przykład? :roll:
DEXiu

Postprzez Machro » wtorek 09 czerwca 2009, 19:07

Pytań można nauczyć się dzień przed egzaminem, wystarczy przerobić cały moduł "Nauka", czyli te 490~ pytań po kolei wraz z odpowiedziami.
[18.02.2009] Teoria (+) Plac (+) Miasto (+)
[09.03.2009] Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
[12.03.2009] Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Machro

Postprzez jessroncen » środa 10 czerwca 2009, 12:43

najlepiej uczyć się testów ze strony www.e-kierowca.pl tam przy każdym teście jest napisane gdzie w przepisach szukać odpowiedzi, dysponując odpowiednią książką czy kodeksem ruchu drogowego można się łatwo nauczyć zarówno przepisów jak i samych testów

Obrazek

ta metoda jest najlepsza, polecam jako że zdałem egzamin bezbłędnie, najszybciej z grupy
jessroncen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkolenie kierowców